Belépés
Hitelminősítés - Pozitívra javította Szerbia államadós-osztályzatának kilátását a Standard & Poor's
... rögzítettek, az árfolyamrendszer viszonylag rugalmas, a jórészt külföldi tulajdonú bankszektor immár erősebb lábakon áll, a nem teljesítő kinnlevőség-állomány jelentősen csökkent, a hitelkihelyezés gyorsuló ütemben bővül.
Az S&P szerint a szerb gazdaság középtávú növekedési kilátásai pozitívnak tűnnek.
A cég várakozása szerint a szerb hazai össztermék (GDP) növekedési üt...
2018-12-14 23:57:42
Hitelminősítés - Pozitívra javította az orosz bankrendszer kilátását a Moody's
... egy külön kialakítandó rosszhitel-kezelő pénzintézetbe.
A Moody's a tőkemegfelelési mutatók javulására is számít, tekintettel az orosz bankok megfelelő jövedelmezőségére és a hitelkihelyezés mérsékelt ütemű növekedésére.
A cég becslése szerint a kockázattal súlyozott eszközökhöz mért rendszerszintű tőkemegfelelési ráta 2019 végére 10,1 százalékra emelkedik a 2017 végén m...
2018-10-23 13:36:13
Hitelminősítés - Megerősítette pozitív kilátással a magyar államadós-besorolásokat a Standard & Poor's
... gyorsuló hazai kereslet.
Ehhez járul a költségvetési ösztönzés, a minimálbérek növekedése, az Európai Unió strukturális és kohéziós folyósításainak jelentős növekedése, a hazai hitelkihelyezés "régóta várt" élénkülése, és egészen mostanáig az euróövezeti kereslet erősödése.
Az S&P Global Ratings szerint ugyanakkor a magyar gazdaságban most már kezdenek megjelenni a túlfű...
2018-08-18 11:57:13
EBRD: nő a hitelkihelyezés, csökkennek a nem teljesítő kinnlevőségek Közép- és Kelet-Európában
... feltörekvő térség 17 gazdasága közül Magyarországon, Albániában és Szerbiában csökkent a legnagyobb mértékben, 4,2, 6,5, illetve 7,3 százalékponttal.
A magyar bankrendszer kedvező hitelkihelyezési és NPL-folyamataira más nagy londoni házak is felhívták a figyelmet.
A Moody's Investors Service legfrissebb európai szektorjelentésének adatai szerint a közép- és kelet-európa...
2018-06-22 14:32:35
Hitelszakértő: alacsony kamattal érhetők el a lakáshitelek
... kölcsönök és a lakáshitelek kihelyezése egyaránt emelkedett. A lakáshitelek piacán "kiemelkedően jó év volt", az év első tizenegy hónapjában csaknem 600 milliárd forint volt az új hitelkihelyezés. Ez nagyjából 38 százalékos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.
Kérdésre válaszolva a szakértő elmondta: a lakáshitelek népszerűségét növelik a különböző támoga...
2018-01-06 07:40:58
Moody's: stabil kilátással kezdik 2018-at Közép- és Kelet-Európa bankrendszerei
... csütörtöki elemzésében.
A hitelminősítő szerint a magyar bankrendszerben a kinnlevőség-állomány és a betétállomány -loan to deposit (LTD) - rátájának markáns javulása is segíti a hitelkihelyezés élénkülését. A Moody's grafikus kimutatása szerint a magyar bankszektor LTD-rátája a 2012-ben mért csaknem 120 százalékról 2016 végéig 80 százalék alá csökkent.
A Moody's csütört...
2017-12-14 12:11:58
Fenntartja a magyar bankrendszer pozitív kilátását a Moody's
... betétállomány arányában számított rendszerszintű banki követelésállomány már az utóbbi néhány évben is csökkent, és a cég várakozása szerint a következő időszakban stabilizálódik, ahogy a hitelkihelyezés fokozatos növekedésével párhuzamosan növekszik majd a betétállomány is.
A folyamatra más nagy londoni házak is felhívták a figyelmet legutóbbi szektorelemzéseikben.
A Fi...
2017-09-28 12:32:14
Hitelminősítés - Pozitívra javította a magyar államadós-besorolás kilátását a Standard & Poor's
... besorolás felminősítésére, ha e javulás tartósnak bizonyul.
Az S&P Global Ratings közölte: ötévi "hitel nélküli" gazdasági növekedési időszak után arra számít, hogy újraindul a hitelkihelyezés növekedése a magyar gazdaságban, de ezzel egyidejűleg 10 százalék körüli - a történelmi visszatekintésben mért csúcsoknál sokkal alacsonyabb - szinten stabilizálódik a nem teljesítő köv...
2017-08-25 23:54:02
Felminősítette a Moody's az MKB-t
... magyarországi működési környezet a következő 12-18 hónapban is előnyös hatást gyakorol a magyar bankok, köztük az MKB adósminőségére. Az MKB folytatódó hitelportfolió-tisztítása és a hitelkihelyezés növekedése fokozatosan javítja majd a bank egyébként gyenge pénzügyi alapmutatóit - áll a hitelminősítő pénteki elemzésében.
A Moody's tavaly stabilról pozitívra javította a magya...
2017-06-23 16:52:58
Fitch: stabil a közép- és kelet-európai bankrendszerek kilátása
... Fitch Ratings szerint az egyelőre nem várható, hogy a magyar bankrendszer jövedelmezősége visszatérjen a pénzügyi válság előtti szintre.
A hitelminősítő előrejelzése szerint a hitelkihelyezés növekedési üteme jövőre zéró körüli lesz, mivel a fogyasztási és az ingatlanszektorokban várható hiteligény-növekedést valószínűleg ellentételezik majd a lejáró régebbi portfóliók.
...
2016-12-01 15:32:58
1 2 3 4 
Címkék: Európai Unió, Global Ratings, Investors Service, Fitch Ratings, orosz bankrendszer, magyar bankrendszer, árfolyamrendszer viszonylag, jórészt külföldi, hitelkihelyezés gyorsuló, szerb gazdaság, szerb hazai, külön kialakítandó, tőkemegfelelési mutatók, orosz bankok, hitelkihelyezés mérsékelt, kockázattal súlyozott, 2017 végén, költségvetési ösztönzés, minimálbérek növekedése, hazai hitelkihelyezés, euróövezeti kereslet, magyar gazdaságban, legnagyobb mértékben, lakáshitelek kihelyezése, lakáshitelek piacán, szakértő elmondta, lakáshitelek népszerűségét, különböző támoga, hitelminősítő szerint, magyar bankrendszerben, betétállomány -loan, hitelkihelyezés élénkülését, magyar bankszektor, 2012-ben mért, utóbbi néhány, következő időszakban, hitelkihelyezés fokozatos, figyelmet legutóbbi, hitelkihelyezés növekedése, történelmi visszatekintésben, következő 12-18, magyar bankok, bank egyébként, hitelminősítő pénteki, pénzügyi válság, hitelminősítő előrejelzése, hitelkihelyezés növekedési,
© 2013 TVN.HU Kft.