Belépés
Hitelminősítés - Elemző: várható volt a hitelminősítők döntése
... során a hitelminősítők mindig azt hangsúlyozták, hogy a hosszú távú folyamatokat vizsgálják, az eltérés ettől a gyakorlattól nagy meglepetést okozott volna.
Az elemző szerint a hitelminősítés fenntartása mellett szólt, hogy a magyar gazdaság erős fundamentumokkal lépett be a válságba. A 2008-as válság óta eltelt időszakban jelentősen csökkent az államadósság devizaaránya, il...
2020-08-15 09:31:27
Hitelminősítés - Stabil kilátással megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings és a Standard
...
A két nemzetközi hitelminősítő egyaránt befektetési ajánlású, "BBB" szintű besorolással tartja nyilván a hosszú futamú szuverén magyar forint- és devizaadósság-kötelezettségeket.
A Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítő részlege (S&P Global Ratings) a péntek éjjel Londonban bejelentett döntés indoklásában kiemelte: várakozása szerint a magyar ha...
2020-08-14 23:53:52
Jelentősen nőtt az NBB profitja és eszközállománya
... az S&P Global nemzetközi ügynökség márciusban stabil kilátásokkal megerősítette az NBB hosszú távú "A-" minősítését, májusban pedig a Moody's Investors Service az NBB hosszú távú hitelminősítését A3 szinten stabil kilátás mellett.
Ugyancsak májusban az Orosz Analitikai Hitelminősítő Ügynökség (ACRA) bejelentette az NBB nemzetközi befektetési minősítésének a legmagasabb "A", ...
2020-07-31 19:52:49
Koronavírus - Bírálják a minden izraelinek egyformán pénzt osztó Netanjahu-tervet
...
A bírálók elsősorban attól tartanak, hogy Izrael kiváló hitelminősítés-besorolását ronthatja a terv, mely tovább növeli az ország költségvetési hiányát a magas munkanélküliségi ráta mellett.
"Elvesztegettek négy hónapot, amikor meghatározhatták volna a népesség támogatását szolgáló kritériumokat. Ez nem gazdasági terv, hanem pénzt ad az embereknek a jeruzsálemi tüntetése...
2020-07-16 13:53:20
Jó hitelminősítésű amerikai vállalatok ezermilliárd dollár értékben bocsátottak ki kötvényeket
... gyűjtött.
Az adatok gyűjtésének kezdete, 1990 óta először fordult elő, hogy három egymást követő hónapban - február, március, április - meghaladta a 200 milliárd dollárt a jó hitelminősítésű amerikai vállalatok által kibocsátott kötvények értéke. A vállalatok a frissen bevont tőkét folyószámla-hitelek törlesztésére és készpénzállományuk feltöltésére használták.
A Bank of...
2020-05-27 18:03:01
Koronavírus/Hitelminősítés - Negatívra rontotta Franciaország osztályzati kilátását a Fitch Ratings
...
A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette azt is, hogy megerősítette Franciaország elsőrendű "AA" szuverén osztályzatát.
A kilátás rontásához fűzött indoklásában a Fitch közölte: számításai szerint a hazai össztermékhez (GDP) mért francia államadósság-ráta az idén 115,3 százalékra emelkedik a tavalyi év végén mért 98,4 százalékról.
A cég hangsúl...
2020-05-15 23:46:38
Koronavírus/Hitelminősítés - Lerontotta a CIB Bank besorolását a Fitch Olaszország és az Intesa leminősítése ny
...
A Fitch Ratings péntek este Londonban közölte: a CIB hosszú távú besorolását az eddigi "BBB mínusz"-ról egy fokozattal "BB plusz"-ra vette vissza.
A cég ugyanilyen mértékben minősítette le az Intesa orosz leánybankja, a Banca Intesa Russia osztályzatát.
A két leánybank új hosszú távú osztályzatainak kilátása stabil.
A Fitch lerontotta a CIB és az orosz Intesa-é...
2020-05-15 23:36:24
Hitelminősítés/Koronavírus - Leminősítette Szlovákiát a Fitch Ratings
...
A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy Szlovákia hosszú távú államadósság-kötelezettségeinek osztályzatát az eddigi "A plusz"-ról egy fokozattal "A"-ra rontotta.
Az új besorolás kilátása stabil.
A leminősítéshez fűzött elemzésében a Fitch közölte: előrejelzése szerint a szlovák hazai össztermék (GDP) az idei év egészében reálértéken 10 ...
2020-05-09 07:04:04
Koronavírus/Hitelminősítés - Negatívra rontotta a román államadós-osztályzat kilátását a Fitch Ratings
...
A nemzetközi hitelminősítő mindenekelőtt azzal a várakozásával indokolta a péntek éjjel Londonban bejelentett lépést, hogy az új típusú koronavírus okozta járvány tovább rontja Románia máris meglehetősen gyenge költségvetési pozícióját, és emiatt rövid távon várhatóan jelentősen romlik a román közfinanszírozási helyzet.
A cég a kilátás rontásával egy időben megerősítette...
2020-04-17 23:56:03
Koronavírus/Hitelminősítés - Negatívra módosította a Moody's több európai, köztük a magyar bankrendszer kilátás
...
A nemzetközi hitelminősítő Londonban bejelentette intézkedése a magyar, a norvég, a finn, a portugál bankrendszer kilátását stabilról, a szlovák bankrendszerét pozitívról változtatta negatívra.
A Moody's várakozása szerint a koronavírus-járvány miatt az európai gazdaságok teljesítménye valószínűleg visszaesik az idei év első felében, bár a cég a magyar bankrendszerről sz...
2020-04-16 11:52:50
1 2 3 ......22 23 ...33 34 ..43 44 45 
Címkék: Fitch Ratings, Fitch Olaszország, Leminősítette Szlovákiát, Global Ratings, Investors Service, Orosz Analitikai Hitelminősítő Ügynökség, Banca Intesa Russia, hitelminősítők döntése, minden izraelinek, magyar bankrendszer, hitelminősítők mindig, hosszú távú, eltérés ettől, gyakorlattól nagy, elemző szerint, hitelminősítés fenntartása, magyar gazdaság, 2008-as válság, államadósság devizaaránya, hosszú futamú, péntek éjjel, bírálók elsősorban, ország költségvetési, magas munkanélküliségi, népesség támogatását, jeruzsálemi tüntetése, adatok gyűjtésének, frissen bevont, nemzetközi hitelminősítő, kilátás rontásához, hazai össztermékhez, orosz Intesa-é, leminősítéshez fűzött, szlovák hazai, várakozásával indokolta, román közfinanszírozási, kilátás rontásával, időben megerősítette, portugál bankrendszer, szlovák bankrendszerét, európai gazdaságok, magyar bankrendszerről, fundamentumokkal, meghatározhatták, munkanélküliségi, hitelminősítését, hitelminősítésű, eszközállománya, bankrendszerről,
© 2013 TVN.HU Kft.