Belépés
Az MNB módosította a forint lejárati összhangra vonatkozó szabályozást
... szintjének 25 százalékra emelése, a források elvárt eredeti futamidejének 3 évre történő növelése, a jmm-be beszámítható jelzáloglevelek, azok kibocsátója vagy kezese tekintetében a hitelminősítés elvárása, illetve a jelzáloglevelekre vonatkozó árjegyzési tevékenység további ösztönzését célzó módosítás október 1-jén lép hatályba.
Az MNB célja annak elérése, hogy a hosszú forr...
2019-01-11 16:52:06
Hitelminősítés - Februárban kezdődik a magyar államadós-osztályzatok jövő évi hitelminősítői vizsgálatsorozata
...
A Londonban közzétett új menetrendek alapján először a Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) vizsgálja a magyar szuverén besorolásokat. A cég Magyarország első jövő évi értékelési időpontját február 15-ére tűzte ki, ezután augusztus 16-án veszi napirendre ismét a magyar adósosztályzatokat.
A Fitch Ratings is két ...
2018-12-24 14:22:09
Hitelminősítés - Felminősítette Ukrajnát a Moody's
...
A Moody's péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az ukrán állampapírok besorolását az eddigi "Caa2"-ről egy fokozattal "Caa1"-re javította. Ezzel egy időben az osztályzat kilátását pozitívról stabilra módosította.
A "Caa1" is rendkívül gyenge, mélyen spekulatív államadós-besorolás, és változatlanul igen magas szuverén adóskockázatot jelez. A "Caa1" osztályzat hét foko...
2018-12-22 07:11:31
Hitelminősítés - Pozitívra javította Szerbia államadós-osztályzatának kilátását a Standard & Poor's
...
A nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) egyben megerősítette Szerbia hosszú és rövid futamidejű, devizában és hazai valutában fennálló szuverén kötelezettségeinek "BB/B" besorolását.
A hosszú távú "BB" államadós-osztályzat a spekulatív kategóriában van, két fokozattal a befektetési ajánlású besorolási sáv alapszintje, a...
2018-12-14 23:57:42
Hitelminősítés - Fitch: jövőre döntés valószínű a pozitív kilátású közép- és kelet-európai ország adósosztályza
...
A Fitch tavaly óta pozitív kilátással tartja nyilván Magyarország befektetési ajánlású, "BBB mínusz" szintű szuverén besorolását is.
Ez azonos a két másik globális piacvezető hitelminősítő, a Moody's Investors Service és a S&P Global Ratings magyar államadós-besorolásával.
A magyar osztályzatra az S&P szintén pozitív, a Moody's stabil kilátást tart érvényben.
A...
2018-12-03 16:26:01
Hitelminősítés - Szakértő: továbbra is nagyon magas az államadósság
...
A közgazdász többek között ennek tulajdonította, hogy a Moody's Investors Service a felminősítési várakozások ellenére változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország "Baa3" szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolását pénteken.
A közgazdász felidézte, a hitelminősítő szerint a régió többi államához képest is magas az államadósság mértéke, ami GDP-arányos...
2018-11-24 09:41:08
Hitelminősítés - Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Moody's
...
A Moody's a döntéshez fűzött, péntek éjjel Londonban ismertetett elemzésében kiemelte azt a véleményét, hogy a magyar gazdaság rövid távú növekedési kilátásai továbbra is erőteljesek. A cég előrejelzése szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 4,3 százalékkal, 2019-ben 3,4 százalékkal nő.
A hitelminősítő kiemeli, hogy a magyar gazdaság reálértéken számolt éves növ...
2018-11-24 07:04:07
Hitelminősítés - Pénteken vizsgálja a magyar államadós-besorolást a Moody's
...
A nemzetközi hitelminősítő 2018-ra összeállított menetrendjében Magyarország először június 1-én szerepelt, és pénteken kerül ismét sorra.
A kialakult gyakorlat alapján a cég várhatóan pénteken késő éjjel, az európai és az amerikai piaci zárások után jelenti be döntését Londonban.
A júniusi időpontban a cég nem vizsgálta érdemben Magyarország államadós-besorolását...
2018-11-22 16:09:09
Hitelminősítés - A jövő héten vizsgálja a magyar államadós-besorolást a Moody's
... államadós-besorolások vizsgálatára, de az eddigi öt időpontban egyikük sem jelentett be módosításokat.
Az S&P Global Ratings - a Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport hitelminősítési részlege - az idén először február 16-án, majd augusztus 17-én vette napirendre Magyarországot, és mindkét időpontban megerősítette a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban f...
2018-11-18 15:46:18
Hitelminősítés - Negatívra rontotta Olaszország államadós-osztályzatának kilátását a Standard & Poor's
...
A nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) péntek éjjel Londonban bejelentette azt is, hogy a kilátásrontással egy időben megerősítette a hosszú és rövid futamidejű olasz szuverén kötelezettségek "BBB/A-2" szintű osztályzatát.
Egy másik globális piacvezető hitelminősítő, a Moody's Investors Service a múlt héten az S&P jele...
2018-10-27 07:04:01
1 2 3 ....19 20 ...29 30 ..37 38 39 
Címkék: Felminősítette Ukrajnát, Global Ratings, Fitch Ratings, Investors Service, forint lejárati, pozitív kilátású, jövő héten, források elvárt, jmm-be beszámítható, hitelminősítés elvárása, jelzáloglevelekre vonatkozó, hosszú forr, magyar szuverén, ukrán állampapírok, osztályzat kilátását, nemzetközi pénzügyi, hosszú távú, spekulatív kategóriában, befektetési ajánlású, magyar osztályzatra, közgazdász többek, felminősítési várakozások, közgazdász felidézte, hitelminősítő szerint, régió többi, államadósság mértéke, döntéshez fűzött, magyar gazdaság, magyar hazai, hitelminősítő kiemeli, nemzetközi hitelminősítő, kialakult gyakorlat, amerikai piaci, júniusi időpontban, idén először, időben megerősítette, másik globális, múlt héten, kilátásrontással, kötelezettségek, hitelminősítési, jelzáloglevelek, adóskockázatot, hitelminősítés, osztályzatának, menetrendjében, tulajdonította, hitelminősítői, magyarországot, felminősítette, megerősítette, futamidejének, besorolásával, adósosztályza, hitelminősítő, felminősítési,
© 2013 TVN.HU Kft.