Belépés
Hitelminősítés - Stabil kilátással megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings és a Standard
...
A két nemzetközi hitelminősítő egyaránt befektetési ajánlású, "BBB" szintű besorolással tartja nyilván a hosszú futamú szuverén magyar forint- és devizaadósság-kötelezettségeket.
A Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítő részlege (S&P Global Ratings) a péntek éjjel Londonban bejelentett döntés indoklásában kiemelte: várakozása szerint a magyar ha...
2020-08-14 23:53:52
Fitch: jót tesz Bulgária és Horvátország államadós-profiljának az ERM-tagság
...
A nemzetközi hitelminősítő véleménye szerint ugyanakkor a bolgár és a horvát szuverén adósminősítésre gyakorolt potenciálisan kedvező hatást egyelőre ellensúlyozzák a koronavírus-járványból eredő kockázatok.
Az euróövezeti jegybank (EKB) múlt heti döntése alapján Bulgária és Horvátország hétfő óta hivatalosan tagja az ERM II. mechanizmusnak, amelyben az euróövezeti tagje...
2020-07-17 20:43:21
Koronavírus - Fitch: a feltörekvő térség bankosztályzatainak többsége negatív, Közép-Európa erős helyzetben
...
A nemzetközi hitelminősítő Londonban ismertetett átfogó tanulmányából kitűnik, hogy a cég minősítési listáján szereplő feltörekvő térségi bankok 54 százalékának osztályzatát terheli leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátás.
A Fitch hangsúlyozza, hogy 2019 végén mindössze 14 százalék volt a negatív kilátású osztályzatok aránya a globális felzárkózó térség bankszekto...
2020-07-09 21:12:43
Koronavírus - Fitch: az év második felében fellendülés kezdődik a közép- és kelet-európai gazdaságokban
...
A nemzetközi hitelminősítő közölte: modellszámításai arra vallanak, hogy az általa vizsgált 22 gazdaságban - köztük az egykori szovjet térség több országában - a hazai össztermék (GDP) idei egész éves visszaesésének mediánüteme 4,6 százalék lesz, de 2021 egészében - ugyancsak mediánértéken számolva - az országcsoport gazdaságai 5 százalékkal növekedhetnek.
A Fitch Rating...
2020-06-26 19:52:18
Koronavírus - A brit háztartások szokásos fogyasztásának csaknem negyede vált lehetetlenné a járvány miatt
... legutóbbi tanulmányában arra a következtetésre jutott, hogy a korlátozások miatt az európai háztartások fogyasztásának harmada végleg elveszhet vagy későbbre tolódhat.
A nemzetközi hitelminősítő számításai szerint az ilyen mértékű fogyasztási deficit éves időtávlatra kivetítve - vagyis úgy számolva, mintha a jelenlegi korlátozások változatlan módon tizenkét hónapig érvényben ...
2020-06-11 20:34:08
Koronavírus - Moody's: a közép-európai EU-gazdaságok adósprofilja képes ellenállni a koronavírus-sokknak
...
A nemzetközi hitelminősítő közölte, hogy a balti köztársaságokon kívüli közép- és kelet-európai térségben a hazai össztermék (GDP) átlagos 4,7 százalékos visszaesésére számít az idén, és 4,4 százalékos növekedésére 2021-ben. Úgy vélik, hogy a vizsgált országcsoport csak 2022-re hozza be a koronavírus-járvány okozta termelési veszteségeket.
A ház szerint a legmélyebb rece...
2020-05-28 21:50:39
Koronavírus/Hitelminősítés - Lerontotta a CIB Bank besorolását a Fitch Olaszország és az Intesa leminősítése ny
... valószínűségét az Intesa Sanpaolo részéről szükség esetén.
Az olasz anyabank támogatási képessége gyengült, ahogy azt leminősítése is tükrözte - áll a Fitch elemzésében.
A hitelminősítő a CIB és az orosz Intesa-leánybank leminősítésének előzményeként kedden az Intesa Sanpaolo osztályzatát "BBB"-ről "BBB mínusz"-ra rontotta le.
Ennek előzményeként, április 28-án ugya...
2020-05-15 23:36:24
Hitelminősítés/Koronavírus - Leminősítette Szlovákiát a Fitch Ratings
...
A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy Szlovákia hosszú távú államadósság-kötelezettségeinek osztályzatát az eddigi "A plusz"-ról egy fokozattal "A"-ra rontotta.
Az új besorolás kilátása stabil.
A leminősítéshez fűzött elemzésében a Fitch közölte: előrejelzése szerint a szlovák hazai össztermék (GDP) az idei év egészében reálértéken 10 ...
2020-05-09 07:04:04
Koronavírus - Moody's: az európai lakossági fogyasztás harmada elveszhet vagy későbbre tolódhat
...
A nemzetközi hitelminősítő közölte: az ilyen mértékű fogyasztási deficit éves időtávlatra kivetítve - vagyis úgy számolva, mintha a jelenlegi korlátozások változatlan módon tizenkét hónapig érvényben lennének - az EU-gazdaságok hazai össztermékének (GDP) 20 százalékával lenne egyenlő.
A legnagyobb európai gazdaságok közül Spanyolországban, Olaszországban és Nagy-Britanni...
2020-05-05 21:24:18
Koronavírus - Moody's: rekordon a befektetési osztályzatuk elvesztésétől veszélyeztetett vállalatok száma
...
A nemzetközi hitelminősítő 23 oldalas összesítése szerint az idei első negyedévben 26-tal 96-ra emelkedett a cég által besorolással ellátott globális vállalati listán azoknak a nem pénzügyi szolgáltatási cégeknek a száma, amelyek a befektetési, illetve a befektetésre már nem ajánlott - vagyis spekulatív, magas hozamú - osztályzati sáv határára kerültek.
A "bukott angyall...
2020-04-22 22:28:29
1 2 3 ............42 43 ......64 65 ......84 85 86 
Címkék: Fitch Ratings, Fitch Olaszország, Leminősítette Szlovákiát, Global Ratings, Fitch Rating, Intesa Sanpaolo, feltörekvő térség, brit háztartások, járvány miatt, közép-európai EU-gazdaságok, európai lakossági, befektetési osztályzatuk, hosszú futamú, péntek éjjel, nemzetközi hitelminősítő, horvát szuverén, euróövezeti jegybank, euróövezeti tagje, negatív kilátású, globális felzárkózó, általa vizsgált, egykori szovjet, hazai össztermék, országcsoport gazdaságai, következtetésre jutott, korlátozások miatt, európai háztartások, ilyen mértékű, jelenlegi korlátozások, balti köztársaságokon, vizsgált országcsoport, legmélyebb rece, olasz anyabank, orosz Intesa-leánybank, leminősítéshez fűzött, szlovák hazai, legnagyobb európai, idei első, spanyolországban, modellszámításai, veszélyeztetett, köztársaságokon, következtetésre, leminősítésének, adósminősítésre, hitelminősítés, fogyasztásának, mechanizmusnak, visszaesésének, olaszországban, valószínűségét, leminősítéshez, össztermékének, ellensúlyozzák,
© 2013 TVN.HU Kft.