Belépés
Az ukrán parlament elfogadta az IMF által régóta sürgetett korrupcióellenes bíróságról szóló törvényt
... Velencei Bizottság ajánlásaihoz, és megszegi ígéreteit. A korrupcióellenes bírói testület felállítása körüli nézeteltérések azzal a veszéllyel fenyegettek, hogy az IMF felfüggeszti hitelprogramját, ami létfontosságú Ukrajnának, valamint egyéb nyugati pénzügyi segítségtől is elesik.
Az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentése szerint előző éjjel sikerült kompromisszumos megoldás...
2018-06-07 14:11:55
Krónika 3. rész (MNB-beszámoló, közúti közlekedés)
... az elmúlt évek gazdasági eredményeit, hozzátéve: "nyilván savanyú a szőlő", ez azonban nem indokolja, hogy kicsinyítsék az elért sikereket.
Dicsérte a jegybank növekedési hitelprogramját, és leszögezte azt is: azalapítványok csupán az alaptőkéjük hozamából gazdálkodhatnak.
A devizahitelesek mentéséről szólva azt mondta: a költségvetés teherbírásához képest mindent megt...
2017-02-22 13:21:55
MNB: a növekedési hitelprogram népszerűsége indokolta a keretösszeg megemelését
... vállalkozás jutott alacsony kamatozású, jellemzően hosszú futamidejű forintban denominált hitelekhez 2126 milliárd forint értékben, ezáltal Európa egyik legsikeresebb kkv-kat segítő hitelprogramját hajtotta végre az MNB - ismertette az ügyvezető igazgató.
A jegybank úgy látja, hogy az elmúlt időszakban kis- és középvállalkozások számára elérhető források közül az uniós támoga...
2016-06-08 12:51:57
Varga Mihály: kiegyensúlyozott, stabil a gazdaság növekedése
... teljesítménye.
A szaktárca vezetője úgy értékelte, hogy az építőipar 8,1 százalékos növekedése mögött alapvetően az áll, hogy a kormányzat elindította a kis- és középvállalkozásokat támogató hitelprogramját, másrészt az állam maga is segítette a nagyberuházásokat, ezeknek is köszönhető, hogy a beruházási ráta 2015-ben az elmúlt időszak legmagasabb értékét produkálta, a bruttó...
2016-02-12 10:51:37
Matolcsy: az MNB teljesíti a törvényben rögzített mandátumát
... támogatta a kormányt a gazdaságpolitikai céljainak megvalósításában.
Matolcsy György kiemelte: a gazdaság fejlődését segítette az, hogy a jegybank 2013-ban elindította a növekedési hitelprogramját (nhp). Ezzel az MNB mintegy 27-28 ezer hazai kis- és középvállalkozás (kkv) hitelhez jutását segítette, egyúttal az nhp különböző szakaszaiban a hazai kkv-k mintegy 2300-2400 milliá...
2015-10-27 18:51:11
ÁSZ: a zárszámadási törvényjavaslat megalapozott, az adatok megbízhatók
... dolgozóval) bővült és ezzel meghaladta a 4,1 millió főt.
A gazdaság dinamizálását segítő központi intézkedések közül a devizahitelesek helyzetének rendezését, az MNB növekedési hitelprogramját és a munkahelyvédelmi akciótervet emeli ki az ÁSZ elemzése - ismertette Domokos László.
Az elnök a zárszámadásról szólva kiemelte: 2014-ben a költségvetési deficit - az uniós móds...
2015-08-31 14:02:07
MNB - Báger: bizalomerősítő üzenet az alapkamat 1,35 százalékra csökkentése és a ciklus lezárása
... csak az előrejelzési horizont végén kerülhet a 3 százalékos cél közelébe.
Báger Gusztáv a jegybank gazdaságösztönző szerepével kapcsolatban összevetette az MNB növekedési hitelprogramját Jean-Claude Juncker EU bizottsági elnök 315 milliárd eurós beruházási tervével.
Elmondta: Jean-Claude Juncker 2014. november 26-án terjesztette be a beruházási programját az Európai Pa...
2015-08-09 07:04:27
MGE: júliusban 14,4 százalékkal nőtt az új autók száma
... területén a joghézagok kihasználásával jelentős mértékű áfabefizetés marad el.
Arról is beszámoltak: továbbra is pozitív folyamatnak tekintik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját (nhp), amely jelentősen motiválja a haszonjármű-piacot, amely így a válság előtti potenciál közelében van.
A motorkerékpárok esetében pedig a piac növekedést mutat, ugyanis az...
2015-08-03 16:02:32
Ingatlan tanácsadó: túljutott a válságon a magyar ingatlanpiac
...
A bankok is elkezdték az ingatlanprojektek hitelezését, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját pedig sok cég használja ki arra, hogy még jó áron vásároljon saját irodát vagy ipari ingatlant - tette hozzá az ügyvezető igazgató.
Salamon Adorján kitért arra is, hogy a jegybank miként vállal szerepet az ingatlanpiacon: a banki rossz portfóliók megvásárlásával...
2015-05-19 11:52:00
ÉVOSZ: az uniós kiírások mielőbbi megjelenését várja az építőipar
... teljesítményét.
Németh Dávid szerint a lassulásra utaló kilátások miatt nem véletlen, hogy a Magyar Nemzeti Bank azt tervezi, hogy a lakásépítésekre is kiterjeszti növekedési hitelprogramját. Ha ez valóban megvalósul, a szektorba áramló források nyomán elinduló fejlesztések megállíthatják a lassulást - közölte az elemző.
Németh Dávid a jelenlegi kilátások alapján 5 száza...
2015-04-15 14:47:08
1 2 3 4 5 
Címkék: Varga Mihály, Velencei Bizottság, Ukrajinszka Pravda, Matolcsy György, Domokos László, Báger Gusztáv, Jean-Claude Juncker EU, Jean-Claude Juncker, Európai Pa, Magyar Nemzeti Bank, Salamon Adorján, Németh Dávid, ukrán parlament, növekedési hitelprogram, keretösszeg megemelését, gazdaság növekedése, törvényben rögzített, zárszámadási törvényjavaslat, adatok megbízhatók, ciklus lezárása, magyar ingatlanpiac, uniós kiírások, korrupcióellenes bírói, veszéllyel fenyegettek, elmúlt évek, elért sikereket, jegybank növekedési, alaptőkéjük hozamából, devizahitelesek mentéséről, költségvetés teherbírásához, ügyvezető igazgató, elmúlt időszakban, uniós támoga, szaktárca vezetője, kormányzat elindította, állam maga, beruházási ráta, elmúlt időszak, gazdaságpolitikai céljainak, gazdaság fejlődését, jegybank 2013-ban, növekedési hitelprogramját, hazai kkv-k, gazdaság dinamizálását, devizahitelesek helyzetének, munkahelyvédelmi akciótervet, zárszámadásról szólva, költségvetési deficit, uniós móds,
© 2013 TVN.HU Kft.