Belépés
József Attila: idézetek
... modern magyar költők közül. Verseit számos nyelvre lefordították, műveit a világ számos országában tanítják irodalom órákon.


Részlet a Nemzeti Évfordulók Titkársága honlapjáról:

,,Akár meg is fordíthatnánk a két dátumot: József Attila akkor született meg országosan elismert költőként, amikor Balatonszárszón kiállították róla a hivatalos halotti bizonyít...
2020-09-11 20:00:16
NMHH: terjedőben az autósmozik Magyarországon
... sugározhat, így minden autósmozis vetítést a rádiófrekvenciák kiosztásáért felelős NMHH-val kell engedélyeztetni - emlékeztet a közlemény.
Az engedélykérelmet bárki benyújthatja az NMHH honlapjáról letölthető kérelemminta alapján, a kitöltött űrlapot postán, faxon vagy az NMHH elektronikus adatkapuján regisztrálva is eljuttathatja a hatósághoz.
Az engedélyeztetés illeték...
2020-06-11 14:12:17
Trianon 100 - Magyar Tájak: virtuális kiállítás a Nemzeti Összetartozás Napjára
... vidékei, városai, várai láthatóak a legnagyobb magyar mesterek szemével, Fiumétől Vaskapuig, Dévény várától Munkácsig, Selmecbányától Vajdahunyadig, Balatontól Budapestig. Az intézmények honlapjáról elérhető tárlaton többek között Aba-Novák Vilmos, Csontváry Kosztka Tivadar, Derkovits Gyula, Márffy Ödön, Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál és Rippl-Rónai József alkotásai segítenek ...
2020-06-04 08:31:24
Élő bemutatósorozatot indít a Madách Színház az interneten
... Kamarában Sztankay István és Schütz Ila, valamint Lesznek Tibor és Kiss Mari szereplésével, Szirtes Tamás rendezésében több mint 500 előadást ért meg.
Az előadásokat a Madách Színház honlapjáról lehet majd elérni, és jegyvásárlásra is ott lesz lehetőség május 26-tól. Az előadássorozat különlegessége, hogy valós időben sugározzák, csak akkor tekinthető meg, később nem visszané...
2020-05-24 14:31:50
2020. május 30-i csíksomlyói pünkösdszombati
... püspöke mutatja be, és ő mondja a szentbeszédet.
A zarándokok lelki bekapcsolódását segíti az alkalomra összeállított programfüzet, amely PDF-formátumban letölthető lesz a kegyhely honlapjáról és Facebook-oldaláról. A további liturgikus cselekmények, imák, bejelentkezések pontos programjáról később részletes tájékoztatót nyújtunk.
Köszönjük zarándok testvéreinknek, hogy ...
2020-05-21 12:03:12
Csíksomlyói búcsú - Szívbéli zarándoklatra hívnak a szervezők
... közvetítik a kegyhely honlapján, Facebook-oldalán, továbbá a Duna Televízióban és az Erdélyi Mária Rádióban. Az alkalomra programfüzetet állítanak össze, mely letölthető lesz a kegyhely honlapjáról és Facebook-oldaláról.
A ferences szerzetesek ahhoz kérték a csíksomlyói segítő Szűz Mária közbenjárását, hogy a járvány mihamarabbi elmúltával, kisebb zarándokcsoportokba szervez...
2020-05-18 22:12:43
Országismereti és műfordítói táborokat tartanak augusztusban Lakiteleken
... arról is, hogy a tervek szerint augusztus 23. és augusztus 30. között zajló országismereti táborokba egy legalább háromezer karakterből álló esszével, valamint a Lakitelek Népfőiskola honlapjáról, a www.nepfolakitelek.hu-ról letölthető jelentkezési lappal lehet nevezni.

A magyar-orosz és orosz-magyar műfordítói táborba egy-egy legalább nyolcezer karakterből álló, magyar...
2020-05-10 15:11:26
Koronavírus - Karácsony: a budapestieknek járnak a fővárosi fertőzöttségi adatok
... ez az adat?" - kérdezte Karácsony Gergely.
Szerinte nagyon fontos lenne tudni azt is, miért tűnt el közel négyezer adat egyik napról a másikra a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjáról. Azt kérdezte, igaz-e a feltételezés, hogy az eltűnt adatok alapján már március elején nagyobb arányú lehetett a fertőzés.
Karácsony Gergely hangsúlyozta, nagyon fontos lenne látni, ...
2020-05-09 14:12:13
Koronavírus - MSZP: a kormány önfényezésre használja a járványt
... bejelentette továbbá, hogy a parlament népj...
2020-05-09 13:02:50
1 2 3 ....................133 134 ...........200 201 ...........266 267 268 
Címkék: József Attila, Magyar Tájak, Nemzeti Összetartozás Napjára, Madách Színház, Nemzeti Évfordulók Titkársága, Fiumétől Vaskapuig, Selmecbányától Vajdahunyadig, Balatontól Budapestig, Aba-Novák Vilmos, Csontváry Kosztka Tivadar, Derkovits Gyula, Márffy Ödön, Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Rippl-Rónai József, Kamarában Sztankay István, Schütz Ila, Lesznek Tibor, Kiss Mari, Szirtes Tamás, Duna Televízióban, Erdélyi Mária Rádióban, Szűz Mária, Lakitelek Népfőiskola, Karácsony Gergely, Nemzeti Népegészségügyi Központ, autósmozik Magyarországon, hónap végéig, 2018-ban szja, budapestieknek járnak, fővárosi fertőzöttségi, kormány önfényezésre, világ számos, hivatalos halotti, rádiófrekvenciák kiosztásáért, engedélykérelmet bárki, kitöltött űrlapot, engedélyeztetés illeték, legnagyobb magyar, intézmények honlapjáról, 17KOZ közleményében, 18KOZ közlemény, elszámolásra kötelezett, elszámolandó összegekről, előadássorozat különlegessége, zarándokok lelki, alkalomra összeállított, kegyhely honlapjáról,
© 2013 TVN.HU Kft.