Belépés
Isten a hordozás Istene
... húsunkat, hordozta a keresztet, hordozta minden bűnünket, és azáltal, hogy mindent magára vállalt, kiengesztelődést teremtett. Mindazok, akik követik Jézust, meg vannak hívva, hogy ők is hordozzák a terheket. A hordozás a keresztény lét lényegéhez tartozik. Ahogy Krisztus megőrzi Atyjával a közösséget, úgy a követők teherhordozása is közösség Krisztussal. Az ember is lerázhatja ma...
2020-07-25 20:37:38
Wass Albert gondolatok
... kijössz ide, hogy megkeressed őket: vidám füttyüket messziről hallhatod már. Fürgén szökdelnek az ágak között, hernyót keresnek és száraz mohát a fészekrakáshoz. Figyelheted, milyen vidáman hordozzák csőrükben a vékony gallyakat s fonnak belőle nótaszó mellett új otthont fiaiknak.
Amiért ember vagy, azért tanulhatsz még sokat a madaraktól...''

Wass Albert gondolato...
2020-07-19 12:21:04
Eggyé kötött veled a kút
... találkozás. Ugyanakkor a felismerés bizonyosságával, hogy a Messiás az, el kell indulnia, nem fér el benne ez a misztérium, el kell mondania mindenkinek, mind az embereknek, akik ,,hordozzák a homályban az eltitkolt csillagokat". Át kell adnia nekik az Ő üzenetét:
,,Soha, egy pillanatra se tépjétek ki magatokból az én arcomat."
Ó, ha az élet árapály...
2020-07-19 06:59:42
Koronavírus - Elmaradnak az augusztus 20-ai nyilvános ünnepségek
...
Gulyás Gergely indoklásként azt mondta, a fertőzés veszélyét leginkább az ilyen tömegrendezvények hordozzák magukban.
A miniszter hozzátette, ha lehet, akkor később megtartják ezeket az ünnepségeket, de idén nagy valószínűséggel teljes egészében elmaradnak.
Arra is kitért, hogy a nagyobb, de akár a kisebb országok különböző térségeiben is rendkívül eltérő lehet a ...
2020-07-16 14:12:39
II. János Pál pápa és a Karmelhegyi Boldogasszony .....
... A plébánia templom minden évben ünnepélyes körmenetet tart a Borgonak nevezett patinás városrész jellegzetes utcáin, a hívek nagyszámú részvételével. A konfraternitás tagjai vállukon hordozzák körbe a Kármel-hegyi Szűzanya 1922-ben készült kegyszobrát, amelyet XI. Piusz pápa áldott meg 1928-ban egy magánkihallgatás során.
A kegyszobor Máriát, mint aranyozott fa trónuson ülő K...
2020-07-16 09:46:49
Esti szentmise Déva 07.01
... legyenek ők az ünnepeltek, akikre leginkább figyelünk. Vegyük számba családjaink, közösségeink legsérülékenyebb hajtásait, a kisgyerekeket, hisz ők nem csak Isten drága ajándékai, hanem ők hordozzák magukban számunkra is a holnap ígéretét!

Szentmise a legkisebbekért, az óvodásainkért és a velük foglalkozó óvónénikért, szülőkért, nevelőkért!
Szeretettel, Csaba t....
2020-07-01 15:57:17
Wass Albert - Mindent újra kezdünk
... kijössz ide, hogy megkeressed őket: vidám füttyüket messziről hallhatod már. Fürgén szökdelnek az ágak között, hernyót keresnek és száraz mohát a fészekrakáshoz. Figyelheted, milyen vidáman hordozzák csőrükben a vékony gallyakat s fonnak belőle nótaszó mellett új otthont fiaiknak.

Amiért ember vagy, azért tanulhatsz még sokat a madaraktól.

(Wass Albert - Mind...
2020-06-14 14:04:31
Koronavírus - Franciaországban ellenőrzés alá került a járvány, de nem tűnt el teljesen
... gyerekek jobban fertőznek és jobban fertőződhetnek, mint a felnőttek.
"Három-négy hónappal ezelőtt még semmit nem tudtunk erről a vírusról, de most már tudjuk, hogy a gyerekek kevésbé hordozzák a vírust és kevésbé fertőznek" - mondta Robert Cohen gyermekinfektológus az RTL kereskedelmi rádióban. A főorvos 27 gyermekorvossal együtt 605 11 évesnél fiatalabb gyerek esete alapjá...
2020-06-05 15:52:20
Hogyan folytassuk a napunkat Istennel?
... gyötrelmeitől. Lehetséges az is, hogy nehézségeket élünk át és megfáradtunk ügyeinkben... Mindebben mégis Istenre kell támaszkodnunk. Krisztus minden tanítványától azt követeli, hogy naponta hordozzák keresztjeiket (Mt. 16: 24). Nem kell önhatalmúlag magunkra dönteni a keresztet, de hordoznunk kell, amikor azt Isten ránk helyezi, és egy lépéssel sem térhetünk le vagy hajolhatu...
2020-05-31 22:55:24
Boldog Pietrelcinai Pio számára a Krisztus kínszenvedésében
... könnyű. Ha a ránk váró nehézségeket és fájdalmakat hűséges szeretettel fogadjuk és vi...
2020-05-27 08:27:25
1 2 3 .......................75 76 ...........112 113 ............149 150 151 
Címkék: Wass Albert, János Pál, Karmelhegyi Boldogasszony, Boldog Pietrelcinai Pio, Ahogy Krisztus, Gulyás Gergely, Kármel-hegyi Szűzanya, Robert Cohen, hordozás Istene, augusztus 20-ai, napunkat Istennel, követők teherhordozása, ágak között, vékony gallyakat, felismerés bizonyosságával, eltitkolt csillagokat&#8221, élet árapály, fertőzés veszélyét, ilyen tömegrendezvények, miniszter hozzátette, kisebb országok, plébánia templom, hívek nagyszámú, konfraternitás tagjai, magánkihallgatás során, kegyszobor Máriát, holnap ígéretét, velük foglalkozó, gyerekek kevésbé, ránk váró, franciaországban, kínszenvedésében, kiengesztelődést, legsérülékenyebb, magánkihallgatás, valószínűséggel, gyermekorvossal, bizonyosságával, fertőződhetnek, legkisebbekért, teherhordozása, fészekrakáshoz, konfraternitás, részvételével, boldogasszony, óvodásainkért, kisgyerekeket, támaszkodnunk, gyötrelmeitől, tanítványától, keresztjeiket, indoklásként, önhatalmúlag, ünnepségeket, pietrelcinai, megfáradtunk, nehézségeket, közösségeink,
© 2013 TVN.HU Kft.