Belépés
Szakmai együttműködési megállapodásokat kötött az Agrárminisztérium a horgászszövetséggel
... halgazdálkodási és horgászati stratégiáról, valamint a Horgászati program végrehajtásáról szóló kormányhatározat alapján megszületett az a törvénymódosítás, amely meghatározza a horgászszövetség közfeladatait és a szükséges források jogcímeit. Január 1-jétől így már biztosított a Mohosz közfeladatainak ellátása és annak pénzügyi fedezete - tette hozzá.
A tárcavezető szerint a...
2018-12-07 13:31:40
XXVI. Horgász és Vadász Napok: április 8-24
... kiállításmegnyitón készült)

Az eseménysorozatot dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár nyitja majd meg. Köszöntőt mond dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgászszövetség elnöke és Kara Miklós, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete és a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség elnöke.

A ,,Kárpát-medence vadvi...
2016-04-06 21:03:39
A horgászat és a vadászat iskolai tananyag lesz?
A horgászszövetség azt akarja, hogy iskolai tananyag legyen a horgászat, és a vadászat.
Én szívből gyűlölöm a vadászatot, de semmilyen halat, vagy vízi élőlényt nem eszek a kacsa kivételével. Ha ilyen vadászat és halászat ellenes vagyok, és erre nevelem a gyerekeket is, miért kell, hogy megtanulják a vadászatot, és a horgászatot? Minek kifogni a halat, ha nem eszem meg? Minek...
2016-02-21 17:46:40
A horgászszövetség azt szeretné, hogy általános iskolai tana
Pár éven belül érné el ezt a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz). Erről a szövetség elnökhelyettese, Dérer István beszélt az agrarszektor.hu-nak.
Azt szeretnék, ha a horgászat alapfokú tananyag lenne, és a gyerekeknek vizsgáznia is kéne mindabból, amit elsajátítottak. Dérer elmondása szerint ilyen rendszer működik már többek között Hollandiában is.
A szövetségnél...
2016-02-21 17:22:53
Krónika 11. rész (halgazdálkodás, földforgalmi törvény)
... akiknek régi vágya volt, hogy a saját kezükbe vegyék a sorsukat.
"Mi is az őshonos fajokat szeretnénk látni a vizekben" - jelentette ki a képviselő, aki egyben a Magyar Országos Horgászszövetség (Mohosz) elnöke is, és javaslata fontos elemének nevezte az őshonos magyar fajok védelmét, az invazív fajok visszaszorítását. Szólt az általa vezetett szervezet jelentős munkájáról, a...
2015-11-03 16:52:50
Krónika 10. rész (halgazdálkodás)
... jelentette ki, megjegyezve, szeretné, ha a többi ellenzéki pártot is el tudná bizonytalanítani a jogszabállyal kapcsolatban.
Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Magyar Országos Horgászszövetség (Mohosz) elnöke, Szűcs Lajos fideszes előterjesztő a saját szervezetének szerez meg sok pénzzel járó jogosítványokat.
Bírálta a halászat ellenzőit, és vitatva a Jobbik álláspontját...
2015-11-03 16:12:21
Csaknem 16 tonna halat telepítenek a vasi tavakba és vízfolyásokba
... lesz. Mintegy 6-7 tonna ponty, 5-6 tonna vegyes fehér hal kerül a tavakba.
Az idén augusztus végéig összesen 24,18 tonna háromnyaras, fogható méretű pontyot telepítettek a horgászszövetség kezelésében levő vizekbe. A Gyöngyös és a Pinka patakba 2 mázsa sebes pisztráng került.
Hozzáfűzte: augusztus végéig több mint 800 napijegyet értékesítettek, de a horgászidény még nem...
2014-09-11 07:06:40
Kevesebb a halvédelmi bírság Szolnok megyében
... jelentős mértékű, 200-500 ezer forint közötti halvédelmi bírságot a szakhatóság - tájékoztatott az igazgató.
Kiss Róbert arra is kitért, hogy a forgalmazásra jogosult megyei horgászszövetség és több mint 60 horgászegyesület tavaly több mint 26 ezer horgászjegyet értékesített, ebből több mint 1200 engedélyt adtak el külföldieknek.
A megyében 18 vizsgáztató partner segít...
2014-04-08 14:54:22
Milyen engedélyek szükségesek a horgászáshoz?
...

A gyermek területi engedélyek általában kedvezményes árúak. Jelenleg egy széleskörű engedély ismert. A 2011-ben 1.000 Ft-ba kerülő "Részleges Gyermek Területi Engedély" a horgászszövetségek nagyobb vízterületeire érvényes. A 2011.évi területi engedélyekről szóló kiemelt menüpont alatt lehet megtekinteni a tényleges érvényességi kört. Ez a típusú engedély horgászegyesül...
2014-01-04 12:47:48
Az úszók miatt döglött meg félezer hal?
... "Azok az úszók, akik a vízbe vizelnek, sok foszfátot ju...
2012-05-16 07:04:39
1 2 
Címkék: Vadász Napok, Bitay Márton Örs, Szűcs Lajos, Magyar Országos Horgászszövetség, Kara Miklós, Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete, Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség, Magyar Országos Horgász Szövetség, Dérer István, Kiss Róbert, Részleges Gyermek Területi Engedély, vadászat iskolai, vasi tavakba, halvédelmi bírság, úszók miatt, horgászszövetség közfeladatait, szükséges források, tárcavezető szerint, kacsa kivételével, szövetség elnökhelyettese, horgászat alapfokú, gyerekeknek vizsgáznia, saját kezükbe, őshonos fajokat, őshonos magyar, invazív fajok, általa vezetett, többi ellenzéki, jogszabállyal kapcsolatban, saját szervezetének, halászat ellenzőit, idén augusztus, horgászszövetség kezelésében, forgalmazásra jogosult, gyermek területi, széleskörű engedély, tényleges érvényességi, típusú engedély, vízbe vizelnek, horgászszövetség, kormányhatározat, eseménysorozatot, bizonytalanítani, megállapodásokat, horgászegyesület, törvénymódosítás, visszaszorítását,
© 2013 TVN.HU Kft.