Belépés
Koronavírus - Orbán: a behurcolás ellen kell védekezni
... megnyert, a fertőzés első nagy hullámát sikerült letörni. Az ország biztonságos, de a vírus külföldről való behurcolása ellen védekezni kell.
Több környező országban ugyanis, Horvátországban, Szerbiában, Romániában és Szlovéniában is növekedőfélben van a fertőzöttek száma, és "ami Európában történik, az ránk is hatással van" - mutatott rá a miniszterelnök.
Megjegyezte, a...
2020-07-10 11:32:23
Koronavírus - Gulyás: nem zárható ki, hogy szigorítanak az intézkedéseken (1. rész)
... esetszám, de amíg nincs vakcina, a fertőzés velünk él.
Rámutatott ugyanakkor arra is, hogy több országban aggasztó az esetszám-növekedés. A miniszter ismertette: június 22-e óta Horvátországban 87-ről 934-re emelkedett az aktív esetek száma, és szintén jelentős növekedés tapasztalható a többi között Szlovéniában, Szerbiában, Szlovákiában és Ausztriában is. Gulyás Gergely úgy ...
2020-07-09 14:11:35
A magyar cégek 45 százaléka idén még nem számít recesszióra egy felmérés szerint
... rá, hogy európai összehasonlításban leginkább Olaszországban borúlátók a vállalkozók, itt 83 százalék számít visszaesésre az idén, őket követi Belgium és Szlovákia. Ezzel szemben Horvátországban, Bulgáriában és Írországban csak a cégvezetők 27, 33, illetve 35 százaléka vár egy éven belül recessziót.
A közlemény idézte Deszpot Károlyt, az Intrum magyarországi sales és üzletfej...
2020-07-08 16:42:11
Koronavírus - Gyülekezési korlátozást vezetnek be Szlovéniában
... járvány halálos áldozatainak száma így 111 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze 14-en vannak kórházban, közülük senkit nem ápolnak intenzív osztályon.
A szomszédos Horvátországban a válságstáb jelentése szerint kedden 53-mal nőtt az új fertőzöttek száma, elérve a 3325-öt, és egy új halálesetet regisztráltak, így a járvány halálos áldozatainak száma 114-re nőtt. A ...
2020-07-08 16:32:22
Koronavírus - Szlovénia ismét betilthatja a tíz főnél nagyobb összejöveteleket
... járvány halálos áldozatainak száma így 111 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze 12-en vannak kórházban, közülük senkit nem ápolnak intenzív osztályon.
A szomszédos Horvátországban a válságstáb jelentése szerint hétfőn 52-vel nőtt az új fertőzöttek száma, elérve a 3272-öt, és nem regisztráltak új halálesetet, így a járvány áldozatainak száma 113 maradt. A fertőzése...
2020-07-07 15:52:00
Horvátországi választások - A győztes HDZ megkapja a támogatást a parlamenti többséghez
... egyetlen mandátumot szerzett képviselője szerint a baloldalnak nincs ereje átvenni a hatalmat, és úgy vélte, a jobbközép most valóban jobbközéppé válhat.
Az alkotmány szerint Horvátországban az államfő írja ki a parlamenti választásokat és hívja össze a parlament első plenáris ülését. Továbbá ő bízza meg kormányalakítással is azt a kormányfőjelöltet, aki a legtöbb képviselő ...
2020-07-06 15:32:28
Horvátországi választások - Valamivel kisebb a részvételi arány, mint négy évvel korábban
... olaszok egyet-egyet választhatnak, a szerbek pedig hármat. További három képviselőt a horvát diaszpóra választ meg, itt csak azok voksolhatnak, akiknek nincs bejelentett lakcímük Horvátországban.
A parlamentbe jutási küszöb 5 százalék. A mandátum négy évre szól.
A 2669 jelöltre és 192 listára Horvátországban közel hétezer szavazóhelyiségben adhatják le voksaikat az állam...
2020-07-05 22:41:45
Jankovics Róbert: erős mandátumra lesz szüksége a magyaroknak a horvát parlamentben
... harcot jeleznek előre a kormányzó, jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) és az ellenzéki, baloldali Szociáldemokrata Párt (SDP) által alapított Restart Koalíció között. Horvátországban a kisebbségi képviselőknek mindenben szavazati joguk van, így arról is dönthetnek, ki legyen ennek az országnak a miniszterelnöke - húzta alá.
Jankovics szerint a magyar kisebbségnek n...
2020-07-05 22:40:36
Horvátországi választások - Megkezdődött a voksolás
... olaszok egyet-egyet választhatnak, a szerbek pedig hármat. További három képviselőt a horvát diaszpóra választ meg, itt csak azok voksolhatnak, akiknek nincs bejelentett lakcímük Horvátországban.
A parlamentbe jutási küszöb 5 százalék. A mandátum négy évre szól.
A 2669 jelöltre és 192 listára Horvátországban közel hétezer szavazóhelyiségben adhatják le voksaikat az állam...
2020-07-05 22:34:38
Koronavírus - Szlovénia negatív koronavírustesztet is kér a beutazó horvátoktól
... adott ki.
Más európai uniós országok állampolgárai csak abban az esetben léphetik át a horvát-szlovén határt és utazhatnak át az országon, ha bizonyítani tudják, hogy valóban Horvátországban jártak, nem pedig valamelyik nyugat-balkáni államban. A szállásról vagy turisztikai illeték befizetéséről számlát kell felmutatniuk, a fokozott ellenőrzés miatt torlódások alakulhatnak ki...
2020-07-05 22:25:03
1 2 3 ......................136 137 ...........205 206 ...........272 273 274 
Címkék: Jankovics Róbert, Gulyás Gergely, Deszpot Károlyt, Horvát Demokratikus Közösség, Szociáldemokrata Párt, Restart Koalíció, behurcolás ellen, magyar cégek, felmérés szerint, parlamenti többséghez, részvételi arány, horvát parlamentben, beutazó horvátoktól, fertőzés első, ország biztonságos, vírus külföldről, fertőzöttek száma, fertőzés velünk, miniszter ismertette, aktív esetek, többi között, éven belül, közlemény idézte, diagnosztizált betegek, szomszédos Horvátországban, válságstáb jelentése, járvány halálos, járvány áldozatainak, baloldalnak nincs, jobbközép most, alkotmány szerint, államfő írja, parlamenti választásokat, parlament első, legtöbb képviselő, szerbek pedig, horvát diaszpóra, parlamentbe jutási, mandátum négy, 2669 jelöltre, kisebbségi képviselőknek, magyar kisebbségnek, esetben léphetik, horvát-szlovén határt, szállásról vagy, fokozott ellenőrzés, szociáldemokrata, összejöveteleket, horvátországban, miniszterelnöke, diagnosztizált, miniszterelnök, növekedőfélben, intézkedéseken,
© 2013 TVN.HU Kft.