Belépés
Koronavírus - Rekordmagasságban az új fertőzöttek száma Ausztriában
... százezerből 19-en, Spanyolországban 42-en fertőződtek meg.
Közben egyre nő azoknak a száma, akik egy külföldi utazás során fertőződtek meg. Karintiában 16-an kapták el a vírust egy horvátországi nyaralás során, míg Felső-Ausztriában 40 Horvátországból hazatérő ember koronavírus-tesztje lett pozitív.
Az osztrák kormány megerősítette, hogy hétfőtől utazási figyelmeztetést...
2020-08-14 20:03:42
Koronavírus - Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma
... érkező adatok aggodalomra adnak okot - hangsúlyozta.
Több ország, köztük Ausztria, Olaszország, Csehország és Szlovénia is jelezte Zágrábnak, hogy több fiatal tért vissza úgy horvátországi nyaralásáról, hogy megfertőződött a SARS-CoV-2 vírussal.
Csütörtöktől Olaszország is szigorított a beutazási feltételeken: a Horvátországból érkezők számára kötelezővé tette a koronaví...
2020-08-13 16:52:43
Koronavírus - Horvátországban ismét meghaladta a százat a napi új fertőzöttek száma
... eseteket regisztráltak ugyanakkor Vir szigetén is.
Több ország, köztük Ausztria, Olaszország, Csehország és Szlovénia is jelezte Zágrábnak, hogy több fiatal tért vissza úgy horvátországi nyaralásáról, hogy megfertőződött a SARS-CoV-2 vírussal.
Capak kiemelte: kedden új ajánlásokat fogalmaztak meg az éjszakai szórakozóhelyek felé, miszerint zárt térben nem rendezhetnek ...
2020-08-12 16:22:44
Az EU csaknem 90 millió euróval segíti a tavaszi horvátországi földrengés utáni helyreállítást
...
Elisa Ferreira, a kohézióért és a reformokért felelős biztos tájékoztatása szerint támogatás az ország lakosságának megsegítéséhez, valamint az alapvető infrastruktúra és a szolgáltatások helyreállítására irányuló erőfeszítésekhez járul hozzá.
A földrengés olyan időszakban történt, amikor a lakosságot már eleve megviselték a koronavírus-világjárvány hatásai és a bevezete...
2020-08-12 07:04:43
Keller Ákos a lengyel bajnoknál kosarazik tovább
...
A 31 éves center az elmúlt szezont Körmenden kezdte, majd októberben a Zadarhoz igazolt. A kevés horvátországi játéklehetőség miatt februárban aláírt az olasz másodosztályú Orlandinához, ám a bajnokságot márciusban a koronavírus-járvány miatt befejezettnek nyilvánították.
"Múlt héten hívott a menedzserem, hogy van egy ilyen ajánlat, én pedig régóta vártam arra, hogy külf...
2020-07-20 21:02:46
Újraindult a LOT közvetlen Budapest-Szöul járata
... kapcsolatok szempontjából kiemelt jelentőségű - írták...
2020-07-20 19:33:20
Átadták a kormányzati támogatással kialakított horvát kulturális központot Baján
... inkább, mivel a két nemzetet erős szálak kötik össze - fogalmazott.
Soltész Miklós kifejtette: a magyarokat és a horvátokat összeköti a keresztény hit és a közös kultúra, a mostani horvátországi választási sikerek, a nemzetiségi politika és az a tizenötezer magyar, aki Horvátországban él, illetve az a sok tízezer horvát, aki Magyarországon él.
Összeköti a két népet továb...
2020-07-16 18:23:37
Salgótarjánból indul az idei rali szezon
... arról, hogy tavaly Nyíregyházán mentek először az új típusú R5-ös Forddal, ami akkor még nem okozott túl sok örömöt, de azóta nagyon sokat tudtak javítani az autón, és márciusban még horvátországi versenyen is indultak, hogy minél jobban fel tudjanak készülni a magyar bajnokságra.
Egy másik induló, Lovász Pál is kitért arra, hogy a járvány miatt felborultak az eredeti tervek,...
2020-07-16 17:43:12
Horvát kormányalakítás - Az államfő a HDZ miniszterelnök-jelöltjét bízta meg a kormányalakítással
... be, az összes többi nemzetiséget pedig két honatya képviseli majd az új összetételű parlamentben. A magyar kisebbségi képviselői helyért egyetlen jelölt indult, Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) elnöke, aki képviselő volt a leköszönő parlamentben.
A részvételi arány 46,90 százalékos volt, ami alacsonyabb a négy évvel ezelőttinél, amik...
2020-07-16 15:42:46
Sulyok Tamás: identitásunk miatt fontos a múlt szisztematikus feldolgozása
... kikötővárosa Közép-Európa 20. századi történetének lenyomata - mutatott rá a miniszter, utalva arra, hogy a város hat ország fennhatósága alá tartozott az Osztrák-Magyar Monarchiától Horvátországig.
A szerző, Juhász Imre alkotmánybíró arról beszélt, hogy a többi közt az motiválta a kötet megszületését, hogy meglehetősen régi útikönyveink vannak, amelyeket komoly forráskritiká...
2020-07-14 17:33:13
1 2 3 ............................91 92 ...............137 138 ...............182 183 184 
Címkék: Keller Ákos, Sulyok Tamás, Csütörtöktől Olaszország, Elisa Ferreira, Soltész Miklós, R5-ös Forddal, Lovász Pál, Jankovics Róbert, Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének, Osztrák-Magyar Monarchiától Horvátországig, Juhász Imre, fertőzöttek száma, tavaszi horvátországi, lengyel bajnoknál, kormányzati támogatással, idei rali, múlt szisztematikus, külföldi utazás, horvátországi nyaralás, osztrák kormány, beutazási feltételeken, éjszakai szórakozóhelyek, reformokért felelős, ország lakosságának, alapvető infrastruktúra, szolgáltatások helyreállítására, földrengés olyan, elmúlt szezont, kevés horvátországi, olasz másodosztályú, bajnokságot márciusban, ilyen ajánlat, horvátokat összeköti, közös kultúra, mostani horvátországi, nemzetiségi politika, magyar bajnokságra, másik induló, járvány miatt, eredeti tervek, összes többi, magyar kisebbségi, leköszönő parlamentben, részvételi arány, négy évvel, többi közt, kötet megszületését, spanyolországban, helyreállítására, erőfeszítésekhez,
© 2013 TVN.HU Kft.