Belépés
Varga Mihály: több mint 10 százalékkal nőtt az állampapírok állománya
... Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
A tárcavezető az adatokat ismertetve elmondta: a 7515 milliárd forintos lakossági állampapír-állomány legnagyobb részét, 42 százalékát az egyéves futamidejű állampapírok teszik ki, az inflációkövető Prémium Magyar Állampapírok (PMÁP) pedig 34 százalékos részesedést érnek a teljes portfólióban.
A felmérések azt mutatják, hogy a 40 év ala...
2019-01-15 09:51:27
Hitelminősítés - Pozitívra javította Szerbia államadós-osztályzatának kilátását a Standard & Poor's
...
A nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) egyben megerősítette Szerbia hosszú és rövid futamidejű, devizában és hazai valutában fennálló szuverén kötelezettségeinek "BB/B" besorolását.
A hosszú távú "BB" államadós-osztályzat a spekulatív kategóriában van, két fokozattal a befektetési ajánlású besorolási sáv alapszintje, a...
2018-12-14 23:57:42
Magyar Idők - Jó befektetés lesz a nyugdíjkötvény
... pontok száma, ahol a lakosság állampapírt vehet, a legfontosabb pedig az, hogy az állam vonzó kamatot kínál a biztonságos papírok után.
Jelenleg csak egy olyan, kifejezetten hossz...
2018-12-01 10:51:17
Hitelminősítés - A jövő héten vizsgálja a magyar államadós-besorolást a Moody's
... szolgáltató csoport hitelminősítési részlege - az idén először február 16-án, majd augusztus 17-én vette napirendre Magyarországot, és mindkét időpontban megerősítette a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását, változatlan pozitív kilátással.
Ugyanígy tett a magya...
2018-11-18 15:46:18
Hitelminősítés - Negatívra rontotta Olaszország államadós-osztályzatának kilátását a Standard & Poor's
... pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) péntek éjjel Londonban bejelentette azt is, hogy a kilátásrontással egy időben megerősítette a hosszú és rövid futamidejű olasz szuverén kötelezettségek "BBB/A-2" szintű osztályzatát.
Egy másik globális piacvezető hitelminősítő, a Moody's Investors Service a múlt héten az S&P jelenlegi olasz besoro...
2018-10-27 07:04:01
Gazdasági bizottság - Matolcsy: az alapkamat csökkentése 1600 milliárdos megtakarítást hozott
... monetáris kondíciókat a hozamgörbe hosszú szakaszán is érvényesítené szeretné, ennek érdekében 2017 novemberében döntött két nem konvencionális eszköz, a feltétel nélküli 5 és 10 éves futamidejű kamatcsere-eszköz, valamint egy célzott jelzáloglevél-vásárlási program 2018. januári bevezetéséről. Mindezek hatására 2017-ben mind a rövid, mind a hosszú piaci hozamok jelentősen mérsékl...
2018-10-09 15:31:57
Moody's: semmi nem fenyegeti a dollár globális tartalékvaluta-szerepét
... besorolását a cég 1941-ben megadta. A Standard & Poor's a hét évvel ezelőtti leminősítés óta az "AAA"-nál egy fokozattal alacsonyabb, "AA plusz" besorolással tartja nyilván a hosszú futamidejű amerikai államadósságot.
Az S&P annak idején azzal a véleményével indokolta a döntést, hogy az akkori adósságlimit-emelési vita lezárásaként létrejött államháztartási konszolidációs ter...
2018-09-12 19:43:38
Módosulnak a jegybanki adósságfékszabályok
... Központi Bank véleményezését követően fogadta el a módosított jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató (jtm) szabályozásról szóló rendeletet.
Az új szabályok az 5 évet meghaladó futamidejű jelzáloghitel-kérelmeknél a hitel kamatperiódusainak hosszától függően a jelenleginél alacsonyabb jtm-limiteket írnak elő. Magasabb törlesztőrészlet 2019 júliusától 500 ezer forintos havi ...
2018-08-22 10:41:12
Hitelminősítés - Leminősítette Törökországot a Standard & Poor's és a Moody's, az S&P recessziót vár
... török valuta zuhanásszerű gyengülésének hatása a nagy adósságtömeggel terhelt magánszektorra.
A Fitch az addigi "BB plusz"-ról egy fokozattal "BB"-re rontotta Törökország hosszú futamidejű devizaadósságának besorolását. A cég az új osztályzaton is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.
A Fitch "BB" besorolása két fokozattal, a Moody's...
2018-08-18 11:57:38
Hitelminősítés - MNB: a Fitch augusztusban, az S&P jövő év elején minősítheti fel Magyarországot
... az elmúlt években. Így a pozitív kilátást a Fitch felminősítésre válthatja augusztusi döntése során - erősítették meg.
Az S&P pénteken megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását. A nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési rés...
2018-08-18 11:57:02
1 2 3 ......24 25 ...37 38 ...48 49 50 
Címkék: Varga Mihály, Magyar Idők, Leminősítette Törökországot, Államadósság Kezelő Központ, Prémium Magyar Állampapírok, Global Ratings, Investors Service, Központi Bank, állampapírok állománya, jövő héten, alapkamat csökkentése, dollár globális, adatokat ismertetve, 7515 milliárd, egyéves futamidejű, inflációkövető Prémium, teljes portfólióban, nemzetközi pénzügyi, hosszú távú, spekulatív kategóriában, befektetési ajánlású, lakosság állampapírt, legfontosabb pedig, állam vonzó, biztonságos papírok, idén először, időben megerősítette, másik globális, múlt héten, hozamgörbe hosszú, feltétel nélküli, hosszú piaci, fokozattal alacsonyabb, hosszú futamidejű, véleményével indokolta, módosított jövedelemarányos, jelenleginél alacsonyabb, nagy adósságtömeggel, elmúlt években, pozitív kilátást, kilátásrontással, jövedelemarányos, törlesztőrészlet, kötelezettségek, adósságtömeggel, hitelminősítési, államháztartási, magánszektorra, hitelminősítés, szabályozásról, tartalékvaluta, osztályzatának, államadósságot,
© 2013 TVN.HU Kft.