Belépés
KSH: stagnált a mezőgazdaság kibocsátása az elmúlt évben
... összességében 4,0 százalékkal haladta meg az előző évit. A nagyobb ráfordítással előállított kevesebb agrártermék a mezőgazdaság termelékenységének visszaesését mutatja, ami mérsékelte a hozzáadott érték növekedését. A bruttó hozzáadott érték előző évi áron 1,6 százalékkal, 1138 milliárd forintra csökkent.
A gabonafélék termelési volumene 4,0 százalékkal nőtt, az árszínvonal ...
2020-02-17 09:11:12
Növelte árbevételét a Tolnatext Bt.
... az egy évvel korábbi 73 millió forintot.
A növekedés a forint euróval szembeni 2019-es árfolyamgyengülésének, illetve annak köszönhető, hogy nagyobb arányban gyártottak magasabb hozzáadott értéket képviselő, autóiparban, gép- és vegyiparban felhasznált szöveteket. A bt. 87 százalékról 88-90 százalékra növelte az értékesítésen belül az export arányát - tette hozzá.
Az ügy...
2020-02-03 17:01:54
Magyosz-elnök: a gyógyszergyártók munkájának elismerése a kormánnyal kötött megállapodás
...
Greskovits Dávid hozzátette: a magyar gyógyszeripar egy főre jutó hozzáadott érték tekintetében messze megelőzi a környező országokat és kibocsátása megközelíti a lengyel piacét.
Ez kiemelkedő eredmény, figyelembe véve, hogy Lengyelország gazdasága négyszer nagyobb Magyarországénál - jegyezte meg.
Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki me...
2020-01-29 10:01:08
Szijjártó: folytatni kell a gazdasági dimenzióváltást
...
Szijjártó Péter kifejtette, hogy a kormány idén a technológiai színvonal, a hozzáadott érték és a kutatási-fejlesztési tartalom alapján dönt a beruházási támogatásokról.
Átalakított ösztönzési rendszerének köszönhetően Magyarország az erősödő globális versenyben is vonzó befektetési célpont maradhat - tette hozzá.
A miniszter kiemelte az autóipari beruházások, azo...
2020-01-28 21:02:09
Mandiner - Varga Mihály: adócsökkentés, államadósság-mérséklés, nullás költségvetés, családvédelmi intézkedések
... szerepet játszik az a bérelőny, amely korábban meghatározó vonzereje volt a magyar gazdaságnak.
"M i is a közepes fejlettség csapdáját akarjuk elkerülni" - mondta, megjegyezve, hogy a hozzáadott érték növelése játssza a legfőbb szerepet a beruházások támogatásában. "Csak az innovatív, kutatás-fejlesztésre alapozott beruházásokat vagyunk hajlandók támogatni" - szögezte le....
2020-01-23 11:21:10
Magyar Levente: több mint 13 ezer munkahelyet teremtenek a tavaly érkezett nagyberuházások
... számolva az 5. helyre került - mondta a globális összesítésre hivatkozva Magyar Levente. Jelentős eredménynek nevezte azt is, hogy a belföldre érkezett befektetések a 11. helyet érték el hozzáadott érték alapján a globális rangsorban, a kutatási és fejlesztési célú beruházásokban pedig a 9. helyen áll Magyarország a tavalyi adatok szerint.
A rekordösszegű, csaknem 1705 milli...
2020-01-16 17:11:55
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Divat és Design Ügynökség a Magyar Bútor és Faipari Szövetséggel
... hiánypótló kutatásba fogott, melynek célja az ágazati stratégia, a kitörési pontok meghatározása volt. Egyértelmű az adatok és kutatások alapján, hogy csakis a designtartalom és nagyobb hozzáadott érték jelentheti a jövőt a magyar bútor- és faipar számára. A designszemlélet, az oktatás és képzés, a 21. századi technológiák használata és a generációváltás jelenti a szakma számára a...
2019-12-13 18:54:49
Nézőpont-konferencia - A gyógyszeripar a magyar gazdaság egyik sikerágazata
... ebben a mutatóban csak Lengyelország (1262 milliárddal) előzi meg hazánkat, azonban az egy alkalmazásban állóra eső nettó árbevétel alapján már az első helyen áll Magyarország. A bruttó hozzáadott értéket nézve - ami 466 milliárd forint volt 2017-ben - is az első helyen állunk, szemben a második Lengyelországgal, amely 350 milliárd forinttal szerepel ebben a mutatóban.
A kimu...
2019-12-05 17:52:29
Szijjártó: 170 japán vállalat 35 ezer magyar embernek ad munkát
... jelentősek, hogy olyan technológiai színvonalat képviselnek, amely nagy mértékben hozzájárul a magyar gazdaság dimenzióváltásához, ahhoz, hogy a magyar gazdaságban a kutatás-fejlesztés, a hozzáadott érték, a technológiai színvonal jelentősen emelkedik.
A magyar gazdaság jövőbeli versenyképességéhez jelentős mértékben járulnak hozzá a japán vállalatok a modern technológiákkal,...
2019-12-05 13:21:21
Palkovics László: a családi vállalkozások adják az európai gazdaság gerincét
... intézményeivel és az iparstratégiával is a családi vállalkozások megerősítésén dolgozik. Két kihívással meg kell azonban küzdenie ezeknek a vállalkozásoknak: a generációváltással és a hozzáadott érték növelésével.
Napjainkban a családi vállalkozások közel 40 százaléka generációváltó korban van, további 30 százalékuk pedig a következő 10 évben szembesül ezzel a helyzettel. Glo...
2019-11-29 14:49:24
1 2 3 ......25 26 ...37 38 ...49 50 51 
Címkék: Tolnatext Bt, Varga Mihály, Magyar Levente, Magyar Divat, Design Ügynökség, Magyar Bútor, Faipari Szövetséggel, Palkovics László, Greskovits Dávid, Nyitrai Zsolt, Szijjártó Péter, mezőgazdaság kibocsátása, elmúlt évben, gyógyszergyártók munkájának, kormánnyal kötött, gazdasági dimenzióváltást, tavaly érkezett, magyar gazdaság, családi vállalkozások, európai gazdaság, előző évit, nagyobb ráfordítással, hozzáadott érték, bruttó hozzáadott, gabonafélék termelési, forint euróval, értékesítésen belül, export arányát, magyar gyógyszeripar, főre jutó, környező országokat, lengyel piacét, kormány idén, technológiai színvonal, beruházási támogatásokról, erősödő globális, miniszter kiemelte, autóipari beruházások, magyar gazdaságnak, közepes fejlettség, legfőbb szerepet, beruházások támogatásában, globális összesítésre, belföldre érkezett, globális rangsorban, tavalyi adatok, ágazati stratégia, kitörési pontok, magyar bútor-, generációváltás jelenti, szakma számára, mutatóban csak, első helyen, második Lengyelországgal,
© 2013 TVN.HU Kft.