Belépés
Narancsgranita ribizlivel
HOZZÁVALÓK:

1,5 dl narancsszörp
6 dl víz
20 dkg piros ribizli
8 dkg kristálycukor



ELKÉSZÍTÉS

A narancsszörpöt és a vizet összekeverjük, és egy tálba öntjük. Mélyhűtőben megfagyasztjuk, közben villával időnként megkeverjük, hogy szemcsés-kásás állagú granitát kapjunk. A ribizlit szitán áttörjük, hogy mag nélküli gyümölc...
2006-10-02 07:13:25
Narancsdesszert
HOZZÁVALÓK:

1 téglalap alakú piskótalap
4 narancs
2 dl rostos narancslé
1 dl narancslikőr
fél dl narancsszörp
1 narancs reszelt héja
2 dl tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A frissen reszelt narancshéjra ráöntjük a narancslikőrt, fél óráig állni hagyjuk, majd elkeverjük a narancslével és a narancsszörppel. Meghámozzu...
2006-10-02 07:12:27
Mogyorós-csokis sajttorta
HOZZÁVALÓK:


A tésztához:
20 dkg kétszersült
10 dkg margarin

A töltelékhez:
3 dl tejszín
25 dkg mascarpone sajt
5 dkg margarin
5 darabka barna cukor

A mázhoz:
2,5 dkg barna cukor
2,5 dkg margarin
5 dkg étcsokoládé

A díszítéshez:
csokoládéforgács
földimogyoró


...
2006-10-02 07:11:41
Mézeskalács parfé
HOZZÁVALÓK:

3 dl tejszín
10 dkg mézeskalács
1 narancs
2 tojásfehérje
10 dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínből habot verünk. A mézeskalácsot folpackba csomagoljuk, és húsklopfolóval morzsává törjük. A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A reszelt héjat a tálkába tett mézeskalácsmorzsához adjuk, és meglocsol...
2006-10-02 07:10:22
Mézes-szezámmagos lapocskák
HOZZÁVALÓK:

1 narancs
45 dkg méz
45 dkg szezámmag
1,75 dl víz
6 dkg mandula (őrölt)



ELKÉSZÍTÉS

A narancs héjának felét lereszeljük, a többit kis kockákra vágjuk. Mély lábasban meglangyosítjuk a mézet a vízzel, épp csak addig, míg az első buborékok megjelennek, nem szabad forrnia! Levesszük a tűzről, és fakanállal ...
2006-10-02 07:09:14
Mézes-mandulás mini torták
HOZZÁVALÓK:

30 dkg vajas tészta
8 dkg mandula (őrölt)
1,5 dkg kukoricakeményítő
3 tojás
6 dkg porcukor
csipetnyi só
10 dkg mandulaforgács
3 evőkanál akácméz



ELKÉSZÍTÉS

A tésztából 4 egyforma nagyságú kört vágunk ki, kivajazott, cakkos szélű formákba tesszük, és az aljukat villával megszurkáljuk. Az ...
2006-10-02 07:08:19
Mézes-krémsajtos nugát
HOZZÁVALÓK:

5 zselatinlap
12,5 dkg cukrozott gyümölcs
20 dkg mandula
fenyőmag, mogyoró és dió vegyesen
2 dl méz
2 dl tejszín
30 dkg tejszínes krémsajt
2,5 dl málnapüré

A díszítéshez:
málna
mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A magvakat durvár...
2006-10-02 07:07:07
Mézes puszedli
HOZZÁVALÓK:

13-13 dkg méz és margarin
25-25 dkg porcukor, rozsliszt és liszt
fél citrom reszelt héja
4 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalácsfűszer
5-5 dkg mogyoró és dió



ELKÉSZÍTÉS

Felolvasztjuk a margarint a mézzel együtt, és félretesszük. 3 tojást habosra keverünk a cukorral, a cit...
2006-10-02 07:06:21
Mézes körte vaníliafagylalttal
HOZZÁVALÓK:

2 evőkanál pisztácia
1 citrom
3 dl édes muskotályos bor
4 evőkanál akácméz
1 kávéskanál keserűmandula-aroma
4 körte
4 gombóc vaníliaízű fagylalt



ELKÉSZÍTÉS

A pisztáciákat mélyhűtőtasakba tesszük, sodrófával összezúzzuk. A citrom levét kinyomjuk. A bort, a mézet, a mandulaaromát, a citromlét f...
2006-10-02 07:05:35
Mentás barack ribizlimártással
HOZZÁVALÓK:

8 őszibarack
20 dkg cukor
5 dl víz
1 vaniliarúd
1 liter édes fehérbor
25 dkg fekete ribizli
12 mentalevél
1 csokor friss mentalevél
10 dkg pisztácia



ELKÉSZÍTÉS

A barackokat 1 percre forró vízbe dobjuk, hogy a héjukat könnyen lehúzhassuk, majd mindet meghámozzuk, kettévágjuk, kimagoz...
2006-10-02 07:04:33
1 2 3 .....5605 5606 ...8408 8409 ...11157 11158 11159 11210 11211 11212 
Címkék: vizet összekeverjük, tálba öntjük, ribizlit szitán, frissen reszelt, tejszínből habot, mézeskalácsot folpackba, narancs héját, levét kifacsarjuk, reszelt héjat, tálkába tett, narancs héjának, első buborékok, aljukat villával, magvakat durvár, mézzel együtt, pisztáciákat mélyhűtőtasakba, citrom levét, héjukat könnyen, csokoládéforgács, ribizlimártással, mélyhűtőtasakba, narancsdesszert, narancsszörppel, meglangyosítjuk, zselatinlapokat, narancsszörpöt, narancsgranita, mandulaforgács, szódabikarbóna, húsklopfolóval, megfagyasztjuk, megszurkáljuk, kristálycukor, összekeverjük, mézeskalácsot, keserűmandula, felolvasztjuk, narancslikőrt, mandulaaromát, narancsszörp, pisztáciákat, narancslikőr, narancshéjra, földimogyoró, tojásfehérje, narancslével, félretesszük, étcsokoládé, zselatinlap, lereszeljük, mézeskalács, kétszersült, mélyhűtőben, muskotályos, összezúzzuk, megkeverjük, töltelékhez, megjelennek, meghámozzuk, csomagoljuk, díszítéshez, kettévágjuk, kifacsarjuk, szezámmagos, lehúzhassuk, kávéskanál, elkészítés, mascarpone,
© 2013 TVN.HU Kft.