Belépés
Torday Teodóra Éva versei
... teleltetett növényeimet locsoltam..és megláttam egy mandarinvirágot !!
..az a mandarinfa több mint harminc éves, egy öreg nénitől kaptam kétleveles korában, azóta várom, hogy virágot hozzon !
Csak gondoljátok el, azóta mennyit locsoltam, átültettem, teleltettem..már gyönyörű, törzses fácska ! És csak vártam, vártam, hogy virágozzon..
de most Csoda történt ! Virág...
2023-09-24 21:00:47
A magyar ABC betűi
...
A magyar ABC betűi (ebben a felsorolásban a nagy-, és a kisbetűk egyként számítanak):

A: A házunk védelme, a betű formája adja, hogy sátorra hasonlít legjobban. Az otthon, a család fontosságát jelzi. A védelmet, a testünket (főleg kisbetű formában) is jelképezi. Ha leírod, figyelj, hogy mindkét "lába" a földet érje, biztos védelmet adjon neked ez a ház. Ugyanakkor ...
2023-09-21 09:14:01
Vannak napok, amikor csak úgy egyszerűen feladnám.
... ereje, és ismét lesz hite, és lesz egyetlen tégla, amit titkon csempészel majd bele, amitől hiszed, most bizton áll majd. Ez a tégla vagy Te, az erőd, a hited, a könnyed és reményed, hogy hozzon bármit az élet, még nincs veszve semmi, még jóra váltható.
(Todorovits Rea)
...
2023-09-16 07:14:09
Szabados István versei
... fürödne.

2010.

TAVASZ SUHAN ÁT A TÁJON


Régen várt tavasz suhan át a tájon,
enyhe szellő hozta oly hirtelen.
Téged is hozzon, hiányod ne fájjon,
jöjjön veled az örök szerelem.

Félek, a tavasz egyedül talál,
lesem az úton: jössz-e már?
Felhőben egy pillangó száll felém,...
2023-09-14 20:00:50
Kiút a csapdából: Isten szeretete a kulcs
... kibéküljünk azzal, aki megbántott minket?

Ha készen állsz, akkor mondd el ezt az egyszerű elengedő imát. Ám mielőtt imádkoznál, kérd a Szentlelket, hogy vezessen végig a múltadon, és hozzon eléd mindenkit, akikkel szemben magadban tartottál valamit.

Maradj csendben őelőtte, amíg megmutatja neked, hogy kik azok. Talán emlékezni fogsz a fájdalomra, amit átéltél...
2023-09-05 19:54:53
Annyi könyvet olvastam
... Mesterének.
A Mester abban a pillanatban nem válaszolt. Néhány nap múlva azonban, miközben ő és a fiatal tanítványa egy folyó közelében ültek, azt mondta, hogy szomjas, és megkérte a fiút, hogy hozzon neki vizet egy régi piszkos szitán, amely ott hevert a közelükben.
A tanítvány összerezzent, mivel tudta, hogy ez egy igen értelmetlen kérés.
Mivel azonban nem tudott ...
2023-09-04 19:48:13
Hozzon ez a szeptember...
...
2023-09-02 18:13:22
Most élsz, most örülj, hogy szép a nyár...
... diáklányt!

Egy 85 éves férfi elmegy az orvoshoz a szokásos éves felülvizsgálatra. Az orvos sperma vizsgálatot is előír, és átad a férfinak egy üveget, hogy vigye haza, és másnap hozzon benne sperma mintát.
A 85 éves férfi másnap visszamegy az orvoshoz, odaadja neki az üveget, éppen olyan tisztán és üresen, mint ahogy előző nap elvitte.
Az orvos megkérdi, mi tö...
2023-08-30 22:15:57
Krisztus a mi reménységünk
Krisztus a mi reménységünk

Lekció: Lk 2,21-35

Charles Eliot a Harvard Egyetem elnöke volt, majd nyugdíjas korában a Harvard Egyetem tiszteletbeli elnöke. Kilencvenedik évének nyarán a Maine állambeli Northeast Harborban lévő nyaralójából lassan haladt lefelé az úton a szomszédai, Peabodyék nyaralójához. Peabody asszony szívélyesen üdvözölte, és behívta a nappa...
2023-08-20 21:17:31
Miért olyan nehéz az élet?
... Imádkozz, hogy Isten adjon neked missziós szemeket. Olyan szemeket, amelyek meglátják az emberek valódi szükségleteit, akikkel találkozol. Imádkozz, hogy Isten legalább egy olyan embert hozzon az utadba, akinek szüksége van arra a segítségre, amit csak te tudsz megadni. Ezt az imát Isten meg fogja válaszolni, mert körülötted mindenütt vannak olyan emberek, akik épphogy megélnek. L...
2023-08-20 21:13:35
1 2 3 .............502 503 .......753 754 .......1003 1004 1005 
Címkék: Torday Teodóra Éva, Szabados István, Todorovits Rea, TAVASZ SUHAN ÁT TÁJON, Charles Eliot, Harvard Egyetem, Northeast Harborban, öreg nénitől, kisbetűk egyként, házunk védelme, betű formája, család fontosságát, földet érje, tégla vagy, örök szerelem, tavasz egyedül, pillangó száll, egyszerű elengedő, fiatal tanítványa, folyó közelében, régi piszkos, tanítvány összerezzent, igen értelmetlen, szokásos éves, orvos sperma, orvos megkérdi, emberek valódi, olyan embert, imát Isten, felülvizsgálatra, mandarinvirágot, tiszteletbeli, kilencvenedik, felsorolásban, szükségleteit, reménységünk, összerezzent, nyaralójához, nyaralójából, gondoljátok, pillanatban, szentlelket, fontosságát, teleltettem, vizsgálatot, kibéküljünk, teleltetett, növényeimet, értelmetlen, szívélyesen, tanítványa, virágozzon, átültettem, válaszolni, közelükben, kétleveles, mandarinfa, számítanak, egyszerűen, ugyanakkor, csempészel, találkozol, todorovits, megbántott, szomszédai, megmutatja, visszamegy, szeptember, segítségre, imádkoznál, mesterének,
© 2013 TVN.HU Kft.