Belépés
Halk szelíd hang
... halk és szelíd hang hallatszott."

Vallási szolgálataink során túl gyakran támaszkodunk testi erőre és energiára. Reméljük, ha elég zajt csapunk, elég izgalmat keltünk, kavarunk és agitálunk, akkor Isten hatalmával azonosítanak bennünket.
Hogyan érinti meg Isten a szívünket? Mennyei Atyánk általában lágy, kedves, gyengéd, csendes, nyugodt és békés - hal...
2022-02-09 21:44:43
Diós krémes
... bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt a tészta, keresztbe félbevágjuk.
A tejs...
2020-01-11 09:13:30
Laboda gyógyhatásai
... megmossuk, majd lerázzuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a karikára vágott zöldfokhagyma felét (a fehér részét, de a szárát se dobjuk el), majd rászórjuk a lisztet. Egyet-kettőt kavarunk rajta, és felöntjük 2 pohár vízzel. Állandóan kavargatva felforraljuk, majd beledobjuk a labodát is. Újraforrástól számítva csupán 1-2 percig főzzük, amíg a levelek jól össze nem esn...
2019-03-13 20:30:59
Almás-tepsis palacsinta
... finomliszt

A rátéthez:

5 közepes db alma
1 ek citromlé
5 ek cukor
1.5 tk fahéj

Elkészítés

A tésztához valókból sima tésztát kavarunk.
Egy 40x30x8 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Betoljuk a hideg sütőbe, majd a sütőt 240 fokra előmelegítjük.
Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, ...
2018-09-05 07:53:37
Zöldbab- krém
... kihűlt, botmixerrel pürésítem, hozzákavarom az apróra vágott hagymát a zöldjével együtt, a majonézt, a sót és a borsot ízlés szerint.
Mikor a ...
2018-08-11 08:27:08
Kavart zöldbab (krém)
... kihűlt, botmixerrel pürésítem, hozzákavarom az apróra vágott hagymát a zöldjével együtt, a majonézt, a sót és a borsot ízlés szerint.
Mikor a piac tele van friss zöldségekkel, gyakran kavarunk zöldbabból, karfiolból, káposztából, padlizsánból ilyen típusú kencéket. Paradicsommal, retekkel, friss uborkával kitűnő reggelire vagy vacsorára.

http://www.mytastehun...
2018-08-08 11:19:52
Borsóleves galuskával
... leveshez, és ízesítjük vegetával és sóval. Ameddig fő, elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzáadunk egy tojást, egy sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.
...
2018-07-20 00:09:16
Diós piskótás krémes
... bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt a tészta, keresztbe félbevágjuk.
A tejszínhabból 2 púpozott ek-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidíszítjük a tészta tetejét. Megszórhatjuk csokireszelékkel.
sütési hőfok: 170°C
tepsi mérete: 40x...
2018-07-07 06:37:58
Mézes krémes
... hozzá.
Összegyúrjuk és négy részre osztjuk és tepsi hátán megsütjük.

Krém:
2,5 deci tejben, 3 evőkanál grízet megfőzünk és kihűtjük,
15 deka vajat, 15 dkg porcukorral habosra kavarunk, 2 csomag vaníliaport adunk hozzá, majd a grízet hozzákavarjuk.
Két-két lapot lekvárral összeragasztunk, közepébe tesszük a krémet. Tetejét csokoládé glazurral bevonjuk...
2018-06-11 12:00:44
Sütemény receptek
... kakaót, és ½ dl tejet összefőzünk.

A kisült süteményt felkockázás után a mázba mártjuk, és beleforgatjuk kókuszreszelékbe.

Hógolyó

4 db tojássárgáját kikavarunk 20 dkg porcukorral, és 4 kanál forró vízzel. Hozzáadunk 20 dkg lisztet, fél csomag sütőport, és a 4 db tojás fehérjéjének felvert habját. Ezt kisütjük előmelegített sütőben.
...
2018-06-11 11:43:44
1 2 3 ...14 ..21 ..27 28 
Címkék: Mennyei Atyánk, olajat felforrósítjuk, karikára vágott, fehér részét, tésztához valókból, 40x30x8 cm-es, hideg sütőbe, almákat meghámozzuk, apróra vágott, zöldjével együtt, borsot ízlés, piac tele, tálba lisztet, tésztát forrásban, kész leveshez, nokedlit közvetlenül, krémhez kavarunk, egyik lapra, másik lapot, tészta tetejét, grízet hozzákavarjuk, kisült süteményt, mázba mártjuk, kókuszreszelékbe, csokireszelékkel, összeragasztunk, felforrósítjuk, paradicsommal, szolgálataink, szaggathatjuk, előmelegítjük, beleforgatjuk, újraforrástól, tejszínhabbal, tejszínhabból, megszórhatjuk, tojássárgáját, zöldfokhagyma, hozzáadásával, hozzákavarjuk, előmelegített, támaszkodunk, felforraljuk, megfuttatjuk, sütőpapírral, hozzákavarom, fehérjéjének, összegyúrjuk, zöldségekkel, azonosítanak, gyógyhatásai, padlizsánból, porcukorral, vaníliaport, kidíszítjük, félbevágjuk, ráhelyezzük, közvetlenül, összefőzünk, botmixerrel, meghámozzuk, elkészítjük, felkockázás, káposztából, hallatszott, elsimítjuk, hozzáadunk, palacsinta, galuskával,
© 2013 TVN.HU Kft.