Belépés
Debreceni fonatos
... a nyújtáshoz)
1 csipet só
1 db tojássárgája
5 dkg vaj
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
vaníliás porcukor

ELKÉSZÍTÉS

Egy pohárba morzsoljuk a friss élesztőt, rászórunk egy nagy csipetnyi cukrot.
Öntünk rá langyos tejet, összekeverjük, és hagyjuk felfutni.
Közben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, elkavarjuk a maradé...
2023-10-22 08:08:44
Bejgli falatkák
... majd ebből mérünk 125 grammot a keverékhez.

Alaposan elkeverjük, folpackkal lefedjük és hűtőbe rakjuk.

Tészta:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, összemorzsoljuk, majd homogén tésztává gyúrjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni, azt simán a liszthez morzsoljuk.

Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.

Amikor a tészta pi...
2023-02-22 22:03:32
Szilvás kígyórétes
... tésztát: az élesztőt 1 evőkanál cukorral a langyos tejben keverjük simára és futtassuk fel (kb. 10 perc).
A lisztet keverjük össze a csipet sóval, a maradék 1 evőkanál cukorral, morzsoljuk el benne a vajat/zsírt, adjuk hozzá az 1 egész tojást és az 1 tojássárgáját, végül a felfuttatott élesztőt és gyúrjuk össze. Lágy, kellemes tapintású, könnyen kezelhető, de nem ragacsos té...
2022-09-08 23:01:11
Hatrakott süti, a receptjét még a nagymamámtól tanultam!
... tej,
14 evőkanál rétesliszt (ez kb 25 dkg)
6 evőkanál kakaópor, cukrozatlan
40 dkg porcukor
pici darab vaj (kb 5 deka)

ELKÉSZÍTÉS
Először a zsírt morzsoljuk el a lisztben, adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze. Ha kell még liszt adjunk hozzá nyugodtan, lágy de nem ragacsos tésztát kell kapnunk. A tésztát osszuk 6 részre, formázzuk kis ...
2021-03-18 15:52:48
Diós-vaníliás hókifli
... egy-két nagyobb darab, amitől sokkal jobb lesz a kiflik textúrája.)
Mehet bele még egy csipet só, aztán a kockára vágott hideg vaj.
Innentől következhet a kézimunka: szépen morzsoljuk el a hozzávalókat, aztán gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává.

Az elkészült tésztát folpackba tekerjük, kicsit lapítsuk is ki, mert így gyorsabban hűl, aztán mehet fél órár...
2020-12-07 11:19:59
Fűszerek a Bibliából
... kapnánk. Ha végképp nincs erre alkalmas helyiségünk, akkor óvatosan száríthatunk félig nyitott ajtajú, 30-40 °C-ra állított sütő rácsán is. A zörgősre száradt l...
2020-10-28 23:23:59
Meggyes pite Az alsó tésztához: 20× 30 cm-es tepsihez 35 dkg
... finomliszt
3 evőkanál darált dió
1 kk citromlé
A sütemény tetejére:
fél maréknyi durvára darált dió
2 tk porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, aztán megvárjuk, amíg az élesztő felfut (a tej tetején vastag világosbarna hab képződik).

A lisztet egy tálba szitáljuk.
Elmorzsoljuk...
2020-06-18 22:20:40
Arany János: Széchenyi emlékezete
... igazat.

23
Szentebb e föld, honunk áldott alapja,
Mióta, nagy szív, benne nyúgoszol;
Szentebb a multak ezredévi lapja,
Mióta, nagy név, hozzá tartozol.
Koszorút elő!... morzsoljuk el könnyűnket;
Az istenülés perci már ezek!
Borítsa ünneplő mirtusz fejünket:
Reménnyé váljon az emlékezet.

24
Nem hal meg az, ki mi...
2020-04-05 08:49:53
Mama kíváncsi
... ebéd, utána a mosogatás - nem hagyna ott véletlenül sem semmit, hisz
a légy megszállná.
Egy kis pihenő, aztán jöhet a kukoricamorzsolás. Ami nem csak annyiból áll,
hogy morzsoljuk a csöveket, elő is kell hozni ám. És mivel én általában akkor
a szőlőben vagyok nyáron, meg a gyümölcsösben, ezért ez az ő reszortja.
Bemászik a góréba, hajolgat, az előre l...
2020-04-02 17:04:56
Diós – vaníliás kifli
... darált dió, 1 db egész tojás

Vaníliacukros porcukor a forgatáshoz

Elkészítés : a lisztet a porcukorral, és a darált dióval elkeverjük. Adjuk hozzá a puha vajat, és morzsoljuk össze a masszát. Végül tegyük hozzá a tojás, és gyúrjunk belőle egy puha tésztát. Pihentessük 1 órát a hűtőszekrényben, majd sodorjunk belőle kb. 3 cm-es átmérőjű hengert. Vágjunk belő...
2020-01-31 16:12:54
1 2 3 .................53 54 ........79 80 ........105 106 107 
Címkék: Arany János, nagymamámtól tanultam, alsó tésztához, pohárba morzsoljuk, friss élesztőt, nagy csipetnyi, nagy tálba, tészta hozzávalóit, tálba mérjük, liszthez morzsoljuk, órára hűtőbe, langyos tejben, lisztet keverjük, csipet sóval, felfuttatott élesztőt, zsírt morzsoljuk, többi hozzávalót, tésztát osszuk, kiflik textúrája, kockára vágott, nagy tésztává, elkészült tésztát, zörgősre száradt, sütemény tetejére, langyos tejbe, kiskanál cukrot, élesztő felfut, tálba szitáljuk, multak ezredévi, istenülés perci, légy megszállná, szőlőben vagyok, darált dióval, puha vajat, puha tésztát, összemorzsoljuk, hűtőszekrényben, vaníliacukros, összekeverjük, tojássárgáját, gyümölcsösben, világosbarna, felfuttatott, hozzávalókat, nagymamámtól, elmorzsoljuk, tojássárgája, száríthatunk, következhet, cukrozatlan, csomagoljuk, forgatáshoz, hozzávalóit, porcukorral, felfuttatni, helyiségünk, pihentessük, morzsoljuk, tálaláshoz, hozzávalót, folpackkal, elkeverjük, keverékhez, kígyórétes, nyújtáshoz, elkészítés, rétesliszt, gyorsabban, véletlenül,
© 2013 TVN.HU Kft.