Belépés
Nem vagyok én költő
... cserébe
Hálát az Istennek.

Ha csillagos égbolt tündöklését látom,
Vagy egy virágbimbó kinyílását várom,
Rímek kelnek bennem.
Gőgicsélő gyermek nevetését hallva,
Idős embert békés mosollyal meghalva,
Írni késztet engem.

Meggyötört arcokon, ha ismét mosoly kél,
A kétségbeesett szív többé már nem fél,
Engem mélyen meghat.|...
2019-11-17 12:02:15
H.Kohut Katalin: Húszezres koldusai
...

Minden hónapban ugyanaz a kálvária. Jön a fizetés, a nyugdíj a számlára. Sorban állás az automata előtt, melyből hamarosan elfogy a pénz. Hiába teszi meg az ember a hosszú kilométereket másik automatához, az is üres. Talán másnap sikerül pénzhez jutnia, hogy a piaci zöldségesnél be tudjon vásárolni, meg ahol csak készpénzzel lehet fizetni, akár a vízóra cserénél. Várat...
2019-11-13 05:45:40
Ölelj meg egy fát ....
... mindenkire jó hatással van, de nem árt, ha tudod, hogy melyik a ,,te fád", vagyis melyik az, amelyik levezetheti a testedből a negatív energiát és feltölthet pozitívval.

Az emberiség évezredek óta alkalmazza a fa-terápiát. Ha nem használna, már bizonyára a feledés homályába veszett volna, ma senki nem tudna róla.

A közeli testi kapcsolat egy fával ...
2019-11-12 13:04:11
Az öreg néni
... ugye? - kérdezte a kalauz, miközben elvette tőlem a menetjegyet.
Bólintottam.
- Minden reggel felszáll erre a vonatra. Majd keres valakit, és mindig gondosan ügyel arra, hogy olyan ember legyen, akivel még nem találkozott. Kiválaszt egy idős hölgyet vagy egy fiatal fiút, nem számít neki se a kor, se a származás, csak, hogy legyen egy üres hely mellette. Leül, és a tíz pe...
2019-11-08 12:56:42
Külföldön...4.rész
... bementünk az Nürnberg volt. Kb éjfél után nem sokkal. Aludni pedig nem nagyon lehetett mivel ülve képtelen voltam rá. Többször is le kellett szállni mert egy idő után nem volt jó a sok ülés. Az emberek többsége wc-re is leszállt.
Nagyon tiszta volt minden Németországban.
Olyan reggel hat óra előtt Frankfurtba értünk. Jött egy idős nő aki helyet keresett. Külföldi volt ug...
2019-10-31 13:45:15
Útravaló – 2019. október 27
... jónak pedig jó a végső kimenetele.
Mi lehetne a biztató megoldás a bűn és a bűnhődés, az érdem és a jutalom egyensúlyában a mi esendőségünk számára? Mivel kezdeti bukása óta a szabad ember esendő, miben remélheti mégis öröklétre teremtett életének beteljesedését? Csak abban, ha Isten nem csupán igazságos, de irgalmas is. Hitünk fényében valljuk, hogy ma is sértetlen a világ e...
2019-10-27 07:45:45
Hű barátunk
... legkedvesebb énekünk is így szól: ,,Ó, mily hű barátunk Jézus."

Miért kelt bennünk az Úr Jézus felkínált barátsága oly sajátos visszhangot? Talán elsősorban azért, mert sok ember magányos. Lehet, hogy sokan veszik körül, de azok nem barátai. Sokszor ez a helyzet sok idős embernél, akik túlélték legtöbb barátjukat.

A magány pedig borzalmas. Károsan hat az...
2019-10-25 19:59:03
Infotér - ITM: 25 százalékkal nőtt az informatikai szakokra jelentkezők száma
... kiépült digitális jólét pontokon már mindenki lakóhelyéhez közel szakképzett mentori segítséget kaphat.
Arról is szólt, hogy alapszintű digitális képességfejlesztést indítottak 255 ezer ember részére, amelyet már több mint 190 ezren sikerrel elvégeztek, valamint tízezer idős ember számára is tartottak digitális készségfejlesztést.
Solymár Károly Balázs kiemelte, hogy 20...
2019-10-16 18:19:03
Fülöp Attila: a szociális biztonság emberi, kapcsolati biztonságot is jelent
... miként azon vállalkozóknak is, akik úgy érzik, hogy településük javáért tenniük kell". Itt, Ongán most ezt történt - fűzte hozzá.
Az államtitkár elmondta, hogy az otthon negyven idős ember teljes körű ellátását szolgálja, az intézmény 120 millió forintból épült meg, az állam 51 millió forintot nyújtott pályázat útján a beruházáshoz.
Fülöp Attila kiemelte, hogy az intézmé...
2019-10-08 13:12:07
Vádat emeltek a hódmezővásárhelyi kettős gyilkosság ügyében
...
Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban levő párt több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel, védekezésre, valamint a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás bűntettével vádolják.
A vádirat szerint a nő évek óta gondozta 78 éves anyját és 86 éves apját, akik nehezen mozogtak és álland...
2019-10-08 09:21:46
1 2 3 ................407 408 .........611 612 ........813 814 815 
Címkék: Kohut Katalin, Fülöp Attila, Solymár Károly Balázs, Szanka Ferenc, öreg néni, informatikai szakokra, szociális biztonság, hódmezővásárhelyi kettős, virágbimbó kinyílását, kétségbeesett szív, automata előtt, hosszú kilométereket, piaci zöldségesnél, vízóra cserénél, negatív energiát, emberiség évezredek, feledés homályába, közeli testi, idős hölgyet, fiatal fiút, üres hely, emberek többsége, végső kimenetele, biztató megoldás, jutalom egyensúlyában, szabad ember, magány pedig, államtitkár elmondta, otthon negyven, letartóztatásban levő, bűncselekmény elhárítására, vádirat szerint, letartóztatásban, kegyetlenséggel, vállalkozóknak, németországban, beteljesedését, bűncselekmény, kétségbeesett, egyensúlyában, korlátozottan, kilométereket, lakóhelyéhez, informatikai, legkedvesebb, esendőségünk, beruházáshoz, zöldségesnél, elhárítására, százalékkal, bűntettével, államtitkár, védekezésre, levezetheti, frankfurtba, biztonságot, visszhangot, településük, találkozott, automatához, készpénzzel, bólintottam, menetjegyet,
© 2013 TVN.HU Kft.