Belépés
Vörsi betlehem
... Közép-Európa legnagyobb betlehemét lehet megcsodálni.
Vörs faluja és a Szent Márton Püspök Templom beltéri betleheme mára igazi kuriózum lett. Közép-Európa legnagyobb betlehemét az adventi időszakban nem csak szerte Magyarországról látogatják, hanem sokan külföldről érkeznek megcsodálni.
Vörs betleheme 71 éves múlttal büszkélkedhet, hiszen annak története egészen 1948-r...
2019-12-07 20:43:54
Magyar kormánytámogatással felújított családorvosi rendelőt adtak át magyar politikusok Kárpátalján
... Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos beszédében úgy fogalmazott: a 21. század igényeinek megfelelően felújított kétszintes családorvosi rendelő átadása az adventi időszakban - a többi kárpátaljai beruházással együtt - reményt ad a kárpátaljai magyarságnak, hogy érdemes magyarnak lenni és megmaradni a szülőföldön a többi nemzetiséggel békében élve, az ...
2019-12-05 20:07:04
Zsugorodnak a madarak a klímaváltozás miatt
... mostani tanulmány eredményei azonban azt sugallják, hogy a testi, fizikai változások is egy kulcsfontosságú szempontot jelentenek.
Az eredmények szerint az 1978 és 2016 közötti időszakban a madarak lábszárcsontja 2,4 százalékkal lett rövidebb, míg ugyanezen idő alatt a szárnyuk hossza 1,3 százalékkal nőtt.
Mindez azt sugallja, hogy a melegedő hőmérséklet hatására csökken...
2019-12-05 15:52:23
Kétéves gyermekvédelmi képzést indított a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
... bejelentések.
Tóth Tamás szólt arról: a Katolikus Karitász idén is elindította karácsonyi segélyakcióját Tárjátok ki a szíveteket! címmel. A segélyszervezet rászoruló családokat segít a téli időszakban és karácsonykor. Elmondta, hogy évről évre növekszik az adományozók és a támogatott családok száma, így mára "az egész országot átölelő összefogássá vált" a segélyprogram....
2019-12-05 13:01:27
Mavir: megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán
...
A társaság csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy a 16 óra 30 perc és 16 óra 45 perc közötti mérési időszakban regisztrálták a történelmi rekordnak számító 7099 megawattos csúcsterhelést, amely 173 megawattal haladta meg a korábbi negyedórás hitelesített történelmi rekord csúcsértékét.
Kiemelték, a magyar villamosenergia-rendszer a télies hidegben is problémamentesen bizt...
2019-12-05 09:51:08
BÉT - Új történelmi csúcson az OTP
... elindult a dollár gyengülése, a forint az euróval szemben is erősödik, 331 forint alá is ment az euró jegyzése. Hozzátette, emögött nincs fundamentális változás. megjegyezte, hogy az elmúlt időszakban 3 ezer milliárd forintnyi forint short pozíció épült ki, a vezető üzletkötő szerint pozíciózárások lehetnek, az év végéhez közeledve realizálják a hasznot a befektetők.
A Mol 4...
2019-12-04 18:31:52
Londoni NATO-találkozó - Stoltenberg: több száz milliárd dollárral emelkedik a szövetségesek védelmi kiadása
... csúcstalálkozó szerdai zárónapján tartott sajtóértekezletén közölte: hatodik éve folyamatosan növekednek a szervezet védelmi kiadásai, és az európai NATO-tagországok és Kanada ebben az időszakban 130 milliárd dollárral növelték védelmi kiadásaikat.
Stoltenberg szerint döntés született arról, hogy az Egyesült Államokon kívüli NATO-szövetségesek 2024-ig 400 milliárd dollárral ...
2019-12-04 16:31:45
NATO-csúcs - Szijjártó: Magyarország addig blokkolja Ukrajna NATO-tagságát, amíg a kárpátaljai magyarok vissza
... helyzetbe kerülhetnének a kárpátaljai magyarok - tette hozzá.
A miniszter felidézte: a kárpátaljai magyarok jogait még az előző elnök alatt "súlyosan megsértették", és az utóbbi időszakban "rejtett módón, az ukrán titkosszolgálat bevetésével" tovább nőtt rajtuk a nyomás.
Szijjártó Péter leszögezte: többször világossá tették az ukrán félnek, hogy Magyarországnak akkor les...
2019-12-04 15:51:29
AM: új korszakot nyit az agráriumban az öntözésről szóló törvény elfogadása
... Sándor beszámolt arról is, hogy javában zajlanak a KAP (Közös Agrárpolitika) tárgyalások, amelyek döntően meghatározzák majd a magyar mezőgazdaság fejlődési irán...
2019-12-04 12:31:56
Londoni NATO-találkozó - Johnson: egymilliárd ember biztonságán őrködik a NATO
... alkalmazott, ártó célú technológiák.
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára már előző napi sajtóértekezletén is szólt ugyanerről a problémáról, kiemelve, hogy például Kína az elmúlt időszakban számos új, fejlett fegyverrendszert mutatott be, köztük olyan földrészközi ballisztikus rakétákat, amelyek Európa teljes területét és az Egyesült Államokat is elérhetik.
Stoltenberg sz...
2019-12-04 09:40:40
1 2 3 ............1400 1401 ......2100 2101 ......2800 2801 2802 
Címkék: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Londoni NATO-találkozó, Ukrajna NATO-tagságát, Szent Márton Püspök Templom, Óvodafejlesztési Program, Tóth Tamás, Katolikus Karitász, Egyesült Államokon, Szijjártó Péter, Közös Agrárpolitika, Jens Stoltenberg, Egyesült Államokat, klímaváltozás miatt, magyarországi áramfogyasztási, szövetségesek védelmi, kárpátaljai magyarok, öntözésről szóló, adventi időszakban, többi kárpátaljai, kárpátaljai magyarságnak, többi nemzetiséggel, kulcsfontosságú szempontot, eredmények szerint, madarak lábszárcsontja, szárnyuk hossza, melegedő hőmérséklet, segélyszervezet rászoruló, téli időszakban, támogatott családok, egész országot, társaság csütörtökön, történelmi rekordnak, korábbi negyedórás, télies hidegben, dollár gyengülése, euróval szemben, euró jegyzése, elmúlt időszakban, vezető üzletkötő, szervezet védelmi, európai NATO-tagországok, miniszter felidézte, előző elnök, utóbbi időszakban, ukrán titkosszolgálat, ukrán félnek, magyar mezőgazdaság, óvodafejlesztési,
© 2013 TVN.HU Kft.