Belépés
A lucerna gyógyhatásairól
... lenyúlnak a talajba. A termelők talajjavítónak használják. Nagyban is termelik takarmányozásra. Az állattenyésztésben a legjobb zöldtakarmánynak számít. Szárítva szénának is használják. Az emberi táplálkozásban nincs nagy hagyománya vidékünkön. Gyógyászatban inkább a fehér lóherének szentelnek nagyobb helyet.

Ennek ellenére foglalkoznunk kell a lucernával, hiszen az eg...
2022-06-17 19:13:12
Az Isten mindent lát . . .
... Isten nem tűri az
ellenségeskedést , a békességre törekszik az
idők végezetéig . Mindvégig míg - e földön élünk
érezzük , hogy Isten szeret minket , nem tesz
különbséget ember , s ember között , neki
mindnyájan a gyermekei vagyunk , s Ő a mi
hűséges Teremtőnk . Mind egy kincsre úgy
vigyázz reánk , hogy ha véget ér , a földi életünk ,
nála bi...
2022-06-05 12:18:26
Kohut Katalin: A száműzött Nap (1994)
... nyílik a virág és ébredésemet kíséri a madarak éneke és felém villannak a párán keresztül is a mosolygások. Az erdők,a rétek, a folyók, a tengerek mind üdvözölnek engem. Csak hát az emberek nem szeretnek akkor sem, ha a legforróbb sugaraimat küldöm feléjük.
- Te nem is vársz hálát ezért!
- Hálát nem, mert ismerem őket jól és tudom, csak akkor veszik észre valak...
2022-01-04 04:25:42
Mik vogymuk: isá, por ës homou…
... Az elmúlt 100 évben sokan fogalmazták meg, hogy valamilyen rokonságban állhatunk a sumer néppel. Ezt nem csak magyar kutatók, történészek, egyetemi tanárok állították, hanem külföldi szakemberek, akik sumer kutatók és semmi közük a magyarsághoz. Sok nyelvész állítja, hogy ha az ősi sumer nyelven megszólalna valaki, az olyan lenne, mintha magyarul beszélne, bár mi sem értenénk....
2021-08-30 20:30:31
3. nagyböjti hét péntek 03.12
... azt válaszolta: ,,Valóban, jól mondtad, Mester, hogy ő az Egyetlen, és hogy rajta kívül nincs más. És azt is, hogy őt teljes szívünkből teljes elménkből és teljes erőnkből szeretni, embertársunkat pedig úgy szeretni, mint saját magunkat, többet ér minden égő- vagy véres áldozatnál."
Jézus az okos felelet hallatára megdicsérte: ,,Nem jársz messze Isten országát...
2021-03-12 21:22:10
3. nagyböjti hét hétfő 03.08
... meghatározni, hogy mikor és hogyan tegyen velünk jót az Isten: bízzuk rá magunkat teljesen!
A királyok korában történt.
Námán, a szíriai király seregének vezére, nagyra becsült, kedvelt embere volt urának, mert általa adott az Úr győzelmet Arámnak. De ez az ember leprás volt.
A szíriaiak egyszer kivonultak portyázni, s Izrael földjéről magukkal hurcoltak egy lányt. ...
2021-03-08 10:38:38
„Böjtöltessük meg a szívünket”
... hogy néhány sorban írjam le, milyen gondolatokkal készülök az idei nagyböjtre, milyen böjti szokásokat őrzök magamban, és a járvány okozta korlátozások közepette még miről mondhatna le az ember ebben a szentidőben.
Édesanyám annak idején a nagyböjtöt a II. vatikáni zsinat előtti böjti fegyelem szerint tartotta és tartatta meg továbbra is velünk. Ő sehogy sem tudta elfogadni a...
2021-02-28 20:17:30
Kereszténydalok, versek a szeretetről
... összerakódnak
A ma terhével egységet alkotnak.
S kész lesz egy olyan hatalmas teher
Amelyet szíved már nem bírhat el.

Nem tudod mit hoz a jövő, mi az, mit kapsz
Hiszen emberi lényed erre nem adhat választ.
S ha aggódsz, mert azt féled, rossz lesz életed
Csak azért lehet, mert kevés a hited.

Legyen előtted Péter példája
Az ag...
2021-02-21 21:30:29
Nagyböjt 1. vasárnap 02.21 - Igenaptár oldalon
... Lélek vitte, vezette Jézust a pusztaságba. Az a Szentlélek, aki a kereszteléskor galamb képében ereszkedett le az Úrra (vö. Mk 1,10), most a pusztába vezeti, olyan helyre, ahol távol van az emberektől, hogy itt készüljön fel küldetésére, az emberek közti nyilvános fellépésére. Márk ugyan nem részletezi a kísértéseket, de Máté írásából ismerjük a hármas kísértést. Először a sátán a...
2021-02-21 10:07:51
Csütörtök hamvazószerda után
... könyvéből
Aki nem félti életét Krisztusért, megmenti azt az örök életre.
Amikor Péter apostol megvallotta, hogy Jézus a Messiás, akkor az Úr így szólt a tanítványokhoz:
,,Az Emberfiának sokat kell szenvednie: a vének, a főpapok és az írástudók elutasítják, megölik, de harmadnapra feltámad."
Majd így szólt mindnyájukhoz: ,,Aki utánam akar jönni, ...
2021-02-18 10:40:10
1 2 3 ................204 205 ........306 307 ........407 408 409 
Címkék: Kohut Katalin, Amikor Péter, lucerna gyógyhatásairól, termelők talajjavítónak, legjobb zöldtakarmánynak, emberi táplálkozásban, fehér lóherének, békességre törekszik, gyermekei vagyunk, földi életünk, madarak éneke, párán keresztül, tengerek mind, legforróbb sugaraimat, sumer néppel, olyan lenne, okos felelet, királyok korában, szíriai király, ember leprás, szíriaiak egyszer, idei nagyböjtre, járvány okozta, ember ebben, olyan hatalmas, kereszteléskor galamb, pusztába vezeti, emberek közti, hármas kísértést, örök életre, írástudók elutasítják, ellenségeskedést, zöldtakarmánynak, kereszténydalok, takarmányozásra, gyógyhatásairól, kereszteléskor, táplálkozásban, tanítványokhoz, talajjavítónak, embertársunkat, mindnyájukhoz, gyógyászatban, gondolatokkal, hamvazószerda, összerakódnak, foglalkoznunk, kísértéseket, böjtöltessük, magyarsághoz, meghatározni, korlátozások, fellépésére, ébredésemet, különbséget, elutasítják, megszólalna, harmadnapra, megdicsérte, rokonságban, szeretetről, küldetésére, pusztaságba, emberfiának,
© 2013 TVN.HU Kft.