Belépés
Miniévadot tart a szatmárnémeti Harag György Társulat
... rendezett Nemzetiségi Színházi Kollokviumon is bemutatták.
A miniévad keretében játszani fogják a Bocsárdi László által rendezett Scapint is, Moliére klasszikusát a színház a 2018-2019-es évadban mutatta be.
A társulat műsorra tűzi A tavasz ébredése című produkciót is, amely elsősorban a fiatal közönséget célozza meg máig érvényes üzenetekkel. Ez utóbbiak jelentős részét...
2019-10-29 14:05:03
Ismét látható A rosszul őrzött lány című balettkomédia az Erkel Színházban
... Tóth Sámuel vezényli....
2019-10-20 12:52:11
Hét erdélyi magyar és egy budapesti színház is résztvesz a legnagyobb román színházi seregszemlén
... a romániai forradalom 30. évfordulójának szentelik - közölték csütörtökön a szervezők.
A fesztivál tíz napja alatt 41 romániai produkciót láthat a közönség, amelyek a 2018-2019-es évadban születtek. Külföldről négy előadást hívtak meg, közöttük a budapesti Radnóti Színház III. Richárd című produkcióját, amelyet Andrei Serban román rendező állított színpadra. A szervezők által...
2019-10-10 16:16:26
A Dirtmusic és az Úzgin Űver koncertjével indul a Müpa világzenei sorozata
...
A Müpa közleménye szerint a világzene legismertebb magyar és nemzetközi zenészeit vonultatja fel az idei évadban is a Dupla W című sorozata.
Október elsején két olyan együttes lép fel, amelyekre a rock és a népzene egyaránt hatott, legújabb lemezüket pedig erőteljes közel-keleti hatás jellemzi.
Az ausztrál Hugo Race nemcsak arról ismert, hogy korábban Nick Cave mell...
2019-09-29 11:21:25
Hat nagyszínpadi bemutató a Győri Nemzeti Színház idei évadában
... Primadonnák, a Kisfaludy-teremben pedig A Pál utcai fiúk, a Két úr szolgája és a Ludas Matyi jr. című darabok.
Forgács Péter elmondta, hogy a Lázár Ervin program keretében az idei évadban mintegy hatezer iskolás gyermek juthat el a győri színházba térítésmentesen.
Kitért arra is, hogy saját forrásból majdnem teljesen elkészült a színház épületével szemben egy új játszóh...
2019-09-19 16:11:43
Hat koncertsorozatot indít az évadban a Debreceni Egyetem
... majd.
Az egyetem diákjaihoz szeretnék közelebb vinni a komolyzenét a Lélekmelengető sorozattal, amelynek a felsőoktatási intézmény könyvtára ad otthont.
A Kölcsey Központban ebben az évadban is megrendezik a Vasárnapi Muzsika elnevezésű hangversenysorozatot, amelyen a kar hallgatói lépnek fel - jelezte Váradi Judit.
Lakatos Péter, a zeneművészeti kar dékánja közö...
2019-09-16 13:12:15
Pécsi Balett bemutatójával indul a XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó
... és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.
A Pécsi Balett közleményében kitérnek arra is, hogy a tánctalálkozót követően a társulat tolmácsolásában az idei évadban is láthatja a közönség a nemzetközi sikereket elért Carmen című előadást és a Rómeó és Júliát a Nemzeti Táncszínház szervezésében Budapesten, valamint a májusban bemutatott mesebalettet, a C...
2019-09-13 13:11:23
Fesztivállal ünnepel a 70 éves Budapest Bábszínház
... köztük Ország Lili, Bródy Vera, Jakovits József, Márkus Anna, Bálint Endre munkáit mutatják be. A bábszínházi világnapon, március 21-én is szerveznek különleges programokat, emellett az évadban több előadást feldolgozó programot, közönségtalálkozót tartanak.
Az évad további bemutatóiról elmondta: az idén öt fiatal rendező dolgozik a színházban. Decemberben Kosztolányi Dezső E...
2019-09-12 17:32:17
Az ifjúság megszólítása lesz a célja a szabadkai Népszínháznak a közeljövőben
... igényeihez igazítaná a jegyértékesítést is. Olyan szerzőket és alkotókat kíván meghívni a következő négy évben, akik fiatal koruk ellenére már bizonyítottak saját területükön.
Az idei évadban négy bemutató várható, de lesznek olyan további produkciók is, amelyekben egy-egy színész megmutatkozhat.
Az évad Pass Andrea Újvilág című, fiatalokról fiataloknak szóló drámájáva...
2019-09-12 14:41:35
Csütörtökön indul az őszi évad a Játékszínben
... című darabért, a legjobb jelmez díját Papp Janó kapta. Az idei Vidor Fesztivál életműdíját pedig Zsurzs Kati színművésznek ítélték oda.
A díjazott alkotások láthatóak lesznek az új évadban is - tette hozzá.
Szente Vajk a műsorban következő munkáiról szólva elmondta: szeptember végén készíti el a Macskafogó című rajzfilm musicalváltozatát a József Attila Színházban, ezt k...
2019-09-04 11:42:11
1 2 3 .....20 21 ...30 31 ..40 41 42 
Címkék: Harag György Társulat, Erkel Színházban, Úzgin Űver, Győri Nemzeti Színház, Debreceni Egyetem, Pécsi Balett, Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, Budapest Bábszínház, Nemzetiségi Színházi Kollokviumon, Bocsárdi László, Tóth Sámuel, Radnóti Színház III, Andrei Serban, Dupla, Hugo Race, Nick Cave, Ludas Matyi, Forgács Péter, Lázár Ervin, Kölcsey Központban, Vasárnapi Muzsika, Váradi Judit, Lakatos Péter, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Táncszínház, Ország Lili, Bródy Vera, Jakovits József, Márkus Anna, Bálint Endre, Decemberben Kosztolányi Dezső, Pass Andrea Újvilág, Papp Janó, Vidor Fesztivál, Zsurzs Kati, Szente Vajk, József Attila Színházban, szatmárnémeti Harag, rosszul őrzött, budapesti színház, legnagyobb román, ifjúság megszólítása, szabadkai Népszínháznak, őszi évad, miniévad keretében, 2018-2019-es évadban, társulat műsorra, tavasz ébredése, fiatal közönséget, romániai forradalom, budapesti Radnóti, szervezők által, világzene legismertebb, idei évadban, népzene egyaránt, ausztrál Hugo,
© 2013 TVN.HU Kft.