Belépés
Maruzsa: szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet
... szociális alapon a diákok 54 százaléka, 614 804 fő, 2019-ben pedig már a diákok 85 százaléka, 1 080 836 fő részesült ingyenes tankönyvellátásban.
Egyszerűsödik az ellátás folyamata, mivel ez évtől a KELLO-val közvetlenül számol el az Emmi, ami könnyíti az oktatási intézmények bürokratikus terheit is - jelezte az államtitkár.
Maruzsa Zoltán beszélt arról, hogy mivel módos...
2020-08-03 15:02:55
Jövő évtől védett időpontokban rendezik az atlétikai országos bajnokságokat
...
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) csütörtöki hírlevele kiemeli: a védett időpontok azt jelentik, hogy a következő olimpiai ciklus végéig a meghatározott hétvégéken egyetlen rangos nemzetközi versenyt sem rendeznek, így az atlétáknak nem kell választaniuk ezek, valamint hazájuk bajnoksága között.
Jövőre az országos bajnokságokat június 5-6-án, illetve június 26-27-én ...
2020-07-30 09:51:10
Kaposfest - Rövidebb, de színesebb fesztivált ígérnek a szervezők
...
A megújult arculatú, ettől az évtől Kaposfest - Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál néven futó esemény fő helyszíne a Szivárvány Kultúrpalota és a felújított Csiky Gergely Színház lesz, ahol a szólistákkal, valamint a zenekari muzsikusokkal együtt mintegy száz művész lép színpadra - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagukban.
Kitértek rá, hogy a ...
2020-06-28 09:39:34
Gyulai Memorial - Augusztus 19. az időpont, világ- és olimpiai bajnokok a mezőnyben
...
A verseny sajtótájékoztatóján, pénteken elhangzott, hogy a Gyulai Memorial az idei évtől a világ második számú versenysorozatának, a Kontinentális Kör 10 állomásos Arany szekciójának a része és több olyan szám is lesz a programjában, mely értékét és erejét tekintve Gyémánt Liga-szintű. A GYL-ben ugyanis csak 24 szám kapott helyet 2020-tól, s a kimaradtak a Gold-viadalokon ker...
2020-06-12 12:42:58
Trianon 100 - Balog Zoltán: emelkedik a külhoni lelkészek jövedelemkiegészítése
... határon túli településeken tevékenykedő lelkipásztorok jövedelemkiegészítő támogatását. A döntés szerint még az idén 60 százalékkal növelik a kiegészítést, a fennmaradó hányadot pedig a jövő évtől kapják meg a külhoni lelkészek.
Balog Zoltán hozzátette: a jövedelemkiegészítést felekezettől függetlenül minden olyan területen megkapják, ahol magyar ajkú hívek között szolgálnak ...
2020-06-04 18:03:26
Koronavírus - Háromszáz milliárd eurót is mozgósíthat az Európai Bizottság fizetőképesség-támogatási eszköze
... milliárd euró az Új Nemzedék EU (NextGenerationEU) névre keresztelt, 750 milliárd eurós helyreállítási alap része, és az Európai Beruházási Bank (EIB) csoport révén lesz elérhető az idei évtől 2026 végéig. Az EIB az Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) révén nyújt hitelgaranciákat vagy hiteleket az arra jogosult vállalatoknak.
Az Európai Bizottság a gazdaság helyreállítá...
2020-05-29 20:02:42
Koronavírus - Adócsökkentésről döntött a cseh kormány
... 10 százalékra csökken a szállásadói szolgáltatásoknál, a kulturális és sportrendezvények belépőinél, illetve más ezekhez hasonló szolgáltatásoknál. Az áfa-kulcs mérséklése mellett az idei évtől a 3,5 tonnánál nagyobb tehergépkocsiknál 25 százalékkal csökkenne az útadó - közölte a pénzügyminisztérium. A tárca javaslata szerint a parlament gyorsított eljárásban tárgyalná meg a kormá...
2020-05-26 10:22:12
Nébih: május 31-ig kell elkészíteni a 2020. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díjbevallást
... Ügyfélprofil menüpontjában.
A meghatalmazások kezelésére és létrehozására szintén e menüpontban van lehetőség, ahol megtalálhatóak az előző évek során elkészült meghatalmazások is. Az idei évtől az önálló képviseleti joggal rendelkezők már meghatalmazás készítése nélkül is eljárhatnak cégük nevében - tették hozzá.
A Nébih javasolja, hogy az érintettek az ügyintézés els...
2020-05-11 11:13:17
Mintegy hárommilliárdot biztosít a főváros a "Budapest-pótlékra"
... elismerését nem teszik lehetővé. A kialakult helyzet egyrészt komoly bérfeszültséget teremtett, másrészt elvándorlás volt a következménye.
A méltatlan helyzet rendezéséért a fenntartó az idei évtől a "Budapest-pótlék" bevezetésével kívánja elismerni a fővárosi feladatokat az intézményekben ellátó közalkalmazottak munkáját - írták.
A pótlékot 24 intézménynél vezetik be, é...
2020-03-26 15:32:55
Koronavírus - Az MNB fizetési moratóriumot sürget a vállalati hitelek törlesztésére
... Hasonlóképpen az MNB lehetőséget ad a bankoknak, hogy a törlesztéseket a futamidőn belül szabadon alakítsák át. A vállalkozásoknak idei fizetési kötelezettségeiket tehát elegendő lesz jövő évtől kezdve teljesíteni, így megfelelő áthidaló megoldást kapnak a mostani nehézségekre. Az MNB a részletszabályokat hamarosan elérhetővé teszi a hiteleket kibocsátó partnerintézményei számára ...
2020-03-16 16:23:24
1 2 3 ........31 32 .....47 48 ....61 62 63 
Címkék: Gyulai Memorial, Balog Zoltán, Európai Bizottság, Maruzsa Zoltán, Nemzetközi Atlétikai Szövetség, Nemzetközi Zenei, Művészeti Fesztivál, Szivárvány Kultúrpalota, Csiky Gergely Színház, Kontinentális Kör, Gyémánt Liga-szintű, Nemzedék EU, Európai Beruházási Bank, Európai Stratégiai Beruházási Alap, atlétikai országos, külhoni lelkészek, cseh kormány, vállalati hitelek, ellátás folyamata, oktatási intézmények, védett időpontok, következő olimpiai, meghatározott hétvégéken, országos bajnokságokat, megújult arculatú, évtől Kaposfest, felújított Csiky, zenekari muzsikusokkal, idei évtől, világ második, döntés szerint, fennmaradó hányadot, jövő évtől, arra jogosult, gazdaság helyreállítá, szállásadói szolgáltatásoknál, áfa-kulcs mérséklése, tárca javaslata, parlament gyorsított, meghatalmazások kezelésére, előző évek, önálló képviseleti, kialakult helyzet, méltatlan helyzet, fővárosi feladatokat, intézményekben ellátó, futamidőn belül, vállalkozásoknak idei, mostani nehézségekre, hiteleket kibocsátó,
© 2013 TVN.HU Kft.