Belépés
Szijjártó Péter Minszkben: Magyarország érdeke a Kelet és a Nyugat együttműködése
... szorgalmazzuk a Kelet és a Nyugat együttműködését, mert bármely, nálunk nagyobb hatalomnak az lenne az érdeke, hogy ezt tegyük, hanem mert ez a mi érdekünk. Ez Magyarország politikai, gazdasági és mindenekelőtt biztonsági érdeke is" - jelentette ki a tárcavezető.
Szijjártó Péter szerint a magyarok világosan megtanulták azt, hogy ha a Kelet és Nyugat között konfliktus van, ak...
2019-01-14 12:11:39
Illegális bevándorlás - A német CDU megkezdi migrációs politikája felülvizsgálatát
... jobboldali vetélytársa, az Alternatíva Németorzságnak (AfD) nevű párt.
Hangsúlyozta, hogy a CDU-tól nemcsak az AfD-hez, hanem a Zöldekhez is álltak át szavazók. Ezért a biztonság és a "gazdasági kompetencia" mellett az is fontos, hogy a CDU teremtse meg az egyensúlyt a klímavédelem és Németország mint "erős gazdasági nemzet" érdekei között.
A gazdaságpolitikával kapcsol...
2019-01-13 19:49:48
Rekord adóbevételekkel fogadta el költségvetési tervezetét a spanyol kormány
...
Nadia Calvino gazdasági és María Jesús Montero pénzügyminiszter ismertetése szerint a törvényjavaslat az államháztartási hiány csökkentésének és a szociális kiadások növelésének igényét egyesíti. Utóbbi az összes kiadás 57,3 százaléka, több mint 209 milliárd euró, és egyebek mellett 1,6 százalékos, inflációkövető nyugdíjemelést, 22 százalékos minimálbéremelést, továbbá a gyer...
2019-01-11 20:02:31
Moody's: stabil hitelképességi állapotban kezdi 2019-et Közép- és Kelet-Európa
... piacra tavaly.
Az idei euróövezeti növekedésre sokkal gyengébb előrejelzések is vannak a londoni elemzői közösségben.
Az egyik legnagyobb londoni központú globális pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics felülvizsgált új prognózisában közölte: 2019-ben mindössze 1 százalékos, jövőre valamivel ennél is lassabb, 0,8 százalékos átlagos GDP-növekedést vár a valutau...
2019-01-10 17:12:07
Fed-jegyzőkönyv: bizonytalan az idei kamatemelések száma
... emelte az irányadó kamatsávot. A szerdán ismertetett jegyzőkönyv szerint azonban "néhányan" a kamatemelés ellen szóltak.
A Fed a decemberi kamatemelő döntés indoklásában mérsékelte gazdasági növekedési prognózisát és inflációs várakozását, valamint enyhített a korábban jelzett monetáris szigorítási pálya meredekségén, a korábbi három helyett inkább két idei kamatemelést valós...
2019-01-09 20:55:22
A Világbank csökkentette a román gazdaság idei és jövő évi várható növekedését
...
A Világbank szerint Románia gazdasága az idén 3,5 százalékkal, 2020-ban pedig 3,1 százalékkal bővül.
A washingtoni pénzintézet a tavalyi évre 4,1 százalékos román gazdasági növekedést valószínűsített, ami szintén egy százalékponttal marad el a júniusi becsléstől.
Arra számítanak, hogy a román gazdaság növekedése 2021-ben tovább lassul, akkor a GDP növekedése várhat...
2019-01-09 15:03:29
Londoni elemzők: a jelzőszámok nem vallanak idei globális recesszióra
...
Az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőműhely, az Oxford Economics hétfőn ismertetett évnyitó előrejelzésében közölte: jelenlegi alapeseti forgatókönyvei kétségtelenül a világgazdasági növekedés lassulását vetítik előre 2019-re, és még ezekre a forgatókönyvekre is lefelé mutató kockázatok hatnak.
A ház alapesetben a globális szintű hazai össztermék (...
2019-01-07 19:52:42
A román kormányfő leváltotta az adóhatóság elnökét
... a 2,7 százalékot az idei első tizenegy hónapban úgy, hogy a kormány vállalta: az egész éves deficit nem fogja meghaladni a 3 százalékot.
Darius Valcov, a kormányfő legfontosabb gazdasági tanácsadója a hét elején kijelentette: a kormány birtokában levő előzetes adatok szerint az év végén sikerült 3 százalék alatt tartani a deficitet, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg...
2019-01-03 17:30:53
Brexit - Felmérés: nagyon borúlátó a brit nagyvállalati szektor
... javulásra.
Az Ipsos MORI hangsúlyozza, hogy a borúlátó vállalatvezetők aránya egy év alatt kétharmadról háromnegyedre nőtt, a tavalyi felmérés résztvevőinek ugyanis még a 66 százaléka jósolta a gazdasági helyzet romlását.
Az idei vizsgálatba bevont cégvezetők 95 százaléka a Brexit-folyamatot övező bizonytalanságot nevezte a brit gazdaság legnagyobb problémájának.
Ab...
2019-01-03 14:33:15
Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek
... iparvállalat DJIA-indexe 0,52 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,80 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,97 százalékos mínuszban indította a napot.
Gazdasági adatok és vállalati hírek hiányában hétfőn ismét a geopolitikai fejlemények mozgathatják a kereskedést.
Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy "nagyon jó" beszélge...
2018-12-31 16:24:38
1 2 3 ............302 303 ......453 454 .......603 604 605 
Címkék: Szijjártó Péter Minszkben, Szijjártó Péter, Alternatíva Németorzságnak, Nadia Calvino, María Jesús Montero, Capital Economics, Oxford Economics, Darius Valcov, Ipsos MORI, Nasdaq Composite, Donald Trump, spanyol kormány, idei kamatemelések, román gazdaság, román kormányfő, adóhatóság elnökét, brit nagyvállalati, magyarok világosan, államháztartási hiány, szociális kiadások, összes kiadás, idei euróövezeti, londoni elemzői, egyik legnagyobb, irányadó kamatsávot, szerdán ismertetett, kamatemelés ellen, decemberi kamatemelő, korábban jelzett, korábbi három, washingtoni pénzintézet, tavalyi évre, százalékponttal marad, júniusi becsléstől, egyik legtekintélyesebb, világgazdasági növekedés, globális szintű, idei első, kormány vállalta, egész éves, kormányfő legfontosabb, kormány birtokában, borúlátó vállalatvezetők, tavalyi felmérés, gazdasági helyzet, idei vizsgálatba, brit gazdaság, technológiai részvények, geopolitikai fejlemények, pénzügyminiszter, felülvizsgálatát, bizonytalanságot, forgatókönyvekre,
© 2013 TVN.HU Kft.