Belépés
Hamvazószerdával megkezdődik a húsvéti előkészületi idő, .
... Jézus böjtje. Ennek nyomán alakult ki az első századokban a negyvennapos böjt megtartása és a 4. századra már általánossá vált a keresztény világban. A böjti időszak egyben a felkészülés ideje volt a katekumenek részére a keresztségre, a nyilvános bűnösöknek a nagycsütörtöki feloldozásra, és mindenkinek a húsvéti misztérium ünneplésére.
A nagyböjt a 7. század óta hamvazószerd...
2021-02-17 14:46:50
Hamvazó szerda - nagyböjt kezdete
... Jézus böjtje. Ennek nyomán alakult ki az első századokban a negyvennapos böjt megtartása és a IV. századra már általánossá vált a keresztény világban. A böjti időszak egyben a felkészülés ideje volt a katekumenek részére a keresztségre, a nyilvános bűnösöknek a nagycsütörtöki feloldozásra, és mindenkinek a húsvéti misztérium ünneplésére.
Nagyböjt a VII. század óta hamvazószer...
2021-02-16 16:25:42
Posztós Lenke - Keresztény versek
... nélkül szegény!
Mert az asszony gondoskodó, várja jó falattal,
mondom én, az asszony előtt le a kalapokkal!
Egész nap csak sürög, forog, nem áll meg egy percig,
nincs ideje megpihenni egész késő estig.
Szerencse, a tudománynak volt a nőre gondja,
kitalált egy tucat gépet, így könnyebb lett a dolga.
Nem fáradoz már oly sokat, a gépet villany hajtj...
2021-02-07 20:00:53
Szenzációs bejelentés Jákon”
... Márton sírját és földi maradványait a Szent György-templomban, ez a szenzációs bejelentés hangzott el ma Jákon, a műemléki templomban tartott sajtótájékoztatón.
Az épületben hosszabb ideje tartó régészeti munka egyik legnagyobb felfedezése az elmúlt időszakban, hogy a déli toronyban, a valószínűleg az alapítót is ábrázoló falfreskók alatt, megtalálhatták Jáki Nagy Márton sír...
2021-02-05 14:48:54
Helló február! – böjtelő hava – télutó – j
... Bár a hideg még általában nem nagyon adja meg magát, gyakran vissza-vissza tér, s kemény fagyokat hoz. Ilyenkor a fagy és az enyhébb idő naponta váltják egymást.
Ez a hónap a farsang ideje is. A télen elhullt állatok teste, s a földre hullott növények levele enyhébb időben bomlani kezd, s az ember lelke is vele ,,bomlik". Farsang idején az ember gyakran felrúgja az...
2021-02-01 08:32:24
Helló február! – böjtelő hava – télutó – j
... Bár a hideg még általában nem nagyon adja meg magát, gyakran vissza-vissza tér, s kemény fagyokat hoz. Ilyenkor a fagy és az enyhébb idő naponta váltják egymást.
Ez a hónap a farsang ideje is. A télen elhullt állatok teste, s a földre hullott növények levele enyhébb időben bomlani kezd, s az ember lelke is vele ,,bomlik". Farsang idején az ember gyakran felrúgja az...
2021-02-01 08:32:22
Tippek, hogy télen is jól érezzük magunkat
... telnek.

A tél alkalmas arra, hogy olyan dolgokat is megtegyünk, melyekre nyáron nem volt időnk. A jó időben sokan töltik az idejüket a szabadban, télen azonban bekényszerülünk a lakásba, így ideje elővenni a nyáron vásárolt könyveket és elolvasni őket.

Télen mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül végignézhetjük a kedvenc filmjeinket és sorozatainkat is, hisz...
2021-01-25 19:32:35
Egy világ ünnepli - Vízkereszt !
...
azt se felejtsük el , hogy ez a nap nemcsak egy ünnepkör végét
jelenti , hanem egy másik indulását is , ugyanis most kezdődik a
mulatság , a zene ,...
2021-01-06 14:54:59
Bulgur gyógyhatásairól
... egyszerű! Egy csésze bulgurra önts 2 csésze forró vizet, főzd 10 percig lefedve, majd tedd félre 10 percre, hogy magába szívhassa a maradék vizet.

A világos és a barna bulgur főzési ideje megegyezik, így a két fajtát akár vegyesen is főzheted!

Mindenféle zöldség, hús és fűszer illik hozzá, bátran próbálkozhatsz vele! Indiában a tejbegrízhez hasonlóan édesen i...
2020-12-28 22:21:06
Karácsony ünnepe
... a legelevenebben él ma is. Karácsony este minden elcsendesedik, a közlekedés leáll, és ha olyan szerencsénk van, hogy hó is esett, a csend még teljesebb. Míg advent a reményteli várakozás ideje, a Szenteste maga a megvalósult és beteljesedett csoda, a Megváltó születésének napja. A képzőművészetben, a zenében talán a legtöbbször feldolgozott téma.

...
2020-12-21 21:00:57
1 2 3 ..............................187 188 ...............281 282 ................374 375 376 
Címkék: Posztós Lenke, Szent György-templomban, Jáki Nagy Márton, húsvéti előkészületi, világ ünnepli, első századokban, negyvennapos böjt, keresztény világban, böjti időszak, felkészülés ideje, katekumenek részére, nyilvános bűnösöknek, nagycsütörtöki feloldozásra, húsvéti misztérium, asszony gondoskodó, asszony előtt, tudománynak volt, nőre gondja, tucat gépet, gépet villany, szenzációs bejelentés, műemléki templomban, épületben hosszabb, elmúlt időszakban, déli toronyban, farsang ideje, télen elhullt, földre hullott, ember lelke, ember gyakran, nyáron vásárolt, kedvenc filmjeinket, ünnepkör végét, másik indulását, csésze bulgurra, maradék vizet, barna bulgur, tejbegrízhez hasonlóan, közlekedés leáll, reményteli várakozás, zenében talán, legtöbbször feldolgozott, hamvazószerdával, képzőművészetben, bekényszerülünk, gyógyhatásairól, végignézhetjük, nagycsütörtöki, megtalálhatták, legelevenebben, próbálkozhatsz, elcsendesedik, sorozatainkat, beteljesedett, valószínűleg, lelkiismeret, tejbegrízhez, előkészületi,
© 2013 TVN.HU Kft.