Belépés
A széles levelű útifű gyógyhatásai
... ajánlott lándzsás útifű. A népi gyógyászatban az egyik leggyakrabban alkalmazott, jól ismert gyógynövény. Ne irtsuk, fogyasszuk!

A lándzsás és a széles levelű nagy útifű is igénytelen évelő gyógynövény. Mindkettő megtalálható réteken, legelőkön, utak mentén, parlagokon, árkokban gyakorlatilag az egész világon.

Ez az ártalmatlan kis gyomnövényként ismert fű az...
2020-11-22 22:40:20
Fehéreper-szeder gyógyhatásairól


Az eperfa igénytelen és sokat terem. Az eperfa levelét, ágát és kérgét is felhasználhatjuk gyógyászati célokra. Készíthetünk belőle lekvárt, gyümölcslevet és meg is száríthatjuk. A fehér eperfa nem igényel különleges törődést, de gyümölcse aranyat ér.

Már ő...
2020-11-21 21:53:16
Egy történet (Nemcsak)Karácsonyra ...nagyon kedves és meghat
... harminc dollár volt a fizetése. Most, hogy jövedelme húsz dollárra zsugorodott, a Dillingham név betűi is annyira elmosódtak, mintha feltett szándékuk volna, hogy egyetlen szerény és igénytelen D-vé húzódjanak össze. Amikor azonban Mr. James Dillingham Young hazajön, és belép a lakásba, Mrs. Dillingham Young, a felesége, akit Della néven már bemutattunk az olvasónak, csak Jimnek s...
2020-11-08 11:41:57
A mézbogyó gyógyhatásairól
A mézbogyó nemcsak ízletes és dekoratív, gyógyhatással is rendelkezik

Bogyóinak nagyon magas a C-vitamin tartalma. Fagytűrő, igénytelen, betegségekkel szemben ellenálló növény. Kb. 1,5 méter magasra nő meg, cserépben is nevelhető.

Mi fán terem a szibériai mézbogyó?
A szibériai vagy kamcsatkai mézbogyó kiválóan érzi magát a félig árnyékos, nedves helyen,...
2020-10-20 00:57:41
A kövirózsa gyógyító hatásai
[/kep]

Mint köztudott, a kövirózsa gyógyító ereje vetekszik az aloé veráéval. Szinte minden kertben megtalálható ez a szerény, igénytelen növény, amelyet manapság elsősorban a sziklakertek díszítéséhez használunk. Pedig a kövirózsa sokkal inkább gyógynövény, mint k...
2020-10-18 00:25:59
Terhes k az útszélén
... Nem csupán a terhes nőt, ...
2020-07-17 18:33:27
Budavári civilekkel tiltakozik a Fidesz a Mátyás-templomhoz kiírt pályázat miatt
... kerületi vezetés terve ellen, "Budavár, nem bódévár!" mottóval indított aláírásgyűjtést. Hozzátette, a baloldali kerületvezetés a történelmi, patinás, polgári budavári lakókörnyezetből "igénytelen, szagos, szemetes falatozót" akar csinálni, de ebből a helyiek nem kérnek, ezért indítottak aláírásgyűjtést.
Tóth Istvánné, a BLSZ elnöke elmondta, Váradiné Naszályi Márta (Momentum...
2020-05-29 12:51:31
Öreg nénike és a macska
... nyulat is vehet. - Csak a fejet akarom hazavinni. Meg a belet.
- Magának?
- Nem, a macskának.
Öreg nénikének van egy kendermagos cicája, mely nagyon hasonlít hozzá. Az is igénytelen, sovány, mint ő. Sohase jut eszébe például, hogy egy milliárdos macskája is lehetne, s türelmesen viseli sorsát. Néha kitátja vérszegény száját, de hang nem jön ki belőle. Nem nyávog. Cs...
2020-02-15 19:27:08
Az Úr csodásan működik
... szárnyán suhan. Mint titkos bánya mélyiben, Formálja terveit, De biztos kézzel hozza föl, Mi most még rejtve itt.

2. Bölcs terveit megérleli, Rügyet fakaszt az ág. Bimbója bár igénytelen, Pompás lesz a virág. Ki kétkedőn kutatja őt, Annak választ nem ád, De a hívő előtt az Úr Megfejti önmagát.

3. Ne félj tehát, kicsiny csapat, Ha rád felleg borul: Kegyelmet r...
2019-11-12 17:32:34
Évközi 23. vasárnap 09.08
OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Imádság bölcsességért, hogy mindenben igénytelenek és egyszerűek tudjunk lenni.
Melyik ember képes fölismerni Isten akaratát, és ki tudja elgondolni, mit kíván az Úr? Hisz a halandók gondolatai bizonytalanok, és terveink ingatagok. Mert a romlandó test gátolja a lelket, és a földi sátor ránehezedik a sokat tűnődő elmére.
Csak nagy neh...
2019-09-08 08:14:15
1 2 3 ...........................86 87 ..............130 131 .............172 173 174 
Címkék: James Dillingham Young, Dillingham Young, Tóth Istvánné, Váradiné Naszályi Márta, széles levelű, mézbogyó gyógyhatásairól, kövirózsa gyógyító, népi gyógyászatban, egyik leggyakrabban, egész világon, eperfa igénytelen, eperfa levelét, fehér eperfa, mézbogyó nemcsak, szibériai mézbogyó, szibériai vagy, félig árnyékos, aloé veráéval, sziklakertek díszítéséhez, kövirózsa sokkal, baloldali kerületvezetés, fejet akarom, kendermagos cicája, milliárdos macskája, hívő előtt, halandók gondolatai, romlandó test, földi sátor, sokat tűnődő, lakókörnyezetből, felhasználhatjuk, gyógyhatásairól, aláírásgyűjtést, kerületvezetés, gyomnövényként, gyümölcslevet, betegségekkel, gyógyhatással, leggyakrabban, gyógyászatban, bölcsességért, gyakorlatilag, bizonytalanok, megtalálható, igénytelenek, gyógyhatásai, sziklakertek, száríthatjuk, díszítéséhez, készíthetünk, zsugorodott, gyógynövény, gyógyászati, ártalmatlan, ránehezedik, rendelkezik, bemutattunk, kendermagos, karácsonyra, alkalmazott, elsősorban, igénytelen, templomhoz, hozzátette,
© 2013 TVN.HU Kft.