Belépés
A magyar kultúra napja - Átadták a Szeged Kultúrájáért díjakat és a Kölcsey-érmeket
... aktív, műveit a többi közt 25 önálló kiállításon mutatta be.
Jarabekné Treplán Mariann közművelődési szakember korábban a Kecskési, jelenleg a Petőfi telepi művelődési házat vezeti igazgatóként. Bővítette a programkínálatot, megújította az intézményekben működő közösségek életét. Vezetői tevékenysége mellett a közművelődési szakmai közösségek munkájában is részt vesz.
Ko...
2019-01-22 15:32:03
Átadták a világ legnagyobb múzeumi LCD falát a Szépművészetiben
... hangsúlyozta a berendezés keddi bemutatóján Gerhardt Ferenc, az MNB alelnöke, méltatva a nemrég "fantasztikus szépségben" felújított múzeumépületet is.
Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója hozzátette: a jegybank 150 millió forintos támogatása nélkül nem tudták volna beszerezni a hatalmas LCD falat, amellyel azok figyelmét is az állandó gyűjtemény kincseire szeretn...
2019-01-22 13:12:35
Plágium miatt levette műsoráról a Profik című előadást a celjei szlovén színház
...
Tina Kosi, a celjei színház igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: büntetőjogi eljárást indítottak Kobala ellen, aki egyébként híres író és színész Szlovéniában és számos díj tulajdonosa. A színház visszaköveteli a színdarab után kifizetett összeget, amelyet az író azon a pályázaton nyert el, amelyet eredeti darab megírására hirdettek.
Az esetet egy névtelen b...
2019-01-18 18:12:02
Kányádi Sándor-emlékkiállítás nyílik a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban
...
Miklós Zoltán, a múzeum igazgatója az MTI-nek elmondta: a tavaly meghalt költő Székelyudvarhelynek és Budapest I. kerületének is díszpolgára volt. Ezért döntöttek úgy, hogy továbbgondolják, és egy multimédiás változatban Székelyudvarhelyen is bemutatják azt a kiállítást, amely tavaly ősszel a budapesti Virág Benedek Házban idézte meg a költő emlékét.
Míg a budapesti kiál...
2019-01-18 17:42:01
Két szakértő szerint nem Klimt alkotása a Budapesten talált dombormű
... jutott arra a megállapításra, hogy a plasztikát Klimt tervezte.
Az Art Newspaper szerint azonban Alfred Weidinger művészettörténész, Klimt-szakértő, a Lipcsei Szépművészeti Múzeum igazgatója cáfolta, hogy a domborműnek köze lehetne Klimthez. Weidinger hangsúlyozta, hogy elég gyakran tulajdonítanak műveket Klimtnek, "vagy 150 ilyen történetet" ismer, mondta, és szerinte a dolo...
2019-01-18 17:31:49
Új igazgatója lesz a székesfehérvári Szent István Király Múzeumnak
...
A képviselőtestület pénteki határozatában a csaknem tíz éve a múzeum munkatársaként dolgozó pályázót bízta meg öt évre az igazgatói feladatokkal.
Az önkormányzat közleménye szerint a megyei hatókörű városi múzeumok vezetőjének megbízásához - és annak visszavonásához - a szakminiszter egyetértése szükséges, ezért az önkormányzat megteszi a szükséges intézkedéseket, a veze...
2019-01-18 12:31:32
Felújítják a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházat
... zajlanak, 2020 tavaszára készülnek el a kiviteli és engedélyes tervek, maga az építés pedig 2021 januárjában kezdődhet meg és 2022 decemberére fejeződhet be.
Besenczi Árpád, a színház igazgatója arról beszélt, hogy a jelenlegi működést sokszor nehezíti a hiányos színpadtechnika - nincs például forgószínpad -, de a hangpult és a világítástechnika is elavult. A kiszolgálóhelyi...
2019-01-18 12:01:19
A magyar kultúra napja - Gála és irodalmi műsor, kiállítások Jász-Nagykun-Szolnok megyében
... 22-én Egy rejtőzködő életmű születése címmel nyitják meg Bokros László festőművész életműkiállítását és sor kerül a művész monográfia-bemutatójára is. A vendégeket Horváth László múzeumigazgató köszönti, a kiállítást Csiszár Róbert Péter művészeti író, a kiállítás kurátora nyitja meg. A tárlat március 24-ig tekinthető meg.
Czakóné Gacov Katalin, a szolnoki Verseghy Ferenc Kön...
2019-01-18 11:01:09
Zenepedagógia kutatás indul az Észak-Alföld régióban
...
Kocsis Miklós, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének igazgatója hangsúlyozta: az egyetemen nagy hagyománya van a neveléstudománnyal kapcsolatos kutatásoknak, a felmérés január végén, február elején kezdődik. Hozzátette: az egyetemmel hosszú távú együttműködést terveznek, a kutatást a későbbiekben szeretnék más régiókban is elvégezni.
Váradi Judit kuta...
2019-01-17 14:22:45
Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen
...
Miklós Péter igazgató a tárlatot bemutató csütörtöki sajtóbejáráson közölte, hogy az esemény a Tornyai János születésének 150. évfordulójára szervezett emlékév nyitánya.
A jubileum alkalmából a közgyűjtemény tavasszal minden eddiginél teljesebb tárlatot rendez a festőművész alkotásaiból, emellett kiadványokat jelentetnek meg, és konferenciákat is szerveznek - emelte ki a...
2019-01-17 12:12:33
1 2 3 ................603 604 .........905 906 ........1206 1207 1208 
Címkék: Szeged Kultúrájáért, Kányádi Sándor-emlékkiállítás, Haáz Rezső Múzeumban, Szent István Király Múzeumnak, Hevesi Sándor Színházat, Tornyai János, Jarabekné Treplán Mariann, Gerhardt Ferenc, Baán László, Szépművészeti Múzeum, Tina Kosi, Miklós Zoltán, Budapest, Virág Benedek Házban, Alfred Weidinger, Lipcsei Szépművészeti Múzeum, Besenczi Árpád, Bokros László, Horváth László, Csiszár Róbert Péter, Czakóné Gacov Katalin, Verseghy Ferenc Kön, Kocsis Miklós, Módszertani Kutatóintézetének, Váradi Judit, Miklós Péter, magyar kultúra, világ legnagyobb, celjei szlovén, székelyudvarhelyi Haáz, székesfehérvári Szent, zalaegerszegi Hevesi, többi közt, intézményekben működő, közművelődési szakmai, berendezés keddi, állandó gyűjtemény, celjei színház, színház visszaköveteli, színdarab után, pályázaton nyert, múzeum igazgatója, tavaly meghalt, multimédiás változatban, budapesti Virág, költő emlékét, budapesti kiál, plasztikát Klimt, domborműnek köze, képviselőtestület pénteki, múzeum munkatársaként,
© 2013 TVN.HU Kft.