Belépés
Gyöngyöspatai iskolaügy - Alkotmányjogász: nehezen forintosíthatók a személyiségi jogokat ért sérelmek
... vezető, kiemelendő kérdés az üggyel kapcsolatban, hogy ugyan az egyedi jogorvoslatoknak az érintettek jogsérelmét kell vizsgálnia, mégis - össztársadalmi szempontból - az emberek igazságérzetére is gondolni kell.
A bíróság tavaly szeptemberben jogerősen, szegregáció miatt a Gyöngyöspatán élő roma családok javára 100 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a tankerüle...
2020-02-15 23:10:02
Gyöngyöspatai iskolaügy - Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés
... mintegy 100 millió forintos kártérítésre számítanak.
Horváth László felidézte Orbán Viktor miniszterelnök álláspontját, amely szerint ez a döntés olyan mély sebet ejt az emberek igazságérzetén, hogy a pénz kifizetése csak súlyosbítaná a meglévő problémákat.
Az önkormányzat és a tankerület próbál most egyeztetni az érintett családokkal arról, hogy a kártérítést ne készpén...
2020-02-02 13:11:49
Impeachment - Sekulow: az eljárás nem játszadozás kiszivárogtatásokkal és forrásmegjelölés nélküli kéziratokkal
... vizsgáló Mueller-bizottságra és James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt vezetőjének tevékenységére is. Feltette a kérdést: vajon a demokrata párti impeachment-menedzserek igazságérzetét nem zavarták-e a Mueller-vizsgálat során tapasztalt hibák, például az, hogy Robert Mueller hozzájárult bizonyítékok törléséhez.
Pat Cipollone, az elnököt védő jogászcsoport másik v...
2020-01-28 23:13:02
Gyöngyöspatai iskolaügy - Rétvári Bence: közvetlen konzultáció kezdődik az érintettekkel
... állásfoglalásokat, amelyek nem vették figyelembe az önkormányzat és a tankerület indítványait, hogy a kártérítés ne pénzben, hanem természetben történjen. Véleménye szerint a társadalom igazságérzetét és az érintettek hosszú távú érdekét is az utóbbi szolgálná.
A diákoknak - ma már jórészt fiatal felnőtteknek - különböző képzéseket kínálnak és írásban várják tőlük a választ,...
2020-01-26 12:51:21
Fidesz: a ballibierális ügyvédek közöljék, mennyit kerestek a börtönbizniszen!
... forintot, "fejenként akár több tízmillió forintot is kereshettek a börtönbizniszen" - mondta.
Budai Gyula hangsúlyozta, mindez "joggal sérti a magyar társadalom jelentős részének igazságérzetét", ugyanis elfogadhatatlan, hogy életellenes, erőszakos bűncselekmények miatt elítélt emberek milliárdokat kapjanak kártérítésként és az áldozatoknak, akik valóban sértettjei a bűncsel...
2020-01-25 12:22:24
Gyöngyöspatai iskolaügy - Fidesz: az alapítvány célja a rasszista kártya kijátszása
...
A szegregáció csak ürügy, a cigány családok csak eszközök, Gyöngyöspata pedig az ehhez szolgáló csatatér - fogalmazott Horváth László.
Ugyanakkor az is kérdés, hogy a magyar Soros Alapítvány és a Nyílt Társadalom Intézet által támogatott alapítványnak milyen üzleti érdekeltségei vannak a megítélt százmillió forint kapcsán - tette hozzá.
A politikus úgy vélekedett: a...
2020-01-24 20:12:11
Megjelent a kormányhatározat: a kormány felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését
... uniós és a magyar jogszabályokkal - írták.
Hangsúlyozták, hogy a "börtönbiznisz" károsítja az államot és az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat, valamint sérti az emberek igazságérzetét. A társadalom nem azért küldi a bűnözőket a börtönbe, hogy ott meggazdagodjanak és milliomosokká váljanak - tették hozzá.
A közleményben kitértek arra is: Magyarországon 2010 óta fol...
2020-01-21 11:01:10
Völner: a kormány azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését
... a joggal, az uniós és a magyar joggal is - szögezte le. Hozzátette, ez a tevékenység károsítja az államot, rontja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat, és sérti az emberek igazságérzetét.
Mint mondta, a társadalom elvárása nem az, hogy a börtönben a bűnözők meggazdagodjanak, és elfogadhatatlan, hogy akár súlyos, erőszakos bűnözők és az őket segítő dörzsölt ügyvédek mi...
2020-01-18 14:31:35
Gyöngyöspatai iskolaügy - Rétvári: Soros György által támogatott alapítvány akciója a pénzszerzésről és a konfl
... meg.
Azokat próbálják megbélyegezni, akik a korábbi állapotokat normálissá változtatták - hangoztatta Rétvári Bence.
A kormánypárti politikus hangsúlyozta azt is: emberek igazságérzetét és az érintettek sorsának jobbra fordulását is az szolgálja, ha ezt a kárpótlást nem készpénzben, hanem más formában, oktatásként, képzésként kapják meg.
A gyerekek érdekét az szolgá...
2020-01-17 21:07:19
Gyöngyöspatai iskolaügy - Rétvári: a kormány természetben szeretné kompenzálni a gyerekeket
... a fiatalok használható tudáshoz jutnának. Oktatási ellentételezést kapnának, nem pénzt, amit vagy erre fordítanak, vagy nem - magyarázta.
Az államtitkár közölte: az emberek igazságérzetét is az szolgálná, ha az elmaradt képzést képzéssel kompenzálnák, ráadásul a pénz "nem alkalmas a társadalmi helyzet kezelésére, csak a feszültség szítására".
Hozzátette: a Soros György ...
2020-01-17 16:56:03
1 2 3 .........29 30 ....43 44 ....57 58 59 
Címkék: Horváth László, Rétvári Bence, Soros György, Orbán Viktor, James Comey, Szövetségi Nyomozó Iroda, Robert Mueller, Budai Gyula, Soros Alapítvány, Nyílt Társadalom Intézet, személyiségi jogokat, emberek igazságérzetét, ballibierális ügyvédek, alapítvány célja, rasszista kártya, kormány felfüggeszti, kormány azonnali, kormány természetben, üggyel kapcsolatban, egyedi jogorvoslatoknak, érintettek jogsérelmét, emberek igazságérzetére, bíróság tavaly, döntés olyan, emberek igazságérzetén, pénz kifizetése, meglévő problémákat, tankerület próbál, érintett családokkal, demokrata párti, elnököt védő, tankerület indítványait, társadalom igazságérzetét, érintettek hosszú, utóbbi szolgálná, magyar társadalom, szegregáció csak, cigány családok, ehhez szolgáló, magyar Soros, megítélt százmillió, magyar jogszabályokkal, közleményben kitértek, magyar joggal, tevékenység károsítja, társadalom elvárása, bűnözők meggazdagodjanak, őket segítő, korábbi állapotokat, kormánypárti politikus, érintettek sorsának,
© 2013 TVN.HU Kft.