|
|
|
... leves tetejére,s akkor még 5 percig főzzük.
Májgombóccal vagy húsgombóccal is nagyon finom.Sőt piritott,fokhagyával bedörzsölt kenyérkockákkal is készítettem már./csak a tányérba tettem igaz/
Citrom levével,ecettel vagy citromsóval ízlés szerint savanyitjuk.De finom úgy is.Én tejfőllel tálalom.
#834
2009. június 27. 10:43
Válaszolj!
Üzenet t... |
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
A tartósítás története dióhéjban
Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj... |
|
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|