|
|
|
... sejtméregtelenítő), C-vitamin (a legfontosabb extracelluláris antioxidáns), cisztein (méregtelenítő és kénforrás), Q10 (energiaforrás, méregtelenítő és zsírban oldódó antioxidáns), ózonnal kezelt olajok (hatásos méregtelenítők és csíraölő hatású készítmények), szelén (méregtelenítő és antioxidáns), valamint egyéb táplálékkiegészítők.
Teljes és következetes fogászati szanálás ... |
2011-04-03 17:09:06 |
|
|
|
|
|
|
... 2008. június 23. 18:32
Válaszolj!
Gombás Imréné Klári [Klári n...
Még egy forrás:
http://www.oai.hu/szuper/olajok/fusz erolaj.html
#16
2008. június 23. 18:32
Válaszolj!
Gombás Imréné Klári [Klári n...
13: Erőspaprikás... |
|
2011-03-21 22:30:38 |
|
|
|
|
|
|
... ételek), a gyümölcsök nagy része, az édességek, édesített levek, az alkohol savasító hatással bírnak a szervezetben. Legegyszerűbben úgy képzelhetjük el a ?rangsorolást?, hogy pl. a zsírok, olajok (de pl. a dió, mogyoró, mák, magvak is) sem tárolhatóak egy megadott időn túl, hiszen avasodnak. A gyümölcsök esetében egyszerű a bor (és az alkoholok) készítésére gondolni, amikor is az... |
2011-03-19 04:16:51 |
|
|
|
|
|
|
... fok feletti hőmérséklet a C-vitamint is tönkre teszi! Gondoljunk erre akkor is, ha teába tesszük a levet: pár cseppet tehetünk a savasítás kedvéért, hogy a tea tetején ne csapódjanak ki az olajok (ne "bőrösödjön" a tea), de az ízesítésre szánt többi levet csak a 60 fok alá hűtött ("szájmeleg") teába öntsük. Egyes természetgyógyászati irányzatok szerint (pl.: makrobiotika) pont tél... |
|
2011-03-12 18:24:40 |
|
|
|
|
|
|
... Ezek az adalékok tehát kiegészítik a mikroorganizmusok okozta romlást gátló tartósítószerek hatását. Felhasználási területük: zacskós levesek, rágcsálnivalók, margarinok, majonéz, rágógumi, olajok, pékáruk, fagylalt, marcipán, stb.
E301 Nátrium-aszkorbát ??
Az aszkorbinsav (a mesterséges C-vitamin=E300) sója, de a természetes C-vitaminnal ellentétben a kísérletekn... |
|
2011-03-07 08:47:55 |
|
|
|
|
|
|
... szervezetünket.
E vitamin természetes forrásai:
búzacsíraolaj
napraforgómag
mogyoró
mandula
édes burgonya
müzli
Tévhit, hogy az olyan növényi olajok, mint például a szója- vagy mogyoróolaj az E vitamin jó étrendi forrásai. Ezekben az olajokban ugyanis leginkább az E vitamin gamma-tokoferol, nem pedig az alfa-tokoferol formája tal... |
2011-02-28 17:14:06 |
|
|
|
|
|
|
... Ezek az adalékok tehát kiegészítik a mikroorganizmusok okozta romlást gátló tartósítószerek hatását. Felhasználási területük: zacskós levesek, rágcsálnivalók, margarinok, majonéz, rágógumi, olajok, pékáruk, fagylalt, marcipán, stb.
E301 Nátrium-aszkorbát ??
Az aszkorbinsav (a mesterséges C-vitamin=E300) sója, de a természetes C-vitaminnal ellentétben a kísérletekn... |
2011-02-17 17:30:38 |
|
|
|
|
|
|
... termékek
* Fehér rizs
* Fehérkenyér, zsemle, kifli
* Feles borsó
* Fermentált, (erjesztett) ételek
* finomított cukor
* Finomított ételek
* Finomított olajok
* Gesztenye
* Gomba
* Gyümölcslevek
* Kakaó
* Kechup, majonéz, mustár
* Kefír
* Kesudió
* Kész mártások (pl. Worchester)
* Kész salátaöntetek... |
2011-01-10 11:27:25 |
|
|
|
|
|
|
... ZSÍRBAN OLDÓDÓ, VÖRÖS-BARNA PIGMENT.
BIXINNEL GYAKRAN SZÍNEZIK A REGGELIRE FOGYASZTOTT GABONAFÉLE-TERMÉKEKET, VAJAT, MARGARINT, SAJTOT, NÉMELY FŰSZEREKET, SALÁTA 'DRESSZING'-ET, NÖVÉNYI OLAJOKAT, DE RUHAANYAGOT ÉS BÚTOR-FÉNYESÍTŐT IS.
NORBIXINNEL FŐLEG SÜLT ÉTELEKET, FŰSZEROLDATOKAT, FAGYLALTOT, SALÁTA-'DRESSZING'-ET ÉS 'ÜDÍTŐKET' SZÍNEZNEK. EGY, ROUCOU NÉVEN FORGALMAZOT... |
2010-12-30 19:42:02 |
|
|
|
|
|
|
... Ezek az adalékok tehát kiegészítik a mikroorganizmusok okozta romlást gátló tartósítószerek hatását. Felhasználási területük: zacskós levesek, rágcsálnivalók, margarinok, majonéz, rágógumi, olajok, pékáruk, fagylalt, marcipán, stb.
E301 Nátrium-aszkorbát ??
Az aszkorbinsav (a mesterséges C-vitamin=E300) sója, de a természetes C-vitaminnal ellentétben a kísérletekn... |
2010-12-02 17:10:01 |
|
|
|
|