Belépés
Koronavírus - OBH: április 1-jétől más bíróságok járnak el közigazgatási és munkaügyi perekben
...
Április 1-jétől a közigazgatási perekben első fokon a Fővárosi, Budapest Környéki, Debreceni, Győri, Miskolci, Pécsi, Szegedi és a Veszprémi Törvényszékek járnak el regionális illetékességgel.
A Fővárosi Törvényszék kizárólagos illetékességi körébe tartoznak azok az ügyek, amelyek eddig a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kizárólagos illetékességébe tartoztak, ...
2020-03-25 16:13:52
Koronavírus - OBH: új tárgyalási protokoll lép életbe
... félbeszakítja a tárgyalást, ha felmerül a lehetősége, hogy a tárgyalóteremben fertőzött személy tartózkodik, majd az érintettet elkülönített helyiségbe irányítja és azonnal értesíti az illetékes hatóságot. A tárgyalóteremben tartózkodók adatait és elérhetőségeit a bíróság ilyen esetekben regisztrálja és eljuttatja az illetékes szervhez.
A fertőzöttség gyanújának megállapításá...
2020-03-13 13:32:24
Környezetvédelmi okokból sebességkorlátozásokat vezet be Hollandia
...
A helyi sajtó információi szerint a sebességkorlátozást jelző táblákat az illetékes hatóságok csütörtöktől cserélik a közutakon, az autópályákon vasárnap.
Arra hívták fel a járművezetők figyelmét, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a kihelyezett táblákra, ugyanis a korlátozások az új jelzőtáblák kihelyezését követően azonnal érvénybe lépnek.
Elmondták azt is, hogy a...
2020-03-12 12:21:26
Maláj utasszállító - Holland ügyész: Moszkva beavatkozik a tárgyalás menetébe
... hogy a rakéta nem sokkal a támadás előtt érkezett Kelet-Ukrajnába Oroszországból, ahová a Boeing 777-es lelövése után a kilövőállást vissza is vitték.
A katasztrófák vizsgálatában illetékes holland hatóság azt állapította meg, hogy a repülőgépet egy földi telepítésű, BUK típusú légelhárító rakétával lőtték le, amelyet feltételezhetően a szakadárok területéről - Pervomajszk te...
2020-03-10 16:52:41
Szász Jenő: a magyar-magyar kapcsolatok sérültek Székelyudvarhelyen
... választásokon.
Gálfi Árpád és támogatói tavaly decemberben ...
2020-03-03 21:42:26
Az Európai Bíróság nem támogatja a dalszövegei miatt elítélt katalán rapper kiadatását Madridnak
...
A luxemburgi székhelyű testület visszaküldte az ügyet az illetékes genti törvényszékhez. A bíróság arra szólította fel a belga hatóságokat, vizsgálják meg, hogy azok a cselekedetek, amelyek miatt a rappert hazájában elítélték, szintén bűncselekményeknek minősülnek-e Belgiumban, és elég súlyosak-e ahhoz, hogy igazolják az elfogatóparancs végrehajtását.
A bíróság azonban k...
2020-03-03 16:41:55
Katalán válság - Börtönön kívüli munkavégzésre kaptak engedélyt az elítélt függetlenségi vezetők
... előtt is egyetemi oktatóként dolgozott.
A zendülés és közpénzt hűtlen kezelése miatt tavaly októberben 13 éves szabadságvesztésre ítélt függetlenségi vezető munkavégzését a börtön illetékes bizottsága hagyta jóvá, csakúgy mint hat társa hasonló kérelmét. Ketten még beadványuk elbírálására válnak.
Mindannyiukat a 2017. október elsejei alkotmányellenes népszavazás, valamin...
2020-03-03 15:12:16
Uniós bíróság: a magyar reklámadóhoz kapcsolódó szankciórendszer összeegyeztethetetlen az uniós joggal
... kötelezettségének, néhány nap alatt egymást követően több mulasztási bírságot is ki lehet szabni. Lehetőséget ad arra, hogy a bírság halmozott összege elérje a több millió eurót anélkül, hogy az illetékes hatóság a bírságok halmozott összegét végleges jelleggel megállapító határozat elfogadását megelőzően biztosítaná a kötelezettségek teljesítéséhez szükséges időt. Nem biztosít le...
2020-03-03 11:51:26
Virágot vittek a moszkvaiak a Nyemcov-gyilkosság helyszínére az ötödik évfordulón
... Nyemcov-gyilkosság kivizsgálása az orosz törvények alapján folyik, és Oroszország területén nem folytatható nemzetközi nyomozás. Egy, az Interfax hírügynökségnek névtelenül nyilatkozó illetékes forrás egyébként azt állította, hogy Moszkva mindaddig nem zárja le a nyomozást, amíg az ügyet nem sikerül teljesen feltárni.
Csütörtökön egyébként az Egyesült Államok és az Európai U...
2020-02-27 18:22:08
Koronavírus - A járvány miatt elhalasztották a döntést Salvini mentelmi jogának megvonásáról egy újabb ügyben
... migránsok személyi szabadsága korlátozása és hivatali hatalommal való visszaélés miatt eljárást szorgalmazott Matteo Salvinivel szemben, amelyet a hivatalban levő és volt kormánytagok fölött illetékes, úgynevezett miniszteri bíróság is megerősített.
Matteo Salvini 21 oldalas feljegyzésben reagált. Hangsúlyozta, hogy a spanyol felségjelzésű NGO-hajónak Spanyolországtól vagy a ...
2020-02-27 15:41:43
1 2 3 .................111 112 .........167 168 .........222 223 224 
Címkék: Szász Jenő, Európai Bíróság, Budapest Környéki, Veszprémi Törvényszékek, Fővárosi Törvényszék, Fővárosi Közigazgatási, Munkaügyi Bíróság, Kelet-Ukrajnába Oroszországból, Gálfi Árpád, Egyesült Államok, Európai, Matteo Salvinivel, Matteo Salvini, NGO-hajónak Spanyolországtól, tárgyalás menetébe, magyar-magyar kapcsolatok, dalszövegei miatt, elítélt függetlenségi, magyar reklámadóhoz, uniós joggal, ötödik évfordulón, járvány miatt, döntést Salvini, újabb ügyben, közigazgatási perekben, tárgyalóteremben fertőzött, érintettet elkülönített, illetékes hatóságot, tárgyalóteremben tartózkodók, bíróság ilyen, illetékes szervhez, fertőzöttség gyanújának, helyi sajtó, illetékes hatóságok, autópályákon vasárnap, járművezetők figyelmét, kihelyezett táblákra, támadás előtt, kilövőállást vissza, katasztrófák vizsgálatában, földi telepítésű, szakadárok területéről, luxemburgi székhelyű, illetékes genti, bíróság arra, belga hatóságokat, rappert hazájában, elfogatóparancs végrehajtását, bíróság azonban,
© 2013 TVN.HU Kft.