Belépés
MNB: nem rendítette meg a tőkepiaci szereplőket a koronavírus-járvány
... közlemény szerint kihívást jelent az alacsony hozamkörnyezet és a fogyasztóknak esetlegesen érdeksérelmet okozó ügyletek, miközben a jegybank a minősített otthonbiztosítással, az ingatlanalapok és a spekulatív tőkeügyletek szabályozásával számos kockázatot mérsékelt.
A biztosítási szektor díjbevétele 10 százalék felett bővült tavaly, a növekedés motorja a nemélet ág, azon bel...
2020-06-29 11:11:17
Krónika 4. rész (határozathozatalok)
... hozzá a hiteltermékekhez.
Bővül az Eximbank tőkealapokba történő befektetési képessége, lehetővé válik, hogy - a bel- és külföldi kockázati- és a magántőke alapok mellett - ingatlanalapok alapításához vagy az ahhoz történő csatlakozásához kapcsolódóan is jegyezhessen befektetési jegyet.
A külképviseletekről és a tartós külszolgálatról szóló törvény módosítása az 50 éven ...
2020-06-03 11:21:51
Szijjártó: az a cél, hogy Közép-Európa leggyorsabb és leghatékonyabb exportfinanszírozási rendszere jöjjön létr
... javaslat bővíti az Exim Bank tőkealapokba történő befektetési képességét is azzal, hogy lehetővé teszi számára, hogy - a bel- és külföldi kockázati- és a magántőke alapok mellett - ingatlanalapok alapításához vagy az ahhoz történő csatlakozásához kapcsolódóan is jegyezhessen befektetési jegyet.
Hangsúlyozta: ezzel az Exim Bank finanszírozni tudná a hazai ingatlanfejlesztéssel...
2020-05-05 12:41:59
Koronavírus - MNB: a kereskedelmi ingatlanpiacon 2019 a rekordok éve volt
... követték a kiskereskedelmet és a turizmust célzó befektetések. A befektetési forgalom 75 százaléka magyarországi szereplőktől származott, ezen belül 15 százalékos volt a magyarországi ingatlanalapok részesedése.
Az ingatlanalapok vagyona az utóbbi időben kétszer változott meg jelentősen: tavaly nyáron a Magyar Állampapír Plusz bevezetése után, valamint idén márciusban a koro...
2020-04-22 15:07:24
BAMOSZ: februárban 0,7 százalékkal csökkent a befektetési alapokban kezelt vagyon
... százalékkal csökkent.
A származtatott alapok esetében 2,6 milliárd forintnyi tőkebeáramlás volt tapasztalható, aminek köszönhetően vagyonuk 1,7 százalékkal gyarapodott.
Az ingatlanalapokba februárban 5,6 milliárd forint tőke áramlott be. A hozamok és a tőkeáramlások eredőjeként 0,8 százalékos volt a havi vagyongyarapodás.
Az árupiaci alapok vagyona a 400 millió fo...
2020-03-16 15:02:19
ÉVOSZ: idén a lakásépítési ágazatot kell helyzetbe hozni
... tartása miatt az ÉVOSZ szorgalmazta például azt is, hogy a települési önkormányzatok és a magánszektor (ingatlanfejlesztők, kereskedelmi bankok) együttműködésében hozzanak létre ingatlanalapokat, lakóingatlan fejlesztések érdekében. Továbbá javasolták még az állami, fővárosi, önkormányzati bérlakásprogram előkészítését, elindítását, ahol az üzemeltetés, a közös költségek és a bérl...
2020-01-20 15:12:24
BAMOSZ: 2019-ben 4,9 százalékkal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon
... aminek eredményeképp a pénzpiaci alapok vagyona éves összevetésben 87,3 százalékkal csökkent, míg a kötvényalapoké 52,8 százalékkal nőtt.
Az egyik legnépszerűbb kategória, az ingatlanalapok esetében is szigorodtak a jogszabályi előírások tavaly, így vagyonuk gyakorlatilag stagnált, mindössze 0,2 százalékkal nőtt, azonban 1549 milliárd forintos eszközértékével így is az ingatl...
2020-01-15 14:11:46
BAMOSZ: novemberben 1,5 százalékkal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon
... forint volt. Úgy tűnik, hogy megszakadt az egyhangú tőkekiáramlás az egyes kategóriáknál, és visszatértek a befektetők. A megváltozott feltételek után először látni tőkebeáramlást az ingatlanalapoknál, de a vegyes alapok esetében is közel 10 milliárd forint áramlott be.
Az ingatlanalapokba novemberben 12,21 milliárdnyi tőke érkezett. Ez mindenképpen jelentős fordulat, hiszen ...
2019-12-16 17:40:03
BAMOSZ: júniusban jelentősen csökkent a befektetési alapokban kezelt vagyon
... mínusz 179 milliárd forintot mutatott, eléggé egyhangú a kép az egyes kategóriáknál. Mindössze két kisebb kategória esetében van némi tőkebeáramlás és a zártkörű alapoknál.
Az ingatlanalapokból júniusban 48 milliárd forint tőke távozott, a 2,9 százalékos csökkenéssel 1619 milliárd forint lett a vagyon. Hosszú trend tört ezzel meg, hiszen 22 hónapja fordult elő utoljára tőkeki...
2019-07-16 11:21:45
BAMOSZ: májusban 0,4 százalékkal csökkent a befektetési alapokban kezelt vagyon
...
A befektetési alapoknál az elmúlt hónapban a tőkeáramlások eredője mínusz 9 milliárd forint. Az egyes kategóriákon belül vegyes kép rajzolódik ki, de a lényeg változatlan: az ingatlanalapokba érkezik a friss tőke, míg az abszolút hozamú alapokból távozik.
Az ingatlanalapokba májusban 12,6 milliárd forint friss tőke érkezett, a hozamokkal együtt 1,1 százalékkal, 1667 mil...
2019-06-17 14:02:03
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Exim Bank, Magyar Állampapír Plusz, tőkepiaci szereplőket, kereskedelmi ingatlanpiacon, befektetési alapokban, lakásépítési ágazatot, alacsony hozamkörnyezet, fogyasztóknak esetlegesen, spekulatív tőkeügyletek, biztosítási szektor, növekedés motorja, magántőke alapok, ahhoz történő, tartós külszolgálatról, turizmust célzó, befektetési forgalom, magyarországi ingatlanalapok, ingatlanalapok vagyona, utóbbi időben, származtatott alapok, ingatlanalapokba februárban, tőkeáramlások eredőjeként, havi vagyongyarapodás, árupiaci alapok, települési önkormányzatok, közös költségek, pénzpiaci alapok, egyik legnépszerűbb, ingatlanalapok esetében, jogszabályi előírások, egyhangú tőkekiáramlás, egyes kategóriáknál, megváltozott feltételek, vegyes alapok, ingatlanalapokba novemberben, zártkörű alapoknál, ingatlanalapokból júniusban, befektetési alapoknál, elmúlt hónapban, tőkeáramlások eredője, egyes kategóriákon, lényeg változatlan, ingatlanalapokba érkezik, friss tőke, abszolút hozamú,
© 2013 TVN.HU Kft.