Belépés
Kitüntetést alapított és díjemelésekről is döntött Zalaegerszeg közgyűlése
... a város. Az adható 1,2 millió forint visszafizetendő összege minden egyes születendő gyermek után 300 ezer forinttal csökken a jövőben is.
Emelkedik Zalaegerszegen az intézményi étkeztetés díja, a szolgáltatást biztosító Hunguast Kft. tizenkét százalékos emelési kérelme helyett nyolcszázalékos növelésről döntött a közgyűlés. A polgármester megjegyezte: miután nagyon sok diák ...
2018-12-13 15:52:01
Jakab István: egyszerre van jelen az éhezés és az elhízás növekedésének problémája a világon
... termékadó bevezetését, amelynek hatására csökkent a bizonyítottan egészségügyi kockázatot hordozó magas cukor-, só- és egyes koffeintartalmú élelmiszerek fogyasztása.
Továbbá szólt a közétkeztetés egészségessé tételéről szóló rendeletről is, amely bekerült az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hatékony nemzeti szakpolitikai intézkedéseket tartalmazó gyűjteményébe is.
Mint...
2018-10-30 17:11:24
Emmi: a rászoruló gyermekek idén is kapnak meleg ételt az őszi szünetben
...
Felidézték: az önkormányzatoknak 2016. január 1-jétől kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről.
A lehetőségről a jegyzők írásban tájékoztatják az érintett családokat, és kérésükre az önkormányzat megszervezi az étkeztetést. A kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat ad s...
2018-10-26 13:51:32
Krónika 2. rész (napirend előtt: Paks, oktatás, migráció)
... mindennap hazudnak.
Emlékeztetett: a kormány a pedagógusok bérét 50 százalékkal emelte, ingyenessé tették 1-9. osztályban a tankönyveket, két és félszeresére nőttek a szociális étkeztetési források.

Fidesz: nem csitul a bevándorlással összefüggő vita
Böröcz László (Fidesz) szerint a bevándorlással összefüggő vita nem csitul, Brüsszel továbbra is központosítani...
2018-10-24 13:44:50
Helyettes államtitkár: a kormány számos feltételt biztosít a jó közétkeztetéshez
...
Sölch Gellért felidézte, az egységes közétkeztetési rendelet 2015-ös bevezetése előtt szigetszerű kísérletek voltak az iskolai (óvodai) közétkeztetés megreformálására, a rendelet azonban kimondja azokat a minimumokat, amelyeket minden főzőkonyhának be kell tartania.
A rendelettel a cél az volt - emlékeztetett -, hogy a közétkeztetésre szánt ételek kevesebb só, cukor és z...
2018-09-13 13:21:54
Ingyenes lesz az iskolai ebéd Szlovákiában az általános iskolások és a végzős óvodások számára
...
Az iskolai ingyen ebédek bevezetését Robert Fico részint azzal indokolta, hogy az általános iskolák felső tagozatán nagyon alacsony - mintegy 50-60 százalékos - az iskolai étkeztetésben részt vevő gyermekek száma, részint pedig azzal, hogy az ország gazdasági teljesítménye lehetővé és indokolttá teszi az ehhez hasonló népjóléti intézkedéseket.
Az intézkedés mintegy 516 e...
2018-09-04 22:02:09
Tanévkezdés - Fidesz: a balliberális kormányok alatt mindig pénzelvonással, iskolák bezárásával kezdődött a tan
... sorolta.
2013 óta 50 százalékka...
2018-09-03 16:13:47
Tanévkezdés - Rétvári: minden korábbinál több támogatás a családoknak az iskolakezdéshez
... környezete megújul.
Rétvári Bence kitért arra is: több mint egymillió diák ingyenesen kapta a tankönyveket, elsőtől kilencedikig mindenki, efölött a rászoruló diákok. Szociális étkeztetésre 79 milliárdot fordítanak a 2010-es 29 milliárddal szemben - tette hozzá.
Azzal, hogy az állam fokozottan támogatja a tankönyvek előállítását, a családokhoz való eljuttatását 6 milliá...
2018-09-03 12:11:30
Ficsak: több tízezer forintot spórolnak az idei tanévkezdéskor a családok
... több intézkedésével is csökkentette ezeket a terheket. Király Nóra példaként emelte ki, hogy 1-9. évfolyamig ingyen megkapják a gyermekek a tankönyveket, és megemlítette az ingyenes étkeztetést is. Utóbbira jövőre csaknem 10 százalékkal több forrást biztosít a kormány - tette hozzá. Fontos, hogy az ingyenes gyermekétkeztetést a szünidő idején is biztosítják - jegyezte meg.
Ki...
2018-08-26 15:18:33
Emmi: az ideihez képest 4,5 milliárddal több támogatás jut az óvodáknak
... intézkedés célja továbbá az óvodák működésének támogatása, ennek részeként lehetőség nyílik szakmai eszközök beszerzésére, a jelenlegi terek bővítésére, az udvari játékok korszerűsítésére, az étkeztetés alapanyagainak javítására.
Azt írták: 2010 óta folyamatosak a kormány támogatásával megvalósuló óvodaépítések és -fejlesztések, 2014-től az infrastrukturális pályázatok lehet...
2018-08-07 23:17:53
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: Jakab István, Emelkedik Zalaegerszegen, Hunguast Kft, Egészségügyi Világszervezet, Böröcz László, Sölch Gellért, Robert Fico, Rétvári Bence, Király Nóra, elhízás növekedésének, rászoruló gyermekek, őszi szünetben, kormány számos, iskolai ebéd, általános iskolások, végzős óvodások, balliberális kormányok, idei tanévkezdéskor, ideihez képest, intézményi étkeztetés, szolgáltatást biztosító, polgármester megjegyezte, bizonyítottan egészségügyi, közétkeztetés egészségessé, önkormányzatoknak 2016, jegyzők írásban, érintett családokat, önkormányzat megszervezi, kérelem benyújtásához, helyi család-, pedagógusok bérét, szociális étkeztetési, bevándorlással összefüggő, egységes közétkeztetési, rendelet azonban, közétkeztetésre szánt, iskolai ingyen, általános iskolák, iskolai étkeztetésben, ország gazdasági, ehhez hasonló, intézkedés mintegy, rászoruló diákok, állam fokozottan, tankönyvek előállítását, családokhoz való, ingyenes étkeztetést, szünidő idején, óvodák működésének, jelenlegi terek,
© 2013 TVN.HU Kft.