Belépés
A DK is részt vesz a Magyar Tudományos Akadémia melletti demonstráción
... születnek, amelyek semmibe veszik a Magyar Tudományos Akadémiát és az akadémiai dolgozókat.
Tudomány nélkül nincs sikeres ország, a tudomány az alapja a korszerű társadalomnak és az innovációnak - jelentette ki Arató Gergely. A politikus szerint az MTA tervezett kormányzati átalakítása egy "háborús csapással ér fel". Az MTA az elmúlt években rengeteget tett annak érdekében, h...
2019-02-12 13:02:17
Javaslatot fogalmazott meg az akadémiai intézetek átalakításáról a Professzorok Batthyány Köre
... hozzá.
Tudománypolitikai szempontból kívánatosnak nevezték, hogy az új szervezeti modell a korábbinál egyre magasabb szintű ellátást biztosítson a kutatás-fejlesztésnek és az innovációnak, kiemelve: "kiváló kutatás nem képzelhető el alapfinanszírozás nélkül".
A kutatói pálya vonzóbbá tételére hosszabb, évtizedes távlatban tervezhető életpályamodellt javasoltak.
Az...
2019-02-10 18:21:37
Krónika 1. rész (napirend előtt: fogyatékkal élők, CEU, túlmunka, klímacsúcs)
...

MSZP: a kormány intézkedései hátrányosak voltak a fogyatékkal élőknek

Szabó Sándor (MSZP) a fogyatékkal élő emberek nemzetközi világnapja alkalmából úgy értékelt: hátrányos volt a kormány elmúlt nyolcéves kormányzása az érintett 600 ezer embernek. Bírálta a rokkantnyugdíjak megszüntetését, amelyet igazságtalannak és embertelennek nevezett. Szerinte az intézke...
2018-12-03 13:17:12
Krónika 4. rész (klímastratégia)
... kapcsolatos megoldások terén - közölte.
A versenyképességet az anyag- és a szennyezéskorlátok szigorodó feltételrendszere is erősítheti azáltal, hogy további impulzusokat ad az innovációnak - magyarázta.
Palkovics László elmondta, a célok megvalósítását több uniós forrás is segítheti, 2021-2030 között várhatóan több száz milliárd forint értékben valósulhatnak meg projek...
2018-10-02 13:02:30
Kuriózum 1946-ból – ha kitalálod, mi van a képen, zsen
... Annyit elárulunk, hogy ugyanaz a gyár gyártotta, amelyik az első walkmant is a piacra dobta. 72 éve jó ötletnek és forradalmi innovációnak tűnt ez a szerkezet.
Petrás Gabriella

A szocializmus sok fura, az ízlésesség határát erősen súroló, adott esetben pökhendin átlépő díszt és használati tárgyat hagyományozott az utókorra, aminek ma már végtelenül örülünk. De nemc...
2018-05-04 18:33:05
Március 15. - Átadták az idei Jedlik Ányos-díjakat
... át.
Luszcz Viktor, az elismeréseket adományozó SZTNH elnöke azt hangsúlyozta, hogy a negyedik ipari forradalom eljövetelével a piacgazdaságban minden korábbinál nagyobb jelentősége van az innovációnak. Az innovációnak kulcsszerepe van abban, hogy az ország sikeresen tudjon megjelenni a külpiacokon, a képzett munkaerő az országban maradjon, és hazatérjen - mondta.
Aláhúzt...
2018-03-14 13:12:43
Szijjártó Péter: újabb lépést tettünk előre Magyarország vonzerejének növelésében
... elnök-vezérigazgatója és az AccorHotels regionális képviselője szerint a szálloda az egyedi elhelyezkedésen túl az ibis Styles nemzetközi ismertségének és elismertségének, a márkára jellemző innovációnak és az új szállodai élménynek köszönhetően is preferált lesz az utazók körében, tovább emeli majd Budapest imázsát.
Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója megjegye...
2018-03-07 20:43:11
Megnyílt Európa első okostelefonnal vezérelhető hotele Budapesten
... alkalmazásba integráltak, ez a TMRW Hotels alkalmazás, amit két év alatt fejlesztettek ki, és a KViHotelben teszteltek először - mondta.
Az MTI-nek elmondta: a szállodaiparban innovációnak számító alkalmazást további magyarországi és európai hoteleknek tervezik licencbe adni, a fejlesztés és a beruházás értékét üzleti titokként kezelik.
Hozzátette: a fejlesztés ötlete ab...
2018-03-05 12:51:55
Balog: a V4-ek az egészségügy területén is együttműködnek
... egészségtudatosság pozitív befolyásolása, a betegek aktív bevonása és a személyes egészségügyi adatok kezelése mind olyan ügyek, amelyekről érdemes közösen beszélni.
A miniszter óriási innovációnak nevezte a magyar egészségügyben bevezetett elektronikus ügykezelést és jelezte, hogy ezzel kapcsolatban Magyarország szívesen megosztja jó és rossz tapasztalatait is.
Hangsúl...
2018-02-23 13:42:27
Választás 2018 - MSZP-Párbeszéd: a kulturális intézményeket a sokszínűség szolgálatába kell állítani
... sokszínűségét egy testületben egységesítse, mégis a megosztás eszközévé vált.
Hozzátette: az MSZP és a Párbeszéd abban hisz, hogy együtt kell élnie a nemzeti tradíciónak és az innovációnak, a nemzeti büszkeségnek és a nyitottságnak, ehhez pedig olyan nyitott intézményrendszer szükséges, amely nem politikai alapon mérlegel, hanem csak és kizárólag a művészeti teljesítményt ért...
2018-01-22 13:12:33
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Magyar Tudományos Akadémia, Professzorok Batthyány Köre, Jedlik Ányos-díjakat, Szijjártó Péter, Megnyílt Európa, Magyar Tudományos Akadémiát, Arató Gergely, Szabó Sándor, Palkovics László, Petrás Gabriella, Luszcz Viktor, Noah Steinberg, WING Zrt, TMRW Hotels, akadémiai intézetek, idei Jedlik, egészségügy területén, kulturális intézményeket, sokszínűség szolgálatába, akadémiai dolgozókat, korszerű társadalomnak, politikus szerint, elmúlt években, korábbinál egyre, kutatói pálya, kormány intézkedései, fogyatékkal élőknek, kormány elmúlt, rokkantnyugdíjak megszüntetését, célok megvalósítását, gyár gyártotta, első walkmant, piacra dobta, ízlésesség határát, elismeréseket adományozó, negyedik ipari, piacgazdaságban minden, innovációnak kulcsszerepe, ország sikeresen, képzett munkaerő, országban maradjon, egyedi elhelyezkedésen, ibis Styles, márkára jellemző, utazók körében, szállodaiparban innovációnak, beruházás értékét, fejlesztés ötlete, betegek aktív, személyes egészségügyi, miniszter óriási,
© 2013 TVN.HU Kft.