Belépés
Koronavírus - Védőfelszerelések érkeztek a rendőrséghez és a honvédséghez is
... oldalon pénteken azt írták: ezen a héten több mint nyolcvan kórházba és pénteken is több mint 50 kórházba szállítottak védőeszközöket. Többi között a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe és több más budapesti kórházba, továbbá szegedi, debreceni, kistarcsai és más vidéki kórházakba.
Hangsúlyozták, hogy a koronavírus-járvá...
2020-04-03 18:12:15
Három és fél éves mélypontra lassult a feldolgozóiparon kívüli szektor teljesítménye márciusban az Egyesült Áll
...
Az Egyesült Államok Ellátási Lánc Menedzsment Intézete (Institute for Supply Management - ISM) pénteken közölte, hogy a nem feldolgozóipari ágazatok beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 52,5 pontra, 2016 augusztusa óta a legalacsonyabb szintre csökkent. Elemzők sokkal rosszabb adatot, 44 pontot vártak a februári 57,3 pont után.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdas...
2020-04-03 17:32:16
Először bizonyították, hogy érzelmeket fejez ki az egerek "arca"
...
A Max Planck Neurobiológiai Kutatóintézet tudósai arról számoltak be, hogy az egereknek - az emberekhez hasonlóan - változik az arckifejezése, ha édeset, ha keserűt kóstolnak vagy ha megijednek. Az egerek érzelmeinek mérése új lehetőséget kínál a neurobiológusoknak, hogy az érzelmek születésének és feldolgozásának alapvető agyi folyamatait kutathassák.
Öröm, undor, félel...
2020-04-03 16:52:07
Letartóztattak egy férfit, aki buszsofőrre támadt csavarhúzóval
... bűncselekményekkel gyanúsított férfi letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság nem véglegesen, egy hónapra rendelte el, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte meg.
A gyanú szerint a férfi kedden egy BKV-járaton hangosan szidalmazta a buszsofőrt, majd csavarhúzóval megfenyegette, hogy megöli. A sofőr a busszal az eg...
2020-04-03 16:32:03
Koronavírus - Rekordmélységben a brit szolgáltatási szektor aktivitási mérőszáma
...
Az IHS Markit pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport és a brit vállalati szektor beszerzési aktivitását mérő intézet (Chartered Institute of Procurement & Supply, CIPS) közös felmérése szerint a brit szolgáltatási ágazat szezonálisan kiigazított beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a múlt hónapban 34,5-re esett a februárban kimutatott 53,2-ről.
Az 50 alatti BMI-indexek a...
2020-04-03 14:52:38
Az idei első két hónapban 12,5 százalékkal nőtt a román kiskereskedelmi forgalom
... százalékkal nőtt a nyers adatok szerint a tavalyi év második hónapjához mérten, a szezonális és naptárhatással kiigazított értékek szerint a bővülés 10,5 százalék volt.
A statisztikai intézet megjegyezte, hogy az első két havi adat még nem tartalmazza a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások következtében a piacon előállt változásokat.
Tavaly egész évben 7,2 sz...
2020-04-03 11:32:07
Koronavírus - Németországban több igazolt fertőzött van, mint Kínában, Hollandiában túlhajszoltak az egészségüg
... duplázódási időt, mert két hét a súlyos betegek átlagos kezelési ideje.
Az igazolt fertőzöttek között legkevesebb 2300 orvos és ápoló van - közölte a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) a Süddeutsche Zeitung című lap érdeklődésére. Kiemelték, hogy a ténylegesen fertőzöttek száma jóval magasabb lehet.
Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter szerint még 12 ...
2020-04-03 10:31:21
Segédanyag a nagyhét személyes és családi imádságaihoz
A liturgikus segédletet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa hagyta jóvá, előkészítését a Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet végezte.
Letölthető dokumentumokban közöljük a Segédanyag a nagyhét személyes és családi imádságaihoz című liturgikus segédletet, amelyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa 790/2020. számon, április 2-án hagyot...
2020-04-03 08:47:25
Koronavírus - Egészségügyi miniszter: Ukrajna még nincs túl a járvány nehezén
... sajtóosztályának tájékoztatása szerint közölte, hogy eddig 130, külföldről hazatért ukránt bírságoltak meg az önelszigetelés szabályainak megszegéséért.
A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) március 29-30. között végzett felmérésének eredménye szerint - amelyet az UNIAN ukrán hírügynökség ismertetett - az ukránok 48 százaléka szerint az ország vezetése sikertelenü...
2020-04-02 19:23:38
Koronavírus - Szigorú korlátozásokkal engedik a mezőgazdasági idénymunkások beutazását Németországban
... ugyanígy távozhatnak. Foglalkoztatásukról a vállalkozások az ágazati érdekképviseletekkel és a hatóságokkal együttműködve gondoskodnak. A szabályokat a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) ajánlásai alapján dolgozták ki.
Az idénymunkásokat a szövetségi rendőrség egységei fogadják a kijelölt repülőtereken. Azonosításuk után megvizsgálják egészségi állapotukat, az ere...
2020-04-02 18:24:43
1 2 3 .............1369 1370 .......2054 2055 .......2738 2739 2740 
Címkék: Egyesült Áll, Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, Egyesült Államok Ellátási Lánc Menedzsment Intézete, Supply Management, Planck Neurobiológiai Kutatóintézet, Budai Központi Kerületi Bíróság, Igazságügyi Megfigyelő, Elmegyógyító Intézetet, Chartered Institute, Robert Koch, Süddeutsche Zeitung, Jens Spahn, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa, Magyar Liturgikus, Egyházzenei Intézet, Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet, feldolgozóiparon kívüli, brit szolgáltatási, idei első, román kiskereskedelmi, nagyhét személyes, járvány nehezén, mezőgazdasági idénymunkások, héten több, legalacsonyabb szintre, vizsgált gazdas, emberekhez hasonlóan, egerek érzelmeinek, érzelmek születésének, hónapra rendelte, gyanú szerint, férfi kedden, brit vállalati, múlt hónapban, februárban kimutatott, nyers adatok, statisztikai intézet, piacon előállt, súlyos betegek, igazolt fertőzöttek, ténylegesen fertőzöttek, liturgikus segédletet,
© 2013 TVN.HU Kft.