Belépés
Hároméves mélypontján zárta az évet a GKI konjunktúraindexe
... következménye, az építőiparban és a szolgáltató szektorban ugyanis szerény erősödés történt. A lakosság munkanélküliségtől való félelme csökkent.
Az áremelési szándék a kereskedelem kivételével gyengült. A fogyasztók inflációs várakozása viszont továbbra is hullámzó, decemberben éppen csökkent, igaz hibahatáron belül.
A magyar gazdaság jövőjéről alkotott vélemény a nov...
2019-12-20 07:04:27
Októberben kissé emelkedett a GKI üzleti bizalmi indexe
... kereskedelemben, a lakosság inflációs várakozása viszont csökkent. A ma-gyar gazdaság kilátásainak megítélése a szeptemberi jelentős romlás után az elmúlt hónapokban amúgyis legpesszimistább ipar kivételével minden ágazatban kisebb-nagyobb mértékben javult, a fogyasztók véleménye viszont kissé romlott.
A GKI fogyasztói bizalmi index kéthavi emelkedés után októberben a júliusi...
2019-10-28 00:02:38
Szeptemberben zuhant a GKI üzleti bizalmi indexe
... képest -, egyetlen hónap alatt több mint tíz éve nem következett be ekkora romlás.
Az üzleti várakozások az év elejétől szinte folyamatosan romlanak, most szeptemberben az építőipar kivételével minden ágazatban csökkent a bizalmi index, különösen az iparban és a szolgáltató szférában. Az ipari bizalmi index öt évvel ezelőtti szintjén van. Egyaránt rosszabb lett az elmúlt és k...
2019-09-23 07:04:08
Duna-Dráva Nemzeti Park
... ha. A nemzeti parkért is felelős Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területe kiterjed Baranya és Tolna megye teljes területére, Somogy megyére a Balaton déli partja kivételével valamint kisebb részben Fejér és Bács-Kiskun megyére is.

A Duna Dráva Nemzeti Park és környéke olyan lehetőségeket kínált tájvédelmi körzeteinek, valamint számos további természet...
2019-09-03 20:30:09
Pesszimistábbak lettek az ipari, építőipari cégek; kétéves mélypontjára esett áprilisban a GKI konjunktúraindex
... viszont javult. A szolgáltatói bizalmi index áprilisban két éves mélypontjára került - írta a GKI
A foglalkoztatási szándékmúlt év végéhez képest bekövetkezett gyengülése az ipar kivételével áprilisban is folytatódott. Bár továbbra is minden ágazat létszámnövelésre törekszik, ennek mértéke idén érezhetően gyengült, főleg az építőiparban.
Kiemelték: a lakosság munkanélkü...
2019-04-23 00:02:50
Homoktövis gyógyhatásairól
... palmitolein- és oleinsav), valamint többszörösen telítetlen zsírsavakból (linol- és linolénsav) áll. Az egyszeresen telítetlen palmitoleinsav egyéb növényi olajokban -a makadámdió-olaj kivételével- egyáltalán nem, vagy csak nyomokban található meg, míg a homoktövis-húsolaj figyelemreméltó 35%-os koncentrációban tartalmazza.

- A palmitoleinsav jól felszívó...
2019-02-21 10:29:33
A szakmai képesítések elismerése érdekében indított kötelezettségszegési eljárást az EB 27 tagállam ellen
... szolgáltatások egységes piaca, és lehetővé válik teljes gazdasági potenciáljának kiaknázása.
Részletes tájékoztatása szerint az uniós bizottság felszólító levelet küldött Dánia kivételével az EU valamennyi, összesen 27 tagállama számára amiatt, hogy jogszabályaik és joggyakorlatuk nem felel meg a szakmai képesítések elismerésére és a tevékenységek megfelelő gyakorlására vonat...
2019-01-24 16:52:25
Csökkenéssel kezdte az évet a GKI konjunktúraindexe
... GKI.
A foglalkoztatási szándék minden ágazatban gyengült, kiugró mértékben az építőiparban. Ugyanakkor csökkent a lakosság munkanélküliségtől való félelme. Az áremelési törekvés az ipar kivételével minden ágazatban gyengült. A kereskedelemben azonban így is a cégek mintegy 40 százaléka készül áremelésre.
A fogyasztók inflációs várakozása erősödött. A magyar gazdaság jöv...
2019-01-24 00:02:54
A kneszet a prostituáltak ügyfeleit büntető törvényt fogadott el
... dohányipari lobbi ellenállásán eddig mindig elbukott törvényjavaslatot is. A dohánytermékek reklámozását és marketingjét korlátozó törvény tiltja ezen termékek promócióját a nyomtatott sajtó kivételével mindenütt. A dohányárut és az elektronikus cigarettát ezentúl Izraelben nem lehet közszemlére tenni a boltokban, és egységesen barna csomagolásban kell árulni.
Ez a törvény a...
2018-12-31 17:07:15
Emelkedéssel zárta az évet a GKI konjunktúraindexe
... üzletmenet és a forgalmi várakozások romlása egyaránt közrejátszott. Az előző havi forgalomról alkotott vélemény nem változott novemberhez képest.
A foglalkoztatási szándék az ipar kivételével minden ágazatban érezhetően markánsabb lett, a lakosság körében viszont erősödött kissé a munkanélküliségtől való félelem. Az áremelési szándék a legtöbb ágazatban mérséklődött, a kere...
2018-12-19 07:04:03
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: Duna-Dráva Nemzeti Park, Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, Duna Dráva Nemzeti Park, szakmai képesítések, prostituáltak ügyfeleit, szolgáltató szektorban, áremelési szándék, kereskedelem kivételével, fogyasztók inflációs, magyar gazdaság, lakosság inflációs, ma-gyar gazdaság, szeptemberi jelentős, elmúlt hónapokban, fogyasztók véleménye, üzleti várakozások, építőipar kivételével, bizalmi index, szolgáltató szférában, ipari bizalmi, nemzeti parkért, szolgáltatói bizalmi, foglalkoztatási szándékmúlt, ipar kivételével, lakosság munkanélkü, egyszeresen telítetlen, makadámdió-olaj kivételével-, uniós bizottság, tevékenységek megfelelő, foglalkoztatási szándék, áremelési törekvés, kereskedelemben azonban, cégek mintegy, dohánytermékek reklámozását, nyomtatott sajtó, elektronikus cigarettát, forgalmi várakozások, előző havi, lakosság körében, legtöbb ágazatban, konjunktúraindex, legpesszimistább, létszámnövelésre, foglalkoztatási, pesszimistábbak, kereskedelemben, gyógyhatásairól, koncentrációban,
© 2013 TVN.HU Kft.