Belépés
Azbej Tristan: a migráció támogatása helyett a megelőzése a cél
... legnagyobb vallás, az 1994-es népszámlálási adatok szerint 14 millió, míg a legutóbbi adatok szerint 29 millió muszlim él az országban.
A muszlimok térnyerésével a szélsőséges irányzatok is megsokasodtak, az utóbbi időben 100 keresztény templomot gyújtottak fel radikális iszlamisták.
Girma Borishie Bati, az Etióp Evangélikus Egyház közép-etiópiai szinódusának elnöke fe...
2019-06-17 22:22:59
Fábry Kornél: A hit nem magánügy
... Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia főtitkára pünkösdről, Ferenc pápa üzenetéről, az egyház fő kihívásáról és arról, hogy a kereszténység nem választható szét politikai és vallási irányzatokra.
- Pünkösdhétfő hosszú ideje munkaszüneti nap, ám sokak számára nem is több ennél. Talán még azok számára sem, akik meghallják az ezeréves keresztény kultúra és értékrend megvéd...
2019-06-08 17:19:12
A magyar fotográfia legsikeresebb korszakát bemutató kiállítás nyílt Fehérváron
...
A Híresek és képek - Modern irányzatok a magyar fotográfiában című kiállítás megnyitóján Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója elmondta, hogy a tárlaton a magyar fotótörténet virágkora, vagyis a két világháború közti korszak elevenedik meg. Az első kép 1912-ből való és André Kertész készítette, míg az utolsó az 1945 utáni állapotokat mutatja - tette hozzá.
J...
2019-05-23 21:09:52
Magyar származású művészek alkotásai a biomorfizmus párizsi kiállításán
... teszi, mint Jean Arp, Auguste Herbin, André Masson, Jean Hélion, Yves Tanguy, Beöthy Istvan, Georges Valmier vagy éppen Moholy-Nagy László, mert ezáltal túllép a korszak jellegzetes, irányzatokat elválasztó szakadékain és a modernitás egy újfajta olvasatát javasolja - írták a szervezők.
A kiállítók névsorában öt magyar származású művész szerepel.
Moholy-Nagy Laszlónak ...
2019-04-25 14:40:23
Szerzői esten köszöntötték a 95 éves Szőnyi Erzsébet zenepedagógust, zeneszerzőt
... megismertesse és terjessze. Egyik első zenepedagógiai munkája A zenei írás-olvasás módszertana címmel született. Később íródott az Öt kontinensen a zene szolgálatában, valamint a Zenei nevelési irányzatok a XX. században.
A kilencvenes években érdeklődése az egyházi zene felé fordult, több misét is komponált, szerzői lemeze 1984-ben és 2004-ben jelent meg.
Szőnyi Erzsé...
2019-04-24 21:21:18
Francia Jazz Fesztivál az Opus Jazz Clubban
...
A francia dzsesszművészek eredetisége, vitalitása, nyitottsága a különböző műfajok és új irányzatok felé a műfaj izgalmas szereplőivé teszi őket. Az elmúlt két évtizedben a BMC és a Francia Intézet együttműködésében nem csak a frankofón zenészek fellépései váltak rendszeressé az Opus Jazz Clubban, de az itt készülő lemezekkel a BMC Records az egyik legfontosabb "francia" dzse...
2019-03-23 14:12:32
EP-választás - Német felmérés: a jobboldali populista pártok többsége ellenzi az éghajlatvédelmet, jelentős rés
... klíma-, és energiapolitikájának "megtorpedózására".
A jobboldali populista és EU-val szemben szkeptikus erők várható előretörésére tekintettel az adelphi szakértői megvizsgálták ezen irányzatok 21 legnagyobb pártjának programját és állásfoglalásait, és azt is, hogy EP-képviselőik miként szavaztak az éghajlatváltozási, klíamvédelmi ügyekben.
Kimutatták, hogy kétharmaduk r...
2019-02-26 21:04:24
Harag
... mondjunk azoknak, akiknek keserű a szívük, mert úgy érzik, hogy Isten cserbenhagyta őket vagy egyenesen rosszat akar nekik? Helyénvaló dolog-e Istenre haragudni? A népszerű pszichológiai irányzatok többsége igennel felelne erre a kérdésre. ,,Csak bátran zúdítsd rá az érzéseidet Istenre" - mondják, sőt ilyet is olvasni: ,,Nem baj, ha haragszol Istenre. Nagyfiú, kib...
2019-01-31 20:01:19
ooOoo
... őket...

https://www.youtube.com/watch?v=wfWM v8Y1V5E" >target="_blank"
The Future Sound Of London - Papua New Guinea


Rave

A rave egy elektronikus zenei műfaj. A legújabb irányzatok közé tartozik a Rave Breaks. A veterán DJ-k, akik csak az 1993 előtti vonalat képviselték, kifejlesztettek egy új irányzatot, mely...
2019-01-29 10:11:48
ooOoo
... melyekből kialakult) muzsikáról beszélünk Amennyiben a kifejezést a szórakozóhelyek chillout szobáinak zenéjére használjuk, utalhatunk vele a végsőkig pszichedelikus, kísérletező zenei irányzatok széles skálájára is (experimental, avantgard). A legtipikusabb ilyen jellegű zenék a Café Del Mar CD-sorozat 19 darabjában láttak napvilágot.

A downtempo zenéből általában hián...
2019-01-29 08:58:07
1 2 3 ................52 53 ........78 79 .......103 104 105 
Címkék: Azbej Tristan, Fábry Kornél, Szőnyi Erzsébet, Francia Jazz Fesztivál, Opus Jazz Clubban, Girma Borishie Bati, Etióp Evangélikus Egyház, Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia, Baki Péter, Magyar Fotográfiai Múzeum, André Kertész, Jean Arp, Auguste Herbin, André Masson, Jean Hélion, Yves Tanguy, Beöthy Istvan, Georges Valmier, Moholy-Nagy László, Moholy-Nagy Laszlónak, Szőnyi Erzsé, Francia Intézet, Future Sound Of London, Papua New Guinea, Rave Breaks, Café Del Mar CD-sorozat, migráció támogatása, magyar fotográfia, biomorfizmus párizsi, jobboldali populista, 1994-es népszámlálási, legutóbbi adatok, muszlimok térnyerésével, szélsőséges irányzatok, utóbbi időben, ezeréves keresztény, magyar fotográfiában, magyar fotótörténet, 1945 utáni, korszak jellegzetes, újfajta olvasatát, kiállítók névsorában, zenei írás-olvasás, zene szolgálatában, kilencvenes években, egyházi zene, francia dzsesszművészek, különböző műfajok, műfaj izgalmas, frankofón zenészek, egyik legfontosabb, adelphi szakértői,
© 2013 TVN.HU Kft.