Belépés
Nem előjog, hanem felelősség
... valamiféle bizonyosságot, és jó lenne tudni, hogy pontosan hogyan is állunk az örök sorsunkkal. A szekták, az ilyen-olyan zárt és elittudatú csoportosulások, a másokat kirekesztő mozgalmak és irányzatok mindig biztos és szilárd választ adnak erre a kérdésre - szemben a Mesterrel, aki egyszerre megfoghatatlan, mégis világos felelettel szolgál. Nem beszél számokról, sőt, még a...
2019-08-25 07:10:17
Tusványos - Agrárkamara: közelebb kellene vinni az élelmiszer-előállítást az emberekhez
... vagy rosszabb minőségű, vagy nagyobb kockázatú alternatívákat eredményeznek, de a kezdeményezők erről már nem tájékoztatják a fogyasztókat - mutatott rá.
Folyamatosan változnak az irányzatok, az életmód, ez új termékeket, új versenyhelyzetet hoz magával, amire reagálni kell. Ezzel együtt Magyarország a távoli jövőnek tekinti a szintetikusan előállított húst, ugyanakkor a növé...
2019-07-26 18:51:51
ITM: 36 milliárd forint támogatást kapnak környezetbarát buszok beszerzésére a települések
... a környezetvédelmi szempontoknak.
Emlékeztetett, hogy az 1980-es években az Ikarusz évente több mint 10 ezer autóbuszt gyártott és adott el világszerte.
A buszgyártásban új irányzatok vannak, ezzel lépést kell tartani és ehhez külföldi tudás is szükséges, ugyanakkor Magyarországon van olyan iparági, szakmai kultúra, amire lehet építeni - fogalmazott.
Kérdésre válasz...
2019-07-08 15:41:46
Azbej Tristan: a migráció támogatása helyett a megelőzése a cél
... legnagyobb vallás, az 1994-es népszámlálási adatok szerint 14 millió, míg a legutóbbi adatok szerint 29 millió muszlim él az országban.
A muszlimok térnyerésével a szélsőséges irányzatok is megsokasodtak, az utóbbi időben 100 keresztény templomot gyújtottak fel radikális iszlamisták.
Girma Borishie Bati, az Etióp Evangélikus Egyház közép-etiópiai szinódusának elnöke fe...
2019-06-17 22:22:59
Fábry Kornél: A hit nem magánügy
... Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia főtitkára pünkösdről, Ferenc pápa üzenetéről, az egyház fő kihívásáról és arról, hogy a kereszténység nem választható szét politikai és vallási irányzatokra.
- Pünkösdhétfő hosszú ideje munkaszüneti nap, ám sokak számára nem is több ennél. Talán még azok számára sem, akik meghallják az ezeréves keresztény kultúra és értékrend megvéd...
2019-06-08 17:19:12
A magyar fotográfia legsikeresebb korszakát bemutató kiállítás nyílt Fehérváron
...
A Híresek és képek - Modern irányzatok a magyar fotográfiában című kiállítás megnyitóján Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója elmondta, hogy a tárlaton a magyar fotótörténet virágkora, vagyis a két világháború közti korszak elevenedik meg. Az első kép 1912-ből való és André Kertész készítette, míg az utolsó az 1945 utáni állapotokat mutatja - tette hozzá.
J...
2019-05-23 21:09:52
Magyar származású művészek alkotásai a biomorfizmus párizsi kiállításán
... teszi, mint Jean Arp, Auguste Herbin, André Masson, Jean Hélion, Yves Tanguy, Beöthy Istvan, Georges Valmier vagy éppen Moholy-Nagy László, mert ezáltal túllép a korszak jellegzetes, irányzatokat elválasztó szakadékain és a modernitás egy újfajta olvasatát javasolja - írták a szervezők.
A kiállítók névsorában öt magyar származású művész szerepel.
Moholy-Nagy Laszlónak ...
2019-04-25 14:40:23
Szerzői esten köszöntötték a 95 éves Szőnyi Erzsébet zenepedagógust, zeneszerzőt
... megismertesse és terjessze. Egyik első zenepedagógiai munkája A zenei írás-olvasás módszertana címmel született. Később íródott az Öt kontinensen a zene szolgálatában, valamint a Zenei nevelési irányzatok a XX. században.
A kilencvenes években érdeklődése az egyházi zene felé fordult, több misét is komponált, szerzői lemeze 1984-ben és 2004-ben jelent meg.
Szőnyi Erzsé...
2019-04-24 21:21:18
Francia Jazz Fesztivál az Opus Jazz Clubban
...
A francia dzsesszművészek eredetisége, vitalitása, nyitottsága a különböző műfajok és új irányzatok felé a műfaj izgalmas szereplőivé teszi őket. Az elmúlt két évtizedben a BMC és a Francia Intézet együttműködésében nem csak a frankofón zenészek fellépései váltak rendszeressé az Opus Jazz Clubban, de az itt készülő lemezekkel a BMC Records az egyik legfontosabb "francia" dzse...
2019-03-23 14:12:32
EP-választás - Német felmérés: a jobboldali populista pártok többsége ellenzi az éghajlatvédelmet, jelentős rés
... klíma-, és energiapolitikájának "megtorpedózására".
A jobboldali populista és EU-val szemben szkeptikus erők várható előretörésére tekintettel az adelphi szakértői megvizsgálták ezen irányzatok 21 legnagyobb pártjának programját és állásfoglalásait, és azt is, hogy EP-képviselőik miként szavaztak az éghajlatváltozási, klíamvédelmi ügyekben.
Kimutatták, hogy kétharmaduk r...
2019-02-26 21:04:24
1 2 3 ................52 53 ........78 79 .......103 104 105 
Címkék: Azbej Tristan, Fábry Kornél, Szőnyi Erzsébet, Francia Jazz Fesztivál, Opus Jazz Clubban, Girma Borishie Bati, Etióp Evangélikus Egyház, Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia, Baki Péter, Magyar Fotográfiai Múzeum, André Kertész, Jean Arp, Auguste Herbin, André Masson, Jean Hélion, Yves Tanguy, Beöthy Istvan, Georges Valmier, Moholy-Nagy László, Moholy-Nagy Laszlónak, Szőnyi Erzsé, Francia Intézet, migráció támogatása, magyar fotográfia, biomorfizmus párizsi, jobboldali populista, örök sorsunkkal, ilyen-olyan zárt, másokat kirekesztő, kérdésre &#8211, kezdeményezők erről, távoli jövőnek, szintetikusan előállított, környezetvédelmi szempontoknak, 1980-es években, 1994-es népszámlálási, legutóbbi adatok, muszlimok térnyerésével, szélsőséges irányzatok, utóbbi időben, ezeréves keresztény, magyar fotográfiában, magyar fotótörténet, 1945 utáni, korszak jellegzetes, újfajta olvasatát, kiállítók névsorában, zenei írás-olvasás, zene szolgálatában, kilencvenes években, egyházi zene, francia dzsesszművészek,
© 2013 TVN.HU Kft.