Belépés
Netanjahu a kormányzás folytatására szólított fel, és átvette a védelmi tárca vezetését
... elején kiemelte, hogy elkötelezett a biztonság megőrzése iránt, a gázai tűzszünetet ért bírálatokra válaszolva pedig hangsúlyozta, hogy Izrael lakói a dolgok természetéből következően nem ismerhetik a valóság minden részét, amely a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamásszal megkötött alkura kényszerítette a kormányt.
A kormányfő megismételte a pénteken már elmondott szavait, ...
2018-11-18 20:45:01
2. rész - Mindszenty bíborosra emlékeztek Budapesten
... mártír sorsú főpásztor sírja egykor Mariazellben, majd az újratemetést követően Esztergomban is zarándokhellyé vált. Szent II. János Pál pápa mind a kettőt felkereste, s a fiatalok is itt ismerhetik meg egy hívő főpap helytállása példáján keresztül a korszak, a diktatúra embertelenségét.
Az egész napos programsorozatot Kovács Gergely, a Mindszenty Alapítvány képviselője, Mind...
2018-11-14 17:34:38
Pozsgafa, a pénzmágnes –Így gondozd helyesen!
...


El is érkeztünk a pozsgafához, ami az egyik legközkedveltebb növény, ami szerencsét hoz. anyagi sikereket vonz be, és sokkal jobbá teszi az emberi kapcsolatokat. Sokan úgy ismerhetik a pozsgafát, mint pénzfa, szerencsefa, de vannak olyanok is, akik szimplán dollárfának nevezik.


A pozsgafa Afrikából származó örökzöld növény, ami az évek során az e...
2018-11-13 12:08:21
Halottak napja 11.02
... tanítással!
Ez az Isten igéje. Róm 14,7-9.10b-12 vagy 1Tessz 4,13-18


EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Istent és az ő igazságait csak jóakaratú, alázatos emberek ismerhetik meg.
Jézus egy alkalommal így fejezte be tanítását:
,,Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad...
2018-11-01 12:05:15
Megnyílt a Szépművészeti Múzeum
... óegyiptomiak világába.
A tárlat tematikus elrendezése megmaradt: a látogatók először az istenek világát, majd az ókori egyiptomiak mindennapi életét, végül pedig túlvilághitüket ismerhetik meg; itt kapott helyet Hortesznakht papnő múmiája és arcrekonstrukciója is.
Szinte mindenben megújult az antik kiállítás is - számolt be Nagy Árpád gyűjteményvezető. A tárlat nem lineá...
2018-10-31 13:51:50
Krónika 1. rész (belügyi törvények)
...
BM: a jövőben központilag tárolják a közterületi kamerák felvételeit
Egyszerűbben ismerhetik meg a kamerafelvételeket a bűnüldöző szervek azzal, hogy a jövőben a rögzített kamerafelvételeket központilag tárolják - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Kontrát Károly az előterjesztés egyik fontos újításaként beszélt az úgynevezett "szitakötőprojektről...
2018-10-31 11:21:34
Több mint 300 működő játéktermi nosztalgia gép lesz látható a Dürerben
... szombaton pedig Ian Livingstone fantasy író, videójáték-fejlesztő előadására kerül sor.
A szerző munkásságát a magyar olvasók leginkább a Kaland, játék, kockázat című sorozatból ismerhetik, de nevéhez fűződnek A Tűzhegy Varázslója, a Halállabirintus vagy A Gyíkkirály Szigete című könyvek is, amelyekből világszerte több mint 18 millió példányt adtak el. Az angol író előadásán...
2018-10-29 16:02:25
Várják a jelöléseket a Bessenyei-díjra
... Balázs Péter színész-rendező érdemelte ki a Bessenyei-díjat.
Jelöltet bárki javasolhat postai vagy elektronikus levélben. A részleteket a város honlapján (www.hodmezovasarhely.hu) ismerhetik meg az érdeklődők.
Az elismerést - a város pecsétjével ellátott oklevelet és a Bessenyei Ferenc portréját ábrázoló plakettet - hagyományosan a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva adj...
2018-10-27 07:05:01
Halloween-programok pénteken a Fővárosi Állatkertben
... hangyászok, a brazil óriásvidrák, a keák, a kenguruk, az oroszlánfókák, a pingvinek, a gorillák és más főemlősök, az ázsiai vadkutyák, az elefántok, vagy éppen a Mérgesház lakóinak életét ismerhetik meg az érdeklődők, a pelikánok etetésébe pedig a közönséget is bevonják az állatgondozók.
A Nagyszikla belsejében található Varázshegyben naponta kétszer az Állatok akcióban című ...
2018-10-25 14:41:45
Újabb fosszíliákkal bővült a szegedi dinoszaurusz-kiállítás
... ezüst- és aranykincseket mutatják be a szakemberek, Hamar Edina restaurátor pedig munkája érdekességeiről tart előadást.
A Kass Galériában a Kass, Biblia, Szentek című kiállí...
2018-10-25 14:31:43
1 2 3 .................53 54 .........80 81 ........106 107 108 
Címkék: Szépművészeti Múzeum, Fővárosi Állatkertben, Szent II, János Pál, Kovács Gergely, Mindszenty Alapítvány, EVANGÉLIUM Szent Máté, Nagy Árpád, Kontrát Károly, Tűzhegy Varázslója, Gyíkkirály Szigete, Balázs Péter, Bessenyei Ferenc, Magyar Kultúra Napjához, Hamar Edina, Kass Galériában, kormányzás folytatására, védelmi tárca, pénzmágnes &#8211, biztonság megőrzése, gázai tűzszünetet, dolgok természetéből, valóság minden, kormányfő megismételte, újratemetést követően, kettőt felkereste, hívő főpap, diktatúra embertelenségét, egész napos, egyik legközkedveltebb, emberi kapcsolatokat, pozsgafa Afrikából, évek során, tárlat tematikus, látogatók először, istenek világát, ókori egyiptomiak, antik kiállítás, jövőben központilag, közterületi kamerák, bűnüldöző szervek, előterjesztés egyik, szerző munkásságát, magyar olvasók, város honlapján, város pecsétjével, brazil óriásvidrák, ázsiai vadkutyák, pelikánok etetésébe, programsorozatot, legközkedveltebb, gyűjteményvezető, hodmezovasarhely, embertelenségét,
© 2013 TVN.HU Kft.