Belépés
Strasbourgi lövöldözés - A TEK és a rendőrség megerősíti a karácsonyi vásárok védelmét
... születésű férfi, Cherif Chekatt tüzet nyitott az emberekre. A lövöldözésben hárman meghaltak, tizenketten...
2018-12-12 18:22:10
Brexit - Merkel: nem lehet megváltoztatni a Brexit-feltételekről szóló megállapodást
... Angela Merkel.
A kancellár egy új parlamenti formátum keretében, a képviselői kérdések és azonnali kancellári válaszok fórumán nyilatkozott. A leginkább a brit alsóház gyakorlatából ismert formátumban most másodszor kérdezhették a Bundestag képviselői a kormányfőt. Hetven perc alatt negyven kérdést tettek fel neki.
A testvérpárt Keresztényszociális Unióval (CSU) és a Ném...
2018-12-12 16:22:08
Öt magyar lemez a 2018-as nemzetközi világzenei listán
... áll össze, amelyet minden hónap 1-jén tesznek közzé a wmce.de honlapon. A zsűriben 24 ország 48 rádiós világzenei szakembere dönt havonta pontozásos rendszerben.
A Romengo együttesből ismert Lakatos Mónika első szólólemeze hagyományos oláh cigány hallgatókat, balladákat tartalmaz; a Romanimo című anyag a WMCE idei februári listáján egészen a 4. helyig kúszott fel. A dalok töb...
2018-12-12 11:31:14
Strasbourgi lövöldözés - Az EU vezetői együttérzésüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóival
... hárman meghaltak, tizenketten megsebesültek, közülük hatan válságos állapotban vannak. A francia belügyminisztérium szerint nem biztos, hogy terrortámadás történt. A szökésben lévő támadó ismert volt a rendőrség számára, már korábban bűncselekményeket követett el Németországban és Franciaországban.
Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke hangsúlyozta, az "Európai Parlame...
2018-12-12 11:01:49
A Magyar Zene Háza alapérzéseit mutatja be egy jótékonysági koncert
... ismerete okoz, hanem azt is, amit a zene csinálása" - jegyezte meg a szakmai vezető.
Mint elhangzott, december 16-én délelőtt a BMC-ben a zajszimfónia előadása mellett a Virtuózokból ismert Boros Misi zongorázni fog, és lesz mese, karácsonyi játék is Róka Szabolcs vezetésével.
Batta András azt mondta, a Magyar Zene Háza is szeretné felkarolni a rászorultakat, a tehetség...
2018-12-12 10:21:46
Stormy Daniels pornószínésznőnek ki kell fizetnie Donald Trump perköltségeit
...
James Otero szövetségi bíró döntése értelmében a Stormy Daniels néven ismert pornószínésznő köteles megtéríteni Donald Trump 293 ezer dolláros ügyvédi költségeit és fizetnie kell további 100 ezer dollárt büntetésként, miután a bíróság elutasította a jó hírnév megsértésének megállapítására vonatkozó keresetét.
Donald Trump ügyvédje, Charles Harder ugyan összesen csaknem ...
2018-12-12 07:04:45
Érdekességek
Nostradamus nevének hallatán nem sok ember van, aki ne tudná, kiről van szó. Próféciái, jóslatai az egész világon ismertté tették, s ezek a jóslatok, immár négyszáz éve jelentenek rejtélyt a világ számára.

Nostradamus 1503-ban született egy francia kisvárosban, Michel de Nostredame néven. Apja zsidó származású volt, de a kis Michel már katolikus neveltetésben részesült. ...
2018-12-11 21:13:28
Elhunyt Elekfi László nyelvész, az MTA doktora
... tudományos főmunkatársa volt. Az MTA 2006-ban avatta doktorává Elekfi Lászlót.
Tevékenységét 1997-ben Pais Dezső-díjjal, 2004-ben Révai Miklós-emlékéremmel, 2007-ben Kazinczy-díjjal ismerték el.
Társszerkesztője volt egyebek mellett A magyar nyelv értelmező szótárának és a Petőfi-szótárnak, ezenkívül ő írta a Nyelvművelő kézikönyv anyagának mintegy tizedét.
Elekfi L...
2018-12-11 17:45:20
A Time magazin Hasogdzsit választotta az év emberévé több más újságíróval együtt
... társadalmi párbeszédhez elsőrendűen fontos tények feltárásáért". Őrzőknek nevezte a kitüntetetteket.
A szaúd-arábiai rezsim, illetve elsősorban Mohamed bin Szalmán trónörökös bírálójaként ismert Dzsamál Hasogdzsit Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán gyilkolták meg október elején, amikor a közelgő házasságához szükséges dokumentumokért ment. A nemzetközi felháborodást kiváltó...
2018-12-11 17:45:05
Olasz költségvetés - Olasz miniszterelnök: a polgárok igazságosabb és biztonságosabb Európát kérnek
... Brüsszelben ismét találkozik Jean-Claude Junckerrel az Európai Bizottság vezetőjével, akinek bemutatja az olasz kormány költségvetési tervezetének újabb változatát. Ennek végleges tartalma még nem ismert.
Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) - Liga alkotta római kormány vezetője kijelentette, hogy Brüsszellel szoros egyeztetést zajlik, amely az olasz kormány reményei szerint "lojáli...
2018-12-11 16:05:20
1 2 3 ............3777 3778 ......5666 5667 .......7554 7555 
Címkék: Magyar Zene Háza, Stormy Daniels, Donald Trump, Elhunyt Elekfi László, Cherif Chekatt, Angela Merkel, Keresztényszociális Unióval, Lakatos Mónika, Antonio Tajani, Európai Parlament, Európai Parlame, Boros Misi, Róka Szabolcs, Batta András, James Otero, Charles Harder, Elekfi Lászlót, Pais Dezső-díjjal, Révai Miklós-emlékéremmel, Elekfi, Dzsamál Hasogdzsit Szaúd-Arábia, Jean-Claude Junckerrel, Európai Bizottság, Csillag Mozgalom, rendőrség megerősíti, karácsonyi vásárok, 2018-as nemzetközi, áldozatok hozzátartozóival, jótékonysági koncert, polgárok igazságosabb, lövöldözésben hárman, képviselői kérdések, brit alsóház, szökésben lévő, rendőrség számára, zene csinálása, szakmai vezető, zajszimfónia előadása, bíróság elutasította, egész világon, világ számára, francia kisvárosban, magyar nyelv, szaúd-arábiai rezsim, közelgő házasságához, nemzetközi felháborodást, olasz kormány, hozzátartozóival, franciaországban, társszerkesztője, megállapítására, együttérzésüket, dokumentumokért, kitüntetetteket,
© 2013 TVN.HU Kft.