Belépés
Média: Izrael kemény válaszcsapással torolja meg a palesztin rakétatámadást
... előtt. A híradások szerint várhatóan a légierő hajtja majd végre a válaszcsapásokat. A tévében megszólaló szakértők azt feltételezik, hogy a palesztin lakosságú Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet vezetői a várható izraeli rakétatámadások elől a föld alatti alagútrendszerbe húzódtak.
Benjámin Netanjahu miniszterelnök közölte, hogy megszakítja egyesült állam...
2019-03-25 10:01:03
Száz légicsapással válaszolt az izraeli hadsereg a Tel-Avivra lőtt két rakétára
...
Izrael a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamászt tekinti felelősnek a Tel-Avivra célzott rakétákért, noha a Hamász és az Iszlám Dzsihád is tagadta a támadást.
Az ellentámadás célpontjai között volt a Hamásztengerparti támaszpontja, föld alatti rakétakészítő üzeme és raktára, egyik kiképző központja és gyakorló pályája. A létesítményekben nem tartózkodtak ember...
2019-03-15 07:20:50
Két rakétát lőttek ki Tel-Avivra a Gázai övezetből
...
A tévé szakértői szerint az esti órákban két iráni gyártmányú Fadzsr rakétát indítottak az iszlamista Hamász mozgalom által irányított Gázai övezetből.
Tel-Avivban és környékén megszólaló légvédelmi szirénák hangjára a közel félmilliós izraeli nagyváros lakói védett szobákba vagy más fedezékekbe menekültek, majd két robbanás hallatszott.
A Gázai övezetből származó f...
2019-03-14 21:42:45
Molotov-koktélt dobtak egy rendőrségi posztra az al-Aksza mecsetnél, a Templom-hegyen
... rejt, amit a Templomhegy vagy arab nevén a Haram al-Sarif felől lehet csak megközelíteni.
Az izraeli hatóságok szerint a második intifáda idején, 2000 után a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász vezetői ebben a teremben működtették szervezetüket, s ezért 2003-ban bírósági végzéssel lezárták a helyiséget. Jeruzsálem azzal is vádolja a palesztinokat, hogy illegálisan ásatások...
2019-03-12 15:57:48
Az Európai Bíróság elutasította a Hamász fellebbezését, marad a vagyonbefagyasztás
...
A Gázai övezetet uraló iszlamista szervezet azzal fordult a törvényszékhez, hogy töröljék a feketelistáról, amelynek alapján szankciókat rendeltek el ellene.
Szerdán a luxembourgi székhelyű bíróság elutasította a beadványt, a Hamász összes jogi érvével egyetemben.
Mint közölték, ezzel megerősítették a Hamásszal szembeni vagyonbefagyasztás meghosszabbítására vonatkoz...
2019-03-06 15:02:08
Hivatalosan benyújtotta lemondását a Palesztin Hatóság kormánya
... képviselői kapnának helyet, valamint független személyiségek. Az új kabinet fölállításával a lap szerint az a céljuk, hogy nyomást gyakoroljanak a Gázai övezetet uralma alatt tartó radikális iszlamista Hamász szervezetre.
Sami azt is kijelentette, hogy ha Abbász elfogadja lemondásukat, akkor Hamdalláh és a többi miniszter hivatalában marad az új kormány megalakulásáig. Egyel...
2019-01-29 14:51:35
Izrael a Hezbollah négy alagútját tárta fel eddig a libanoni határ alatt
... a Libanoni határ mentén a támadó alagutak felkutatására indított akci...
2018-12-16 12:27:06
Viszonylagos nyugalomban zajlott a pénteki tüntetés a Gázai övezet határánál az izraeli televízió szerint
... az utóbbi hetek pénteki demonstrációival szemben nincsenek halálos sérülések.
A szakértők szerint azért csökkent az erőszak a határ mentén, mert a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet felszólította híveit, hogy ne menjenek a határkerítéshez és ne dobálják kövekkel és házilagos robbanószerkezetekkel a túloldalon állomásozó izraeli katonákat, s kerüljék a...
2018-10-20 15:36:35
Újabb palesztin alagutat számolt fel Izrael a gázai határnál
...
Az idézett katonai szóvivő szerint egy kilométer hosszan vezetett a palesztin övezet déli részén, Hán-Júnisztól izraeli földekre a Gázai övezetet uraló, radikális iszlamista Hamász szervezet különlegesen kiépített, árammal ellátott és kommunikációs eszközökkel felszerelt föld alatti folyosója.
Az izraeli biztonságiak számos technológiai és hírszerzési eszközt vetnek be a...
2018-10-11 14:52:21
Egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit egy ciszjordániai gyártelepen
... értesülése szerint izraeli munkavállalási engedélye van.
Az izraeli biztonságiak ismerik a palesztin fegyveres személyazonosságát, és üldözőbe vették a merénylőt. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet üdvözölte a terrortámadást. "A Barkan lövései új fejezetet nyitnak a ciszjordániai ellenállásban" - hangoztatták közleményükben.
"Az incidens bebizonyította, ...
2018-10-07 11:11:18
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Európai Bíróság, Palesztin Hatóság, Benjámin Netanjahu, Iszlám Dzsihád, palesztin rakétatámadást, izraeli hadsereg, rendőrségi posztra, al-Aksza mecsetnél, libanoni határ, pénteki tüntetés, izraeli televízió, gázai határnál, palesztin merénylő, ciszjordániai gyártelepen, híradások szerint, légierő hajtja, tévében megszólaló, palesztin lakosságú, várható izraeli, föld alatti, ellentámadás célpontjai, tévé szakértői, esti órákban, iszlamista Hamász, közel félmilliós, izraeli hatóságok, második intifáda, teremben működtették, luxembourgi székhelyű, többi miniszter, támadó alagutak, utóbbi hetek, szakértők szerint, határ mentén, túloldalon állomásozó, idézett katonai, kilométer hosszan, palesztin övezet, izraeli biztonságiak, palesztin fegyveres, ciszjordániai ellenállásban, incidens bebizonyította, válaszcsapásokat, létesítményekben, alagútrendszerbe, demonstrációival, határkerítéshez, válaszcsapással, rakétatámadások, terrorszervezet, miniszterelnök, megalakulásáig, közleményükben, rakétatámadást,
© 2013 TVN.HU Kft.