Belépés
„Böjtöltessük meg a szívünket”
... számában megjelent írásában.
Azzal a kéréssel szembesítettek, hogy néhány sorban írjam le, milyen gondolatokkal készülök az idei nagyböjtre, milyen böjti szokásokat őrzök magamban, és a járvány okozta korlátozások közepette még miről mondhatna le az ember ebben a szentidőben.
Édesanyám annak idején a nagyböjtöt a II. vatikáni zsinat előtti böjti fegyelem szerint tartotta...
2021-02-28 20:17:30
Székely János püspök tartott előadást a Jelenések könyve .
... című programsorozatának január 14-én Székely János szombathelyi megyéspüspök volt a vendége. A főpásztor a végidőkről és az idők jeleiről beszélt, elsősorban a Jelenések könyve alapján. A járvány miatt az eseményre az online térben került sor..
Az Emmánuel Közösség nevében Péri Márton köszöntötte a nagyszámú érdeklődőt, majd Varjas Adrienn vezetésével néhány dicsőítő dal elén...
2021-01-16 09:37:30
Hamvazkodás a járvány idején 2021 évben
Az Istentiszteleti Kongregáció jegyzéke a hamvazkodás szertartásának átmeneti módosításáról
Robert Sarah bíboros, az Istentiszteleti és Szentségfegyelmi Kongregáció prefektusa aláírásával január 12-én kedden megjelent jegyzék (nota) a pandémia idejére átmenetileg módosítja a Nagyböjt kezdetén szokásos hamvazkodás szertartásrendjét.
,,Miután a pap imádsággal megáldot...
2021-01-14 10:39:35
Hiányoznak az emberi kapcsolatok a híveknek
A Szent Imre-plébániatemplom Újbuda jelképe. 2020 azért is emlékezetes év marad az ottani közösségnek, mert befejeződött az épület állagmegóvása és felújítása. A koronavírus-járvány viszont a Szent Imre városi katolikus közösség életét is nagyon megnehezíti. Szkaliczki Csaba Örssel, a templom plébánosával készült interjúnkat az Újbuda lap legfrissebb számában olvashatják.
.......
2020-12-18 10:39:26
A világ legkisebb és legnagyobb Betleheme
... - József, Mária és a Gyermek Jézus - az alicantei Plaza de Ayuntamientót ékesíti; José Manuel García alkotása, amelyen két hónapig dolgozott a művész. A helyi önkormányzat a járvány okozta szomorúságon, a korlátozások okozta stresszen kívánt enyhíteni ezzel a meglepő ajándékkal.

Forrás és fotó: Aleteia.org
Videó: LinkMenų fabrikas/YouTube
Magy...
2020-12-09 12:16:44
Erdő Péter advent első vasárnapján 11.29
... Új egyházi évet kezdünk. Máskor is homályos és borongós ennek az őszvégi, télbe hajló bűnbánati időszaknak a kezdete. De az idén különösen is nagy a homály. Sokan nem látják még ennek a járványos időnek a végét. Nem csak az egészségünket, a teherbíró képességünket, az anyagi helyzetünket, de a hangulatunkat és az emberi kapcsolatainkat is megterheli valami, aminek most éppen a Cov...
2020-11-30 18:11:01
Erdő Péter advent első vasárnapján
... Új egyházi évet kezdünk. Máskor is homályos és borongós ennek az őszvégi, télbe hajló bűnbánati időszaknak a kezdete. De az idén különösen is nagy a homály. Sokan nem látják még ennek a járványos időnek a végét. Nem csak az egészségünket, a teherbíró képességünket, az anyagi helyzetünket, de a hangulatunkat és az emberi kapcsolatainkat is megterheli valami, aminek most éppen a Cov...
2020-11-29 22:23:55
Adventi koszorú: egy szerény bűnbánati jelkép
... virágosok számára november vége nagy szezon: ezrével vásárolják az emberek az adventi koszorúkat. Sok plébánián is program az advent előtti utolsó héten egy közös koszorúkészítés (ez idén a járvány miatt mindenhol elmarad). De a legtöbb koszorú még itt is úgy néz ki, mintha már karácsonyi dekoráció lenne, a templomokban is látható néhol szörnyű csicsás adventi koszorú.
Pedig ...
2020-11-29 08:34:11
Saját házamban
... nyirkos egy ősz, a buszon az emberek
az idegeimre másznak, itt mindenki elmebeteg,
meg kéne lépni, mielőtt rám ragad,
másutt sokkal boldogabb, üdearcú népek élnek,
s ez a járvány, megdöglünk mindannyian,
aki nem a fertőzésben, az az egzisztenciáját
veszíti el, az utca, a kávézó, a mozi kész haláltánc,
mindenki zizeg még, de hamarosan
megyü...
2020-11-04 17:31:21
Most úgy látszik
... riaszt a butaság téhódítésa, az olvasottság riasztó hiánya, s a műveletlenség bálványimádása. S riaszt, hogy visszasüllyedtünk a száz év előtti szellemi állapotokba.
Nem kell ide világjárvány - a vírusok velünk vannak, tehetünk tönkre mindent körülöttünk - megszedi ez is a mag áldozatait, s aztán az emberiség nagyobbik része védett lesz vele szemben.
Nem kell ide járván...
2020-10-24 18:59:57
1 2 3 .........29 30 .....44 45 ....57 58 59 
Címkék: Székely János, Erdő Péter, Emmánuel Közösség, Péri Márton, Varjas Adrienn, Istentiszteleti Kongregáció, Robert Sarah, Szentségfegyelmi Kongregáció, Szent Imre-plébániatemplom Újbuda, Szent Imre, Szkaliczki Csaba Örssel, Gyermek Jézus, José Manuel García, járvány idején, emberi kapcsolatok, világ legkisebb, szerény bűnbánati, kéréssel szembesítettek, idei nagyböjtre, járvány okozta, ember ebben, idők jeleiről, járvány miatt, online térben, nagyszámú érdeklődőt, hamvazkodás szertartásának, pandémia idejére, ottani közösségnek, épület állagmegóvása, templom plébánosával, alicantei Plaza, helyi önkormányzat, korlátozások okozta, meglepő ajándékkal, idén különösen, járványos időnek, teherbíró képességünket, anyagi helyzetünket, emberi kapcsolatainkat, adventi koszorúkat, advent előtti, közös koszorúkészítés, legtöbb koszorú, idegeimre másznak, mozi kész, butaság téhódítésa, olvasottság riasztó, műveletlenség bálványimádása, vírusok velünk, emberiség nagyobbik, szentségfegyelmi, istentiszteleti,
© 2013 TVN.HU Kft.