Belépés
Fekete István: Az ima
... akár ezrek előtt a nyílt terek porában: az egyetlen és valódi férfiasság.

Aztán jött a zuhanás Trianon halálos völgyébe. Jött a megalázás, a szégyen, az elesettség, szegénység, járvány és jöttek az imák. Az egész nemzet megtanult imádkozni és nem szégyellték már a férfiak sem - egy-egy ,,szóra" - befordulni a templomba. Ezek a férfiak többnyire megjárták a harctereket é...
2019-07-13 07:54:30
Fekete István: Az ima
... akár ezrek előtt a nyílt terek porában: az egyetlen és valódi férfiasság.

Aztán jött a zuhanás Trianon halálos völgyébe. Jött a megalázás, a szégyen, az elesettség, szegénység, járvány és jöttek az imák. Az egész nemzet megtanult imádkozni és nem szégyellték már a férfiak sem - egy-egy ,,szóra" - befordulni a templomba. Ezek a férfiak többnyire me...
2019-07-08 13:15:12
A spanyolnátha a járvány kitörése előtt akár két évvel korábban is létezhetett
... francia kollégáiknak a Lancetben 1917-ben közölt tanulmányából tudták meg, hogy a kór máshol is megjelent.
Ez az információ segített Oxfordnak és Gillnek, hogy a 20. század leggyilkosabb járványának gyökereit megtalálják abban a kórban, amelyet annak idején kisebb légzőszervi fertőzésnek írtak le.
"Azonosítottuk a járvány hosszú időn át figyelmen kívül hagyott kitöréseit...
2019-05-24 20:29:55
Sienai Szent Bernardin
... halálos betegen oly ismeretekre tett szert a lélek dolgairól, amilyeneket csak érett emberek szoktak elnyerni sok fáradozás és csalódás árán. Bernardin végül visszanyerte egészségét; a járvány elmúltával elvonult, hogy magányban gondolkodhasson jövőjéről.

Bővebben http://www.magyarkurir.hu/hirek/sien ai-szent-bernardin?fbclid=IwAR0QYrg- ogjVrph9Q8GD8jLQWJC9tqgHFrA6H...
2019-05-21 12:41:13
Influenza - Csaknem kétszáz halálos áldozatot követelt a járvány Romániában
...
Míg tavaly 1750 embernél mutatták ki az influenzát és a járvány 139 áldozatot követelt, az idén eddig 2269 influenzás megbetegedést regisztráltak, és 197 volt azon halálesetek száma, amelyeknél a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták az influenzavírus jelenlétét.
Tavaly az influenzás megbetegedése kétharmadát B, egyharmadát A típusú vírus okozta, idén viszont kizárólag A ...
2019-04-18 11:01:48
UNICEF: aggasztó mértékét öltött a kanyarós megbetegedések száma a világban
... növekedését 2017-hez képest, a legnagyobb mértékű emelkedést Ukrajnában, a Fülöp-szigeteken és Brazíliában regisztrálták. Úgy látják, globálisan csökkent az erőfeszítés a könnyen megelőzhető járvány megfékezésére, pedig a kanyaró súlyos esetben akár halált is okozhat.
Csak Ukrajnában 35 120 esetet jelentettek 2018-ban, 30 ezerrel többet mint egy évvel korábban, és a helyi kor...
2019-03-01 11:03:08
Influenza - Romániában meghaladta a százat a járvány halálos áldozatainak száma
... 101-re emelkedett azon halálesetek száma, amelynél a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták az influenzavírus jelenlétét.
Az egészségügyi hatóságok szerint nem feltétlenül súlyosabb a járvány a tavalyinál, de mindenképp korábban érkezett. Romániában jelenleg hetente 130-140 ezer beteg fordul heveny légúti megbetegedéssel orvoshoz.
A tisztiorvosi szolgálat legutóbbi, a janu...
2019-02-11 10:51:48
Influenza - Horvátországban duplájára nőtt a vírus halálos áldozatainak száma
...
Vladimir Drazenovic, a Nemzeti Influenza Referencia Központ munkatársa a portálnak elmondta: a járvány intenzitását illetően kivételes szezonról lehet beszélni. Ez nemcsak a fertőzöttek és a kórházi ellátásra szoruló betegek számában mutatkozik meg, hanem a vírus okozta halálozások számában is - mondta. Hozzátette: Dubrovniktól Zágrábig tele vannak a kórházak.
A halálos...
2019-02-04 17:32:29
Influenza - Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában
... tárcavezető szerint az influenza főleg az ország déli, délkeleti részén terjed, az ország középső (erdélyi) térségében kisebb, regionális fertőző gócok alakultak ki. Úgy értékelte: az idei járvány sem súlyosabb a tavalyinál, de hamarabb kezdődött, és magasabb a halálos áldozatok száma, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.
Pintea beszámolt arról, hogy a minisztéri...
2019-01-30 10:21:44
Influenza - Horvátországban tovább emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma
... Influenza Referencia Központ munkatársa a lapnak elmondta: az első vírusos megbetegedés nyilvántartásba vétele óta tíz hét telt el, és hasonló intenzitással még legalább négy hétig eltart a járvány.
Kiemelte: csak az elmúlt héten laboratóriumi vizsgálattal közel 200 megbetegedést regisztráltak.
Az összes beérkezett minta 60 százalékában kimutatták az influenzát, annak ...
2019-01-29 09:41:03
1 2 3 ..........34 35 .....51 52 ....67 68 69 
Címkék: Fekete István, Sienai Szent Bernardin, Csak Ukrajnában, Vladimir Drazenovic, Nemzeti Influenza Referencia Központ, Dubrovniktól Zágrábig, Influenza Referencia Központ, járvány kitörése, járvány Romániában, kanyarós megbetegedések, járvány halálos, vírus halálos, infleunzát Romániában, nyílt terek, zuhanás Trianon, egész nemzet, férfiak többnyire, információ segített, járvány hosszú, lélek dolgairól, járvány elmúltával, idén eddig, laboratóriumi vizsgálatok, influenzavírus jelenlétét, influenzás megbetegedése, típusú vírus, legnagyobb mértékű, könnyen megelőzhető, kanyaró súlyos, évvel korábban, egészségügyi hatóságok, tisztiorvosi szolgálat, portálnak elmondta, járvány intenzitását, kórházi ellátásra, vírus okozta, influenza főleg, ország déli, ország középső, idei járvány, halálos áldozatok, lapnak elmondta, első vírusos, elmúlt héten, összes beérkezett, horvátországban, gondolkodhasson, nyilvántartásba, megbetegedéssel, nyilvánították, megbetegedések, influenzavírus, azonosítottuk, tanulmányából,
© 2013 TVN.HU Kft.