Belépés
902 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma
... kitöltésével és visszaküldésével is jelezhetik igényüket a koronavírus elleni oltásra.

Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget és felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozo...
2020-12-29 12:27:16
Az MKPK új közleményt adott ki a járványhelyzet alakulása
... a latin szertartású egyházmegyékre érvényes - visszavonásig.
A rábízottakért érzett felelősségtől vezérelve a Covid-19-járványhelyzet alakulása miatt, figyelembe véve a járványügyi szakemberek véleményét, Egyházunk sajátosságait szem előtt tartva visszavonásig a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a mellékelt közleményt adta ki:

1. A koronavírus miatt meghi...
2020-11-10 10:42:21
Továbbra is jusson mindenkinek kórházi ellátás
... az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb kihívása elé állította világszerte az egészségügyet, Magyarországon a tavasszal jól bevált recept szerint rendszerszerű biztonsággal kezeljük a járványügyi helyzetet.

A kórházakat a járvány dinamizmusának megfelelően lépcsőzetesen nyitjuk meg, folyamatosan figyelve a kapacitásaikat, így a kijelölt intézmények egymást erősítve, fokoza...
2020-11-05 18:25:32
Az egészség titkai azoktól, akik sosem betegek
... feszültebbek.

A túl sok feszültség és stressz sokféle életveszélyes állapotot okozhat, mint a magas vérnyomás, a cukorbetegség, vagy a szívproblémák.

4. Megfelelő higiénia
A Járványügyi- és megelőzési központ (Centers for Disease Control and Prevention) állítása szerint a megfelelő kézmosás az egyik legegyszerűbb módja a betegség megelőzésének. ...
2020-10-07 00:47:57
koronavírus terjedése
... eddigi vizsgálatok alapján nem fertőz, viszont a szennyvíz vizsgálatával lehetővé válik a vírus terjedésének nyomon követése nagyobb közösségekben, akár teljes településen.

A járványügyi szakemberek szerint a vírust külföldről hurcolták be. Mikor lépett a kormány? Elkésett? És tényleg ez a baj? Vírus-kronológia.

QP | Quality Placement
A nagy érzékenységű...
2020-09-26 21:40:44
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: el kell kerülni a gócpontok kialakulását
... észlelték, ezért elmondható, hogy sikerült megállítani a járványt a dél-borsodi városban.
A részletekről elmondta: az első fertőzött egy iskolai dolgozó volt, akinél a későbbi járványügyi vizsgálatok során a leggondosabb kikérdezés mellett sem sikerült azonosítani a fertőzés eredetét. Müller Cecília hozzátette, "nem nyert bizonyítást", hogy ő a fővárosban - egészségügyi intéz...
2020-07-31 15:22:27
A Twitter átmeneti időre felfüggesztette Donald Trump legidősebb fiának fiókját
... minősített megjegyzéseket publikál.
Ifjabb Donald Trump szóvivője, Andy Surabian bírálta a Twitter döntését. Mint fogalmazott: Trump olyan videót tett közzé, amelyen orvosok és járványügyi szakemberek vitatják meg a hidroxiklorokinnal kapcsolatos tapasztalataikat és nézeteiket, azt sugalmazva, hogy a szer mégis csak hatásos lehet a Covid-19 kezelésében. Surabian leszögezte: ...
2020-07-29 07:23:59
Koronavírus - Horvátországban nem csökken az új fertőzöttek száma
... eggyel 112-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül mindössze 18-an vannak kórházban, közülük kettőt ápolnak intenzív osztályon.
A heti esetszámok miatt aggodalmuknak adtak hangot járványügyi szakemberek. A legtöbb fertőzöttet, 24-et pénteken diagnosztizáltak az országban, de számuk a többi napon is elérte a közel húszat.
Bojana Beovic, a szlovén kormány koronavírus-jár...
2020-07-19 17:03:13
Közlekedésbiztonsági kérdésekről és a magyar autó-motorsport jövőjéről egyeztetett Palkovics László és Jean Tod
... iránt.
A miniszter biztosította a FIA elnökét, hogy a magyar autó-motorsport felkészült a járványhelyzet által támasztott kihívásokra és folyamatosak az egyeztetések a szervezők, a járványügyi szakemberek és a kormányzat között. A hétvégi 35. Magyar Nagydíj is a közegészségügyi biztonsági előírások maximális betartása mellett valósul meg.
A találkozó kiemelt témája volt ...
2020-07-18 09:31:11
Koronavírus - Franciaországban már jövő héttől kötelező a maszkviselés a nyilvános zárt helyeken
... nem nevezhető súlyosnak a helyzet az országban, de arra kért mindenkit, hogy maradjon elővigyázatos a nyáron.
Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e a barcelonaihoz hasonló újabb járványügyi korlátozás, a kormányfő azt mondta: "sokkal inkább romlott" a helyzet Spanyolország északkeleti részén, mint Franciaországban, ahol azonban "vitathatatlan, hogy az emberek kevésbé tartják ...
2020-07-17 23:13:39
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Donald Trump, Palkovics László, Jean Tod, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Disease Control, Müller Cecília, Ifjabb Donald Trump, Andy Surabian, Bojana Beovic, Magyar Nagydíj, beazonosított fertőzöttek, járványhelyzet alakulása, egészség titkai, gócpontok kialakulását, magyar autó-motorsport, nyilvános zárt, koronavírus elleni, egészségügyi védekezés, félévvel meghosszabbította, járványügyi készültséget, latin szertartású, rábízottakért érzett, járványügyi szakemberek, mellékelt közleményt, koronavírus miatt, utóbbi évtizedek, járványügyi helyzetet, járvány dinamizmusának, kijelölt intézmények, magas vérnyomás, megfelelő kézmosás, egyik legegyszerűbb, betegség megelőzésének, szennyvíz vizsgálatával, vírus terjedésének, vírust külföldről, nagy érzékenységű, dél-borsodi városban, részletekről elmondta, első fertőzött, iskolai dolgozó, későbbi járványügyi, leggondosabb kikérdezés, fertőzés eredetét, szer mégis, diagnosztizált betegek, heti esetszámok, legtöbb fertőzöttet, többi napon,
© 2013 TVN.HU Kft.