Belépés
Útravaló – 2020. október 25
... brit gondolkodó, Gilbert K. Chesterton az egyik művében így ír a korlátokról és a szabadságról: ,,Lehetséges, hogy a katolikus tanítás és fegyelem olyan, mint egy fal, de ez a fal játszóteret kerít be. A kereszténység az egyedüli keret, melyben a pogány öröm fennmaradhatott. Képzeljük csak el, hogy gyermekek játszadoznak a tengerből magasan kiemelkedő sziget gyepes ormán. Míg...
2020-10-25 08:12:32
Hangszeres játszóteret alakítottak ki egy kiskunfélegyházi óvodában
...
Fricska Gyöngyi, a kiskunfélegyházi óvodákat tömörítő Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezető-helyettese az átadón elmondta: a "zenélő kerítés" az intézmény negyvenéves fennállásának alkalmából készült el.
A zenés játékok ugyan egy kerítést alkotnak, "de olyan kerítést, amely összetart, és nem elválasztja az óvodába járókat" - tette hozzá.
A különleg...
2020-07-20 12:41:51
Szabadidőparkot és csónakházat adtak át Bábolnán
...
Horváth Klára, a Komárom-Esztergom megyei település független polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a fejlesztés során két tavat alakítottak ki, tenisz- és BMX-pályát, valamint játszóteret hoztak létre, sétáló- és futóutakat jelöltek ki.
A terület mellett átadott csónakház a szabadidőpark turisztikai szolgáltatásait kiegészítve sport-, civil, közösségi és turisztikai r...
2020-06-11 15:12:13
LMP: a Hell csoport tatai szállodája nem szolgálná a város érdekeit
... munkahelyet teremt és évente 100 millió forint adóbevételhez juttatja az önkormányzatot.
A beruházáshoz kapcsolódva az Avalon vállalta, hogy felújítja az önkormányzati területen lévő játszóteret és az erdei tornapályát, valamint kommunális helyiségekkel szereli fel a közelben lévő szabadstrandot. A szálloda nyilvános éttermét a műemlékként nyilvántartott, egykori lóistállóból...
2020-06-02 15:40:01
Átadták az Eötvös Loránd parkot a Normafánál
... vált".
Pokorni Zoltán kiemelte, hogy a többféle fejlesztési terv közül az valósult meg, amelyet a közelben lakók kértek és javasoltak.
"Nincs parkoló, sportpálya az ablakuk alatt, a játszóteret a kisebb gyerekekre tervezték, a szökőkút és a padok az itt élő - nagyrészt idős - emberek kényelmét és nyugalmát szolgálja" - mondta arra is kitérve, hogy a területen 700 cserjét...
2020-05-22 15:52:34
Felavatták a zalaegerszegi kézműves alkotóházban kialakított galériát
... alapján több mint 100 millió forint ráfordítással felépült a Boldogasszony-kápolna és Kárpát-medencei sírjeleket bemutató emlékpark létesült. Kiépült az alkotóházhoz vezető kerékpárút, játszóteret alakítottak ki, a további tervezett beruházásokkal pedig tovább szépül a tó környéke.
A kézművesek háza 135 millió forint ráfordítással új épületszárnnyal bővült, így az 1976-ban k...
2020-02-28 18:52:22
Szent Borbála-szobor és egy megújított óvoda avatásán vett részt Soltész Miklós a romániai Petrozsényben
... templom tartja össze, de fontos az óvoda is.
Ezért a magyar kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programja keretében megújította a helyi óvoda magyar csoportjait, illetve egy játszóteret alakított ki a létesítmény mellett. Az intézmény magyar csoportjaiba 15-16 gyermek jár, ezentúl ők megújult és korszerű eszközökkel felszerelt termekbe járhatnak.
Az államtitkár feli...
2019-12-04 20:51:26
Kilencszázmilliós beruházással épült óvoda a Pécsi Egyházmegyében
... fejlesztésére és eszközbeszerzésre több mint 900 millió forintot fordítottak, ebből mintegy 800 millió a kormányzati támogatás. Az új intézményben tágas csoportszobákat, nagy udvart és modern játszóteret alakítottak ki, mindemellett fejlesztőeszközökkel, új berendezésekkel is gazdagodott a tagóvoda.
A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő kilenc óvodában, tíz általános isko...
2019-11-21 19:42:37
Liget Budapest: átadták a Nagyjátszóteret és a Millennium Házát
... Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a nagy múltú közparkban olyan korszerűen és innovatívan felszerelt, ingyenesen használható játszóteret vehettek birtokba a családok, amely összetettsége és kalandpark jellege miatt páratlan egész Európában.
A gyerekek biztonsága érdekében a területet egy másfél méter magas, egyedi te...
2019-10-26 14:01:44
Megújult a fővárosi Millenáris park
...
Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta, hogy a Millenáris park területén a Ganz régi gyáregységei álltak használaton kívül a megújulás előtt, amelyről 2014-ben döntött a kormány. Támogatják a Budai Irgalmasrendi Kórház befejezését, valamint a Frankel Leó úton szakrendelő építését - fűzte hozzá.
Láng Zsolt mérföldkőnek nevezte azt, hogy a volt Ipari Minisztérium helyén tö...
2019-10-11 15:32:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Eötvös Loránd, Szent Borbála-szobor, Soltész Miklós, Pécsi Egyházmegyében, Liget Budapest, Millennium Házát, Gilbert, Fricska Gyöngyi, Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda, Horváth Klára, Pokorni Zoltán, Pécsi Egyházmegye, Budapest Projekt, Városliget Zrt, Varga Mihály, Budai Irgalmasrendi Kórház, Frankel Leó, Láng Zsolt, Ipari Minisztérium, kiskunfélegyházi óvodában, város érdekeit, zalaegerszegi kézműves, megújított óvoda, romániai Petrozsényben, fővárosi Millenáris, egyik művében, katolikus tanítás, egyedüli keret, pogány öröm, tengerből magasan, kiskunfélegyházi óvodákat, átadón elmondta, intézmény negyvenéves, zenés játékok, kerítést alkotnak, óvodába járókat, fejlesztés során, terület mellett, szabadidőpark turisztikai, beruházáshoz kapcsolódva, önkormányzati területen, erdei tornapályát, közelben lévő, szálloda nyilvános, műemlékként nyilvántartott, többféle fejlesztési, közelben lakók, ablakuk alatt, kisebb gyerekekre, alkotóházhoz vezető, további tervezett, kézművesek háza,
© 2013 TVN.HU Kft.