Belépés
MSZP: a magyar emberek többsége nem részesül a gazdasági eredményekből
... zárszámadást a kormány "torz társadalomképe" miatt sem tudják elfogadni, vagyis hogy azoknak juttatnak kedvezményeket, akiknek jobbak a jövedelmi viszonyai. Közölte, az OECD-országok között Magyarország a második a minimálbért terhelő adókat nézve, azaz súlyosan adóztatja a munkát a Fidesz-kormány.
Kevés pénz jut az oktatásra, az egészségügyre, a jóléti kiadások is csökkennek...
2019-10-24 18:01:40
Matolcsy György a tőkepiac fejlesztését és szélesítését sürgette
... megismételte, hogy 2010 óta a külső mellett belső források is jelentősen támogatják a növekedést, így a magyar gazdaság 2013 óta felzárkózási pályán van. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy Magyarország nemzetközi összehasonlításban is élen jár a kamatkiadások csökkentésében, hiszen két százalékponttal mérséklődtek az államadósság után fizetett kamatok - emelte ki.
A jegyban...
2019-09-19 18:21:40
Költségvetés - Kásler: az Emmihez tartozó minden területre több forrás jut jövőre
... valamint a gyermekellátás is.
Kásler Miklós kitért az Egészséges Budapest Programra (EBP) is, amelynek forrásai elkülönülnek az egészségügyi ágazat költségeitől. Elmondta, a közép-magyarországi régió egészségügyi fejlesztéseit magában foglaló program keretösszege 700 milliárd forint, és tartalmazza az országos intézetek, a társkórházak - köztük négy egyházi intézmény -, valam...
2019-07-19 13:21:28
Krónika 4. rész (költségvetés)
... sürgette. Szóvá tette, hogy a kormánypártiak nem támogatták frakciója módosító indítványát, amely emelte volna a parlagfűmentesítésre szánt forrásokat.
Sürgette az euró minél előbbi magyarországi bevezetését.
Frakciótársa, Hajdu László azt vetette fel, hogy az önkormányzatok támogatásának 0,9 százalékos emelkedése nem elég a kötelező feladatok ellátáshoz. Míg 2017-ben 28...
2019-07-08 15:51:40
Krónika 3. rész (költségvetés)
... költségvetésből komplett társadalmi csoportok maradtak ki. Az ellenzéki politikus az elvándorolt magyarokat említette példaként, és rámutatott: ezek az emberek azért mentek el, mert Magyarországon nem látják a jövőt.
Nem ad választ generációs problémákra, a nyugdíjasok helyzetére sem a büdzsé. A differenciált emelést sürgette esetükben, majd a férfiak 40 év munkaviszony után...
2019-07-08 14:51:38
ITM: a digitális gazdaságnak digitálisan felkészült munkavállalókra van szüksége
...
Kiemelte, az európai uniós előírásokat követve ezzel Magyarországon is kialakul az a digitális kompetencia keretrendszer (DigKomp), amely átláthatóvá, követhetővé, mérhetővé teszi a digitális kompetencia szintjeit.
Hozzátette: a megfelelő szintű digitális jártasság az élet minden területét érinti, szükséges egyebek mellett a munkakereséshez, a munkavégzéshez, a tanulásho...
2019-06-17 15:42:47
EP-választás - Jobbik: soha nem volt ekkora tétje az EP-választásnak
... sokakat azért, hogy az itthonról elvándorolt munkaerőt olcsó munkaerővel pótolja, "leplezve a kormány rossz gazdaságpolitikáját".
Többen letelepedési kötvények alapján érkeztek Magyarországra, de egyesek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek - mondta, majd hozzáfűzte, hogy "tervszerű lakosságcsere zajlik".
Gyöngyösi Márton kitért arra, hogy az elvándorlás megakadályoz...
2019-05-25 12:11:19
Migrációs konferencia - Andrew Veprek: a migrációnak a jogszabályok mentén kell zajlania
... értelmezni a személyek vagy csoportok határon átnyúló mozgására, az ideiglenes, az önkéntes és a kényszerű migrációra is.
Mint felidézte, sok ország, így az Egyesült Államok és Magyarország is távol maradt az ENSZ migrációs egyezményének aláírásától, és nem is tartja magára nézve kötelezőnek a dokumentum egyes pontjait.
Aggályos a menekültek személyes adatairól szóló par...
2019-03-24 11:41:12
Alapjogokért Központ: 15 év alatt 5 millióval csökkenhet az aktív dolgozók száma Németországban
...
Pócza István a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön azt mondta, a jóléti társadalom fenntartásáért szeretnék a bevándorlókat beengedni, mert így lenne munkaerő, aki fizeti például a nyugdíjakat és fenntartja az állami iskolákat.
A bevándorlók csak 40-45 százaléka érkezik Németországba az Európai Unióból. A többiek, akik az EU-n kívülről érke...
2019-02-14 12:11:09
Csökkent, de továbbra is óriási a különbség a leggazdagabb és a legszegényebb EU-tagország között
... százalék), Észtország (79 százalék), Litvánia (78 százalék), Portugália (77 százalék), Szlovákia (76 százalék) és Lengyelország (70 százalék) következik.
A maradék hat ország közül Magyarországon az egy főre jutó GDP 68 százaléka volt az uniós átlagnak, majd Görögország és Lettország jön egyaránt 67 százalékkal. Romániában 63, Horvátországban 62, Bulgáriában pedig 49 százalék...
2018-12-13 12:31:28
1 2 3 ............40 41 ......60 61 .....79 80 81 
Címkék: Matolcsy György, Andrew Veprek, Alapjogokért Központ, Kásler Miklós, Egészséges Budapest Programra, Hajdu László, Gyöngyösi Márton, Egyesült Államok, Pócza István, Európai Unióból, magyar emberek, gazdasági eredményekből, tőkepiac fejlesztését, digitális gazdaságnak, jogszabályok mentén, aktív dolgozók, legszegényebb EU-tagország, jövedelmi viszonyai, minimálbért terhelő, jóléti kiadások, külső mellett, magyar gazdaság, sikerhez nagyban, kamatkiadások csökkentésében, államadósság után, egészségügyi ágazat, országos intézetek, euró minél, önkormányzatok támogatásának, kötelező feladatok, ellenzéki politikus, elvándorolt magyarokat, emberek azért, nyugdíjasok helyzetére, differenciált emelést, európai uniós, digitális kompetencia, megfelelő szintű, élet minden, itthonról elvándorolt, kormány rossz, elvándorlás megakadályoz, személyek vagy, kényszerű migrációra, dokumentum egyes, menekültek személyes, jóléti társadalom, bevándorlókat beengedni, állami iskolákat, bevándorlók csak, uniós átlagnak,
© 2013 TVN.HU Kft.