Belépés
A világ leggazdagabb országai (2019)
... $66,517Hong Kong a negyedik legsűrűbben lakott régió a világon, és viszonylag magas jövedelmi egyenlőtlenséget szenved. Lakosai eredetileg földműveléssel és halászattal foglalkoztak, viszont a terület a világ egyik legjelentősebb pénzügyi központja és ker...
2020-03-06 19:00:06
Jobbik: nő a nyugdíjasszegénység Magyarországon
... példa 2 millió forintos "giganyugdíjra" is, amit a nyugdíjak felső plafonját eltörlő 2012-es kormánydöntés tett lehetővé.
Kiemelte azt is, hogy területi, időbeli és nemek közti egyenlőtlenség is tapasztalható: az átlagnyugdíj magasabb a fővárosban, a férfiak nyugdíja több mint a nőké, és minél később ment valaki nyugdíjba, annál magasabb a juttatása.
Közölte: a Jobbik a ...
2020-01-15 12:41:40
IMF: rövid távú gazdasági intézkedésekkel lenne fenntartható a hongkongi gazdasági növekedés
... zsugorodhat.
A ciklikus hanyatlás kiküszöbölésére a kormányzati kiadások növelését javasolják az olyan strukturális problémák kezelésére, mint a kevés lakóhely, illetve a magas jövedelmi egyenlőtlenségek.
A harmadik negyedévben Hongkong GDP-je 3,2 százalékkal csökkentaz előző negyedévhez képest, amikor 0,5 százalékos gazdasági visszaesést jegyeztek fel.Ha a GDP egymást...
2019-12-04 12:00:42
Történelmi csúcson a jövedelmi egyenlőtlenség Németországban
... Böckler alapítvány gazdaság-, és társadalomtudományi kutatóintézetének (WSI) tanulmányát ismertető közleményben kiemelték, hogy a gazdasági növekedés önmagában nem elég a jövedelmi egyenlőtlenség és a szegénység csökkentéséhez.

Ezt jelzi a többi között az egyenlőtlenséget mutató úgynevezett Gini-együttható, amely a hazai össztermék (GDP) folyamatos növekedése ellenére t...
2019-10-07 16:31:45
Az Egyesült Államokban a 2008-as pénzügyi válság óta most a legkisebb a szegények aránya
... megelőző esztendő adatainál is.
A családi átlagjövedelem 2018-ban évi 63.200 dollár volt, ugyanannyi, mint 2017-ben.
A felmérés rámutat arra is, hogy nagyok a jövedelmi egyenlőtlenségek és szembeötlő, hogy milyen nagy különbségek vannak az egészségügyi biztosításhoz való hozzáférésben, vagyis nagyon sokan nem tudják megfizetni az egészségbiztosítást.

A nagy...
2019-09-11 21:52:45
Demográfiai konferencia - ÁSZ: a magyar családpolitika eredményessége már érzékelhető
... kiemelte, hogy a magyar családpolitika egyik legfontosabb alkotóeleme a munkára épülő családi adókedvezmény. Emellett a pénzbeli és természetbeni juttatások is segítik a jövedelmi egyenlőtlenségek, a gyermeket nevelő családok szegénységi kockázatainak csökkentését.
A másik pillért a több elemből álló otthonteremtési támogatások rendszere jelenti, amelynek középpontjában a 20...
2019-09-05 10:41:45
ÁSZ: már érzékelhető a magyar családpolitika eredményessége
... kiemelte, hogy a magyar családpolitika egyik legfontosabb alkotóeleme a munkára épülő családi adókedvezmény. Emellett a pénzbeli és természetbeni juttatások is segítik a jövedelmi egyenlőtlenségek, a gyermeket nevelő családok szegénységi kockázatainak csökkentését.
A másik pillért a több elemből álló otthonteremtési támogatások rendszere jelenti, amelynek középpontjában a 201...
2019-06-18 12:21:55
Ab: nem ütközik nemzetközi szerződésbe az önkormányzati szolidaritási hozzájárulás
... azonos adóterhelés mellett hozzávetőleg azonos színvonalon legyenek képesek ellátni a közfeladatokat.
Az Ab rámutatott: az önkormányzatok között tapasztalható nagyfokú jövedelmi egyenlőtlenség kiegyenlítése - az indítvánnyal ellentétben - kifejezetten összhangban áll a charta célkitűzéseivel. A támadott törvény a szolidaritási hozzájárulás intézményének megteremtésével azt is...
2018-12-06 09:51:08
KSH: tovább javult a háztartások jövedelmi helyzete tavaly
... jövedelmének egyre nagyobb hányada származik munkából: 2017-ben a munkajövedelmek aránya már 72 százalékot tett ki, míg a társadalmi jövedelmeké 26 százalékra csökkent.
A jövedelmi egyenlőtlenségek kissé nőttek - emelte ki Janák Katalin. Szavai szerint Magyarország "közepesen egyenlőtlennek" számít Európában.
A szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázata a teljes ...
2018-11-30 13:36:36
David Goodhart brit újságíró a Brexit utáni új politikai törésvonalba helyezi el a francia sárgamellényeseket
... hogy a modern nyugati államokban abból fakadnak a feszültségek, hogy jóllehet a politikai demokráciában mindenki egyenlő a törvény előtt és a szavazati joga által, de a jövedelmi egyenlőtlenségek és a státuszbeli különbségek nem csökkenek. Ráadásul Franciaországban, amely gazdasági szempontból viszonylag egalitárius társadalom, a szociális mozdulatlanság nagyon erős. Azért hiba az...
2018-11-29 23:07:26
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: Egyesült Államokban, David Goodhart, Hong Kong, Hongkong GDP-je, Janák Katalin, Ráadásul Franciaországban, világ leggazdagabb, hongkongi gazdasági, jövedelmi egyenlőtlenség, 2008-as pénzügyi, szegények aránya, magyar családpolitika, önkormányzati szolidaritási, háztartások jövedelmi, negyedik legsűrűbben, világ egyik, nyugdíjak felső, átlagnyugdíj magasabb, férfiak nyugdíja, ciklikus hanyatlás, kormányzati kiadások, olyan strukturális, kevés lakóhely, magas jövedelmi, harmadik negyedévben, gazdasági növekedés, szegénység csökkentéséhez, többi között, egyenlőtlenséget mutató, hazai össztermék, családi átlagjövedelem, felmérés rámutat, jövedelmi egyenlőtlenségek, egészségügyi biztosításhoz, munkára épülő, gyermeket nevelő, másik pillért, több elemből, önkormányzatok között, indítvánnyal ellentétben, charta célkitűzéseivel, támadott törvény, szolidaritási hozzájárulás, munkajövedelmek aránya, társadalmi jövedelmeké, szegénység vagy, modern nyugati, politikai demokráciában, törvény előtt,
© 2013 TVN.HU Kft.