Belépés
Tőzsde - Bizonytalan kezdés várható az európai tőzsdéken
...
Nagy nyereséggel, három-négy hete a legmagasabb szinten zártak szerdán az európai tőzsdék a koronavírus-oltásról tett bejelentéseknek, az olajár emelkedésének, a javuló német konjunktúramutatóknak, a kínai autópiaci forgalom fellendülésének, valamint a távközlési ágazat részvényei erősödésének köszönhetően.
A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 1,23 százalékkal, a Stoxx ...
2020-08-13 07:31:02
Júniusban rekordmértékben javult a német üzleti hangulat az ifo felmérésében
... lehetőségek megítélését számszerűsítő mutató pedig 91,4 pontra szökött fel 80,5 pontról.
A hangulatindex a feldolgozóiparban jelentős mértékben javult a vállalatok kilátásaikról alkotott javuló megítélésének köszönhetően. A kilátások megítélése még soha nem javult olyan nagy mértékben mint most májusról júniusra, aktuális helyzetét azonban a vállalatok többsége még mindig há...
2020-06-24 11:01:22
Közép-Európai Nézőpont Intézet: javul a szomszédos országok Magyarország-képe
... bizalommal tekintenek egymásra - írta az intézet.
A közlemény beszámolt arról is, hogy a kutatás alkalmából tartott online panelbeszélgetésen Tokár Géza Szlovákia-szakértő a folyamatosan javuló szlovákiai tendencia hátteréről közölte, hogy a korábban konfliktust generáló ügyek - mint amilyen például a Malina Hedvig-ügy volt - lekerültek a napirendről. Ezeket olyanok váltottá...
2020-06-02 15:33:54
Vártnál jobban javult májusban az üzleti hangulat Németországban - ifo
...
Az ifo adatai szerint a májusi hangulatindex 79,5 pontraemelkedett az áprilisi 74,2 pontról.
Szakértők kevésbé javuló mutatóra, 78,3 pontra számítottak májusra.
A májusi átfogó indexet a következő néhány hónap kilátását jelző alindex erősítette: ez a mutató 80,1 pontra emelkedett az áprilisi 69,4 pontról.
Az aktuális helyzetet jelző alindex eközben az áprilisi ...
2020-05-25 10:51:26
Koronavírus - Bundesbank: nem lehet elkerülni a nagyfokú recessziót Németországban
... forgalom is növekedett és az enyhe télnek köszönhetően az építőipar is jelentős termelésnövekedést ért el - szögezi le a jelentés. Megállapítja ugyanakkor, hogy "a vírusjárvány pontot tett a javuló folyamat végére. A járványellenes intézkedések előreláthatólag az év első felében mindenképpen jelentős mértékben visszavetik majd a gazdasági teljesítményt".
A teljesítménycsökke...
2020-03-23 14:02:33
Koronavírus - Magyarországon eddig négy külföldit diagnosztizáltak fertőzéssel
... barátnője azonban várhatóan még sokáig kórházban marad. A debreceni kórházban ápolt férfinek csütörtökön vesekárosodásra utaló tünetei voltak, ezért infúziós kezelést kapott, de pénteken már javuló tendenciát mutatott ő is. Arról is beszélt, hogy a kórházban megjelent egy orvosnő, aki korábban az egyik diákot kezelte, mivel néhány nappal ezelőtt belázasodott, de az első vizsgálato...
2020-03-06 17:31:53
A német GDP-növekedés erősödésére számít a Bundesbank
... százalék közelébe emelkedik.
A Bundesbank 0,6 százalékos éves GDP-növekedést vár 2020-ra az idei 0,5 százalék után, az elkövetkező két évben pedig egyaránt 1,4 százalékosat.
A javuló gazdasági növekedési kilátásokat Jens Weidmann, a Bundesbank elnöke a kormány növekedésösztönző költségvetési politikája és a jegybank laza monetáris politikája mellett elsősorban az expor...
2019-12-13 18:48:58
Alig növekedett az euróövezet magánszektora októberben
... óta nem volt ilyen alacsony. Nyomott beszerzési árak mellett a kibocsátási árak növekedése közel hároméves mélypontra süllyedt.
Az egyes országokat tekintve Franciaország gazdaságának javuló teljesítménye mentette meg az euróövezetet a visszaeséstől, miközben a német gazdaság magánszektorának teljesítménye már a második egymást követő hónapban csökkent októberben. Németország...
2019-10-24 11:11:09
Szijjártó: Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik
... új gyártócsarnok átadása.
A rendkívül modern csarnok, a jól képzett munkatársak, a modern technológia lehetővé teszi, hogy megfeleljenek a kihívásoknak - tette hozzá.
Az egyre javuló infrastruktúra mellett a fejlesztés feltétele volt a magyar kormány hosszú távú, kiszámítható gazdaságpolitikája is - hangsúlyozta a szakember.
Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgár...
2019-09-17 15:31:48
Tőzsde - Erős veszteségben zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
... óta a legalacsonyabbra. A francia feldolgozóipar és szolgáltató szektor BMI-je pedig a növekedést és a zsugorodást egymástól elválasztó 50 pontos küszöb alá került, miközben elemzők enyhén javuló, 50 pont feletti értékeket vártak.
Az adatok közzététele után a tízéves német államkötvények hozama 2016 októbere óta először ismét negatív tartományba került.
"A számok az Eur...
2019-03-22 18:31:51
1 2 3 .9 10 .14 15 .18 19 20 
Címkék: Közép-Európai Nézőpont Intézet, FTSE EuroFirst, Tokár Géza Szlovákia-szakértő, Malina Hedvig-ügy, Jens Weidmann, Farkas Éva Erzsébet, európai tőzsdéken, német üzleti, szomszédos országok, üzleti hangulat, nagyfokú recessziót, német GDP-növekedés, euróövezet magánszektora, főbb nyugat-európai, legmagasabb szinten, európai tőzsdék, olajár emelkedésének, javuló német, kínai autópiaci, távközlési ágazat, páneurópai FTSE, feldolgozóiparban jelentős, vállalatok kilátásaikról, kilátások megítélése, vállalatok többsége, közlemény beszámolt, kutatás alkalmából, folyamatosan javuló, korábban konfliktust, májusi hangulatindex, májusi átfogó, következő néhány, aktuális helyzetet, enyhe télnek, vírusjárvány pontot, javuló folyamat, járványellenes intézkedések, gazdasági teljesítményt, debreceni kórházban, kórházban megjelent, egyik diákot, első vizsgálato, javuló gazdasági, kormány növekedésösztönző, jegybank laza, kibocsátási árak, egyes országokat, német gazdaság, második egymást, rendkívül modern,
© 2013 TVN.HU Kft.