Belépés
Egy antropológus
... primitív afrikai törzs gyermekeit.
Egy kosár finom gyümölcsöt tett egy fatörzs mellé, és azt mondta nekik:
“Az első, aki eléri a fát, megkapja a gyümölcskosarat".
Amikor jelezte nekik, hogy induljanak, meglepődött, hogy együtt, kéz a kézben mentek, míg elérték a fát, és megosztották a gyümölcsöt.
Amikor megkérdezte tőlük, miért tettétek ezt, amikor egyik...
2021-06-04 18:23:03
Magyarországon is azonosították az indiai mutánst
... megbetegedés, míg a másik beteg kórházban van, de nem szorul lélegeztetésre. Hozzátette: egyikük sem járt külföldön, a járványügyi vizsgálat nem derítette fel a fertőzés forrását.
Jelezte, egyre több szakmai közlemény, publikáció jelenik meg arról, hogy a vírus indiai mutációja ellen a jelenleg használt oltóanyagok hatásosak. Az indiai mutáns előbb-utóbb egyre több ország...
2021-05-29 09:29:30
Meglepetések napja
Pár napja írtam, hogy egy utas bejelentést tett, hogy nem engedtem át az átjárón, ma a főnököm jelezte, hogy a cég elküldte a választ, amit megmutatott nekem. Le a kalappal a vasút előtt. Udvarias formában közölték az utassal, hogy az aluljárón keresztül kell közlekednie. Másra számítottam.
Hírek érkeztek a fizetés emelésről. Eddig hallgatás volt, ez is meglepetésként hat, per...
2021-05-27 19:51:55
Az állomás
... a kislányt, és továbbmentem vele, míg végül elértünk a rendőrőrsre, legalábbis
arra a helyre, amit egykor rendőrőrsként ismertem, csakhogy egy részleges táblán kívül semmi
nem jelezte, hogy milyen épület is állt ott. A kislányra néztem, ő pedig énrám.
- Gyere, hazamegyünk - szaladt ki a számon az értelmetlen mondat, hiszen a mi
otthonunk nem az ő ot...
2021-05-12 22:12:28
Hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra...
... központi okmányirodában is kereshetők a meg nem érkezett igazolványok. Itt több mint 25 ezer védettségi igazolvány megvan, tehát ha keresi valaki, akkor rövid időn belül hozzájuthat.
Jelezte, ha 30 napon belül nem érkezik meg az igazolvány, a kormányrendelet értelmében nem kell megfizetni a háromezer forintos igazgatási díjat.
György István elmondta, hogy a magya...
2021-05-09 09:09:32
Hitel
Három verset küldtem a Hitel folyóiratnak. Léka Géza jelezte, hogy "természetesen" jönnek. A természetesen esett igazán jól.
Amióta a rendszerváltás hajnalán megjelent a Hitel, s a verseket Nagy Gazsi gondozta, jelenek meg ott. Nem gyakran. Hiszen legfeljebb két évente jelentkezek. Meg a MN-nél. Elég ez. ...
2021-04-20 08:29:40
Javulnak a járványügyi adatok
... is, hogy egyre nagyobb mennyiségben, folyamatosan érkeznek Magyarországra a vakcinaszállítmányok. A teljes egészségügyi ellátórendszert bevonták az oltás szervezésébe és lebonyolításába - jelezte.
Elmondta azt is, hogy Magyarországon "nagyon jól halad az oltási kampány", a regisztrált 60 év felettiek mintegy 90 százaléka be van oltva, és most már a 18 és 59 év közötti akt...
2021-04-19 07:50:41
Szeszélyes időjárás
Már tegnap reggel is meglepetés volt, hogy az autó üvegei le vannak fagyva. Azonban ma hajnalban mikor kiléptem az első vonatot fogadni bizony földbe gyökerezett a lábam. Hóvihar volt! Olyan heves, hogy csak néztem mint Jenő a moziban. Egyébként bolond szolgálat volt. Jelezték, hogy Levélen egy lemez mozog az aluljáró fedelén, Mosonba pedig mentőt kellett hívnom. A vágányzár az idő...
2021-04-08 11:51:54
Nagycsütörtök az utolsó vacsora Jézus elárultatásának napja
... zöldcsütörtök a nagyböjt különleges napja volt. E naptól kezdődően már illett minden nap templomba menni. A százados hagyomány szerint a legelső zöld ág vagy rügy, amelyet ezen a napon találtak, jelezte, hogy milyen lesz a tavasz és a nyár. A zöldcsütörtöki ebéd rendszerint parajból (spenót) készült, s ezért is nevezik ezt a napot zöldcsütörtöknek."
Ezen a napon elnémul...
2021-04-01 21:34:37
Dsida Jenő: Nagycsütörtök
Dsida Jenő: Nagycsütörtök

Nem volt csatlakozás. Hat óra késést
jeleztek és a fullatag sötétben
hat órát üldögéltem a kocsárdi
váróteremben, nagycsütörtökön.
Testem törött volt és nehéz a lelkem,
mint ki sötétben titkos útnak indult,
végzetes földön csillagok szavára,
sors elől szökve, mégis szembe sorssal
s finom ideggel érzi mess...
2021-04-01 20:01:41
1 2 3 ..................1867 1868 .........2801 2802 .........3734 3735 
Címkék: Dsida Jenő, György István, Léka Géza, Nagy Gazsi, indiai mutánst, járványügyi adatok, utolsó vacsora, kosár finom, fatörzs mellé, kézben mentek, másik beteg, járványügyi vizsgálat, fertőzés forrását, vírus indiai, jelenleg használt, indiai mutáns, utas bejelentést, főnököm jelezte, vasút előtt, aluljárón keresztül, fizetés emelésről, részleges táblán, kislányra néztem, értelmetlen mondat, kormányrendelet értelmében, háromezer forintos, természetesen esett, rendszerváltás hajnalán, verseket Nagy, teljes egészségügyi, oltás szervezésébe, oltási kampány, autó üvegei, első vonatot, lemez mozog, aluljáró fedelén, nagyböjt különleges, százados hagyomány, legelső zöld, napon találtak, zöldcsütörtöki ebéd, napot zöldcsütörtöknek, napon elnémul, fullatag sötétben, zöldcsütörtöknek, nagycsütörtökön, elárultatásának, lebonyolításába, kormányrendelet, gyümölcskosarat, ellátórendszert, lélegeztetésre, zöldcsütörtöki, magyarországon, magyarországra, meglepetésként, rendszerváltás, okmányirodában, zöldcsütörtök, természetesen,
© 2013 TVN.HU Kft.