Belépés
Koronavírus - Több mint két hónap után megnyitották Jeruzsálemben az Al Aksza mecsetet
... imádkozókat. A nyitás előtt alaposan fertőtlenítették és megtisztították az al-Aksza mecsetet és az aranykupolás Sziklamecsetet, amelynek helyén a szakértők szerint i. sz. 70-ig, a zsidók jeruzsálemi - a rómaiak által lerombolt - temploma állt.
Az izraeli biztonságiak teljes készültségben várták a hajnalban a mecsethez érkező muzulmán hívőket, mert a városban igen feszült a l...
2020-05-31 12:31:31
Az ősi izraeliek valószínűleg használtak kannabiszt a vallási szertartásaikon
... maradványokban a Földközi-tenger vidékén.
A mai izraeli Arad várostól néhány kilométerre található Tel Arad erődítményét már a hatvanas évek elején kutatta és feltárta Jochanan Aharoni, a Jeruzsálemi Héber Egyetem régésze. Az ásatások során az i.e. 9. századtól i.e. 6. század elejéig fennálló erődítményeket találtak, amelyek Júda királyságának déli határát őrizték még mielőt...
2020-05-31 10:01:28
Fokozatosan érkeztek a kánaániták az ókori Közel-Keletről Levante déli részére
... lakóinak kevert leszármazottjai voltak.
"Annak ellenére, hogy különböző városállamokban éltek, a kánaániták kulturálisan és genetikailag is hasonlóak voltak" - mondta Liran Carmel, a Jeruzsálemi Héber Egyetem kutatója.
Carmel szerint Levante régió számos későbbi népességmozgás tanúja is volt, északkeletről, délről és északnyugatról is érkeztek ide emberek.
A szak...
2020-05-28 20:50:13
húsvét 7. hét csütörtök 05.28
... Cselekedeteiből
A fogságban lévő Pál apostolt Jézus megerősíti, hogy Rómában is tanúságot tegyen róla bátorságával.
(Amikor a kis-ázsiai zsidók észrevették Pál apostolt a jeruzsálemi templomban, annyira felizgatták ellene a népet, hogy csak a Jeruzsálemben állomásozó római őrség ezredese menthette meg a haláltól. Letartóztatta ugyanis, és kettős börtönbe vetette.)
M...
2020-05-28 07:17:59
Böjte Csaba ferences szerzetes új könyve jelent meg
... valója volt mint ifjúsági lelkésznek, de ott voltak a gyerekek... Bement a templomba, elővette a Szentírást, és pont annál a résznél nyílt ki, ami arról szól, hogy a Szűzanya elment a jeruzsálemi templomba.
Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat...
2020-05-26 20:52:50
A ferences kusztos a Szentföld helyzetéről
... kapcsolatokat.
Ne váljunk a fertőzéstől való félelem megszállottjaivá.
Ismét áldozhatnak és hónapok után újra egybegyűlhetnek a szentföldi hívek, hogy Isten szavát hallgassák. Megnyílt a jeruzsálemi Szent Sír-bazilika és számos más templom Jézus szülőföldjén. A szentföldi kusztos, Francesco Patton OFM május 25-én adott interjút a Vatican Newsnak.
...............
2020-05-26 20:32:09
Megkezdődött a bírósági eljárás Netanjahu ellen
... történelmében először fordult elő, hogy hivatalban lévő miniszterelnök ellen büntetőeljárás indult.
Az izraeli televíziók élő adásban közvetítették, amint Netanjahu bevonult a jeruzsálemi körzeti bíróság üléstermébe. A kormányfő az ügyvédjeivel beszélt, és nem ült le a vádlottak padjára, amíg jelen voltak a kamerák.
Netanjahu a bíróság épületében, a terembe való belépés...
2020-05-24 16:02:15
A vagyonközösség
... hogy a Biblia igenis tanítja a magántulajdonhoz való jogot.
Ez pontosan így van. Még az a korai kísérlet sem tompította el az Istentől kapott tulajdonjog iránti érzéket, melyet a jeruzsálemi hívők a javak elosztásában szereztek. Maga Péter apostol mondta, hogy az embereknek nem kellett eladniuk vagyonukat: ,,Ha megmaradt volna, nem neked maradt volna-e meg, és miután ela...
2020-05-22 08:10:04
húsvét 5. hét szombat 05.16
... körülmetéltette, mert mindenki tudta, hogy az apja görög volt. Amikor aztán sorra járták a városokat, (az ott lakó testvéreknek) lelkükre kötötték, hogy tartsák meg az apostolok és a jeruzsálemi presbiterek által hozott végzéseket. Így az egyházak megerősödtek a hitben, és a hívek száma napról napra gyarapodott.
Mivel a Szentlélek megtiltotta, hogy Ázsia-tartományban prédikál...
2020-05-16 07:53:40
Koronavírus - Lavrov: Washington segít Moszkvának a járvány elleni védekezésben
... hogy a nácizmust az Egyesült Államok és Nagy-Britannia győzte le. Hozzátette, hogy az ilyen dolgokon már nem lepődik meg. Emlékeztetett rá, hogy Mike Pence amerikai alelnök a januári jeruzsálemi holokauszt-emlékkonferencián elmondott beszédében az Auschwitzot felszabadító katonákról szólva elmulasztotta elmondani, hogy azok szovjetek voltak.
A tárcavezető kijelentette, hogy M...
2020-05-12 19:02:30
1 2 3 .................208 209 ........312 313 ........415 416 417 
Címkék: Közel-Keletről Levante, Böjte Csaba, Jochanan Aharoni, Jeruzsálemi Héber Egyetem, Liran Carmel, Keresztény Tanösvény, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, Szent Sír-bazilika, Francesco Patton OFM, Vatican Newsnak, Maga Péter, Egyesült Államok, Mike Pence, vallási szertartásaikon, ókori Közel-Keletről, ferences kusztos, bírósági eljárás, járvány elleni, nyitás előtt, al-Aksza mecsetet, aranykupolás Sziklamecsetet, szakértők szerint, zsidók jeruzsálemi, rómaiak által, izraeli biztonságiak, mecsethez érkező, városban igen, hatvanas évek, ásatások során, kánaániták kulturálisan, fogságban lévő, kis-ázsiai zsidók, jeruzsálemi templomban, résznél nyílt, jeruzsálemi templomba, 2021-es Nemzetközi, fertőzéstől való, szentföldi hívek, jeruzsálemi Szent, szentföldi kusztos, izraeli televíziók, jeruzsálemi körzeti, ügyvédjeivel beszélt, vádlottak padjára, bíróság épületében, terembe való, magántulajdonhoz való, jeruzsálemi hívők, javak elosztásában, apja görög, jeruzsálemi presbiterek, egyházak megerősödtek,
© 2013 TVN.HU Kft.