Belépés
Koronavírus - Ludovic Orban: megtettük az óvintézkedéseket a tanévkezdetre és a választásokra
...
A jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát vezető miniszterelnököt a baloldali parlamenti többség hívta a törvényhozás elé, hogy beszámoljon a koronavírus-járvány megfékezése, illetve a tanévkezdés és a választások biztonságos megszervezésének érdekében hozott kormányzati intézkedésekről.

Marcel Ciolacu házelnök, az ellenzéki Szociáldemokrata Pár...
2020-08-12 16:22:05
Romániai választások - Ponta és Basescu is indulna a bukaresti főpolgármester-választáson
... még sem Basescu jobboldali Népi Mozgalom Pártja (PMP), sem Ponta baloldali Pro Romania pártja nem hozott hivatalos döntést jelöltségükről.
Az Adevarul úgy tudja: a kormányon lévő jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kormányzati és helyhatósági tisztségek ígéretével próbálja rávenni a PMP-t, hogy ne indítsa - a főpolgármesteri tisztséget államfővé választása előtt már betölt...
2020-08-04 11:51:27
Határozatképtelen volt a rendkívüli ülés
... folytatta - egy keresztényszociális jóléti Európában hisz, azonban kufárkodással, érték nélküli kompromisszumokkal nem lehet közös Európát építeni. Hangsúlyozta: a Jobbik azért küzd, hogy jobbközép pártként 2022-ben meghatározó eleme legyen egy nemzeti egységkormánynak.

A napirend előtti felszólalásokat követően az elnöklő Latorcai János bejelentette, hogy a független H...
2020-08-03 14:42:36
Elfogadta a családi pótlék lépcsőzetes emeléséről szóló rendeletet a román kormány
... vonulása után szavazta meg a - szövetségesei révén a parlamentben többséggel rendelkező - Szociáldemokrata Párt (PSD), amely most arra hivatkozva fenyegeti bizalmatlansági indítvánnyal a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát, hogy "nem hajlandó" megkétszerezni a családi pótlékot, illetve nem hajtja végre az előző PSD-kormányok idején erre az évre előirányzott...
2020-07-31 21:03:02
Romániában a nagy pártok erősödését, az alternatív alakulatok gyengülését mutatja egy friss felmérés
...
Az IMAS közvélemény-kutató intézet júliusi felmérése szerint a legtöbben - a megkérdezettek 33,4 százaléka - a tavaly ősszel kormányra került, Klaus Iohannis államfőhöz közel álló jobbközép Nemzeti Liberális Pártra (PNL) adnák voksukat, ha most rendeznének parlamenti választásokat.
A tavalyi EP-választást 27 százalékkal megnyerő PNL Iohannis novemberi újraválasztása után...
2020-07-31 13:54:05
Lépcsőzetesen akarja emelni a családi pótlékot a román kormány
... havi összegét 150-ről 300 lejre (21 600 forint) kell emelni a két év feletti, illetve 300-ról 600 lejre a két év alatti, illetve fogyatékkal élő 3 év feletti kiskorúak esetében.
A jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormánya szerint a koronavírus-járvány közepette egyszerűen nincs pénz erre, hiszen a válság miatt az államháztartási hiány már az első fél évben el...
2020-07-29 21:13:40
Koronavírus - Iohannis szociáldemokrata ellenfeleit tette felelőssé a súlyos romániai járványhelyzetért
...
Iohannis szerdai sajtóértekezletén rámutatott: a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát a korábbi karanténintézkedések jogalapját eltörlő alkotmánybírósági döntés fosztotta meg a járvány féken tartásának egyik legfontosabb eszközétől, a fertőzöttek elkülönítésének és a velük érintkezők karanténba helyezésének lehetőségétől.
Ebben a helyzetben a korm...
2020-07-29 19:13:36
Iohannis megtámadta az alkotmánybíróságon a genderelmélet oktatását tiltó módosító indítványt
... egyetemen. Úgy véli, a teljes oktatási rendszernek nyitottnak kell lennie a gondolatok, a vélemények és az értékek számára.
Az indítványt a Traian Basescu volt államelnök által védnökölt jobbközép Népi Mozgalom Párt (PMP) egyik honatyája, Vasile Cristian Lungu Kolozs megyei képviselő terjesztette be, aki ortodox teológiát végzett Zilahon, és az Egyesült Államokban is tanult p...
2020-07-10 17:42:38
Koronavírus - Az olasz belügyminiszter szerint ősszel "robbanhat" is a társadalmi feszültség
... szerdai felmérés szerint 49 százalékra csökkent. A megkérdezettek 56 százaléka azonban úgy vélte, hogy jelenleg nincsen esély egy újabb kormánytöbbség kiépítésére.
Az ellenzéki, jobbközép Hajrá Olaszország (FI) képviselőházi frakcióvezetője, Mariastella Gelmini úgy reagált, hogy a kormány "tehetetlen lassúságának" köszönhető az olaszok elégedetlensége.
Giuseppe Conte m...
2020-07-09 20:32:30
A bukaresti képviselőház is megszavazta, hogy szeptember 27-én rendezzék az önkormányzati választásokat
... beterjesztett törvénytervezetet 253 szavazattal 36 ellenében fogadták el, egyidejűleg a képviselőház elvetette a kormány azonos témájú törvénytervezetét.
A kisebbségben kormányzó jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) szónoka "törvénykezdeményezési inflációnak" minősítette a helyzetet, és úgy vélte: a parlament baloldali többsége számára presztízsokokból volt fontos, hogy az ...
2020-07-08 14:32:33
1 2 3 .............44 45 .......67 68 ......88 89 90 
Címkék: Ludovic Orban, Nemzeti Liberális Párt, Marcel Ciolacu, Szociáldemokrata Pár, Népi Mozgalom Pártja, Latorcai János, Szociáldemokrata Párt, Klaus Iohannis, Nemzeti Liberális Pártra, Traian Basescu, Népi Mozgalom Párt, Vasile Cristian Lungu Kolozs, Egyesült Államokban, Hajrá Olaszország, Mariastella Gelmini, Giuseppe Conte, rendkívüli ülés, családi pótlék, román kormány, nagy pártok, alternatív alakulatok, friss felmérés, családi pótlékot, súlyos romániai, genderelmélet oktatását, olasz belügyminiszter, társadalmi feszültség, bukaresti képviselőház, önkormányzati választásokat, jobbközép Nemzeti, baloldali parlamenti, választások biztonságos, ellenzéki Szociáldemokrata, kormányon lévő, főpolgármesteri tisztséget, nemzeti egységkormánynak, napirend előtti, elnöklő Latorcai, parlamentben többséggel, előző PSD-kormányok, évre előirányzott, tavaly ősszel, tavalyi EP-választást, válság miatt, államháztartási hiány, járvány féken, fertőzöttek elkülönítésének, velük érintkezők, teljes oktatási,
© 2013 TVN.HU Kft.