Belépés
Fekete-Győr András bohócot csinál magából – Schiffer A
... ellenzék körében egyre nyíltabban vállalt szándékhoz, melynek lényege: kétharmad nélküli alkotmányozás, kétharmaddal megválasztott tisztségviselők felmentése, megkerülése - a jogállamiság helyreállítására hivatkozva. Ennek kapcsán az expolitikus előrebocsátotta, ő a ,,jogállam helyreállításának programját", korabeli LMP-s képviselőtársaival és az egykori 4K!-val e...
2021-03-19 20:30:17
Fekete-Győr András bohócot csinál magából – Schiffer A
... ellenzék körében egyre nyíltabban vállalt szándékhoz, melynek lényege: kétharmad nélküli alkotmányozás, kétharmaddal megválasztott tisztségviselők felmentése, megkerülése - a jogállamiság helyreállítására hivatkozva. Ennek kapcsán az expolitikus előrebocsátotta, ő a ,,jogállam helyreállításának programját", korabeli LMP-s képviselőtársaival és az egykori 4K!-val e...
2021-03-19 20:29:51
Die Welt - Varga Judit: a homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek az uniós jogba ütköznek
...
Varga Judit hangsúlyozta: a jogállamiság nem egyértelmű, kézzelfogható norma, amelyet a mindennapi életben alkalmazni lehet, mert annak megsértését - amit szankcionálni lehetne -, nem lehet egyértelműen meghatározni.
Működőképes rendszerhez egyértelmű normákra és definíciókra van szükség - tette hozzá.
Az uniós koronavírus-segélyre vonatkozó megállapodásnak azon pon...
2020-08-14 19:03:39
Nemzeti konzultáció - Már 725 ezren töltötték ki a kérdőívet
... folytatta - hogy a Magyarországnak járó támogatások folyósításának kérdését ne kössék össze politikai feltételekkel. Csak pénzügyi ellenőrzésről lehet szó, így lehet elkerülni, hogy jogállamisági álcával pénzeket vegyenek el a kelet-európai országoktól - hangsúlyozta.
Dömötör Csaba jó hírnek nevezte azt is, hogy a Nyugat-Balkán integrációjára és a keleti bővítésre is több...
2020-07-22 07:31:01
EU-csúcs - Macron: kompromisszum körvonalazódik a költségvetési tárgyalások során
... asztalra a helyreállítási alap egészét és a benne szereplő támogatási tételeket tekintve, ami tájékoztatása szerint továbbra is a megbeszélések legérzékenyebb kérdése a klímavédelem és a jogállamiság kérdése mellett.
"Ha nem közeledünk a dolgokhoz nagy ambícióval és a kompromisszum szellemében, akkor vállalnunk kell a kockázatot, hogy ismét nehéz pillanatokat fogunk átélni és...
2020-07-20 15:52:07
EU-csúcs - Merkel: nem jósolható meg, hogy sikerül-e megállapodásra jutni
... pénzügyi csomag "kudarcot vallhat" a tárgyalások során.
Még számos kérdés van az asztalon, egyebek mellett az alap mérete, az uniós pénzek elosztásának mechanizmusa, valamint a jogállamiság - tette hozzá Merkel.
Emmanuel Macron francia elnök szerint mutatkozik hajlandóság arra, hogy egyezség szülessen a helyreállítási alappal kapcsolatban, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a...
2020-07-19 15:02:37
EU-csúcs - Kurz: a tárgyalások a helyes irányba haladnak
... szükséges reformok estében. Ez különösen néhány olyan tagállam esetében érzékeny, ahol növelni kell a versenyképességet - húzta alá.
Szavai szerint "egy másik bonyolult téma" a jogállamiság kérdése maradt.
"Magyarország és Lengyelország nagyon világos álláspontot képvisel e tekintetben, amellyel nem értük egyet. Itt még nem történt áttörés a tárgyalások során" - fogalmaz...
2020-07-19 07:03:54
Koronavírus - Az európai ügyekért felelős német miniszter reméli, hogy sikeres lesz a hétvégi EU-csúcs
... fáradozni az Európai Unió egységének erősítése érdekében.
Az uniós pénzek körüli tárgyalások mellett ugyanis olyan fontos témákban is közös nevezőre kell jutni, mint például a jogállamiság, a társadalmi és gazdasági felzárkóztatás, az egészségügy, az éghajlatvédelem és a digitális átalakulás - tette hozzá.
Johannes Hahn költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztos...
2020-07-15 19:07:06
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
... meghiúsítani a kormány és a társadalom közötti párbeszéd kialakulását, akadályozzák a magyarokat a szabad véleménynyilvánításban, miközben képmutató módon naponta törnek lándzsát a jogállamiság mellett.
Nagy Csaba azt kérdezte, ezekben az esetekben felmerül-e a jogsértés gyanúja.
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában úgy fogalmazott...
2020-07-13 17:22:15
Krónika 3. rész (azonnali kérdések)
... javaslata egy zsarolólevél a többi uniós tagállamnak, amiben "azt üzenik, ha nem hagyjátok nyugodtan lopni a Fideszt, Orbán Viktor majd megvétózza az egész uniós mentőcsomagot".
A jogállamiság ugyanis azt jelenti, hogy nem lehet következmények nélkül lopni, nem lehet törvényeket hozni, hogy nyugodtan lehessen lopni - fogalmazott az ellenzéki politikus.
Gulyás Gergely v...
2020-07-13 17:01:59
1 2 3 ......24 25 ...36 37 ...48 49 
Címkék: Fekete-Győr András, Schiffer, Varga Judit, Dömötör Csaba, Emmanuel Macron, Európai Unió, Johannes Hahn, Nagy Csaba, Völner Pál, Igazságügyi Minisztérium, Orbán Viktor, Gulyás Gergely, homályos fogalmakra, uniós jogba, költségvetési tárgyalások, helyes irányba, európai ügyekért, hétvégi EU-csúcs, jogállamiság helyreállítására, expolitikus előrebocsátotta, mindennapi életben, kelet-európai országoktól, keleti bővítésre, helyreállítási alap, benne szereplő, megbeszélések legérzékenyebb, jogállamiság kérdése, dolgokhoz nagy, kompromisszum szellemében, tárgyalások során, alap mérete, uniós pénzek, helyreállítási alappal, másik bonyolult, digitális átalakulás, társadalom közötti, jogállamiság mellett, esetekben felmerül-e, jogsértés gyanúja, többi uniós, egész uniós, jogállamiság ugyanis, ellenzéki politikus, helyreállítására, előrebocsátotta, éghajlatvédelem, magyarországnak, tisztségviselők, megállapodásnak, helyreállítási, megállapodásra, körvonalazódik, felzárkóztatás, integrációjára, folyósításának,
© 2013 TVN.HU Kft.