Belépés
EP-elnök: az éghajlatváltozás elleni küzdelemben a világnak együtt kell cselekednie
... véleménycserét fog folytatni Európa jövőjéről, és az Európai Unió világban játszott jövőbeli szerepéről.
"Képesnek kell lennünk a béke és biztonság szavatolására, a demokrácia és a jogállamiság védelmére, valamint a polgárok jogainak tiszteletben tartására, itt Európában és a világ minden táján" - tette hozzá Sassoli.
A davosi Világgazdasági Fórum (WEF) programján első a...
2020-01-17 16:39:07
Varga Judit: a jogállamiságot egyre gyakrabban használják "politikai fegyverként"
...
Az igazságügyi miniszter kitért az európai uniós tagállamokon belüli jogállamisági helyzet monitorozásáról, valamint a közösségi források feltételekhez kötéséről szóló javaslatokra, amelyek szerinte teljességgel ellentétesek az alapszerződésekkel, az Európai Bizottságnak ugyanis nincs általános hatásköre e területeken.
"Az, hogy az ember valamit csinálni akar, nem jelent...
2019-11-19 09:42:42
EU-tisztújítás - Reynders: az EU-nak bővítenie kell a jogállamiság védelmére szolgáló eszköztárát
...
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a jogállamiság területét felosztotta a belga Didier Reynders és Vera Jourová cseh alelnök között. Előbbi igazságügyi biztos lesz, s hozzá tartozik majd a jogállamiság is, utóbbi pedig az "értékek és átláthatóság" nevű portfólióért lesz felelős. Egyelőre azonban nem teljesen világos, hogy pontosan melyikük miért f...
2019-09-11 12:01:18
Timmermans: az Európai Bizottság osztja a jogállamiság magyar helyzetével kapcsolatos aggályokat
... tömörítő tanács nem adott lehetőséget az EP-nek álláspontja ismertetésre.
Calin Stoika, az EU soros elnökségét betöltő Románia uniós nagykövete mindenekelőtt leszögezte, hogy a jogállamiság és a demokrácia védelme alapvető fontosságú, majd arról számolt be, hogy már kétszer napirendre került a magyar ügy a tanácsban, legközelebb pedig április 9-én fognak arról eszmecserét fol...
2019-03-21 18:12:08
Czaputowicz: a megállapodás nélküli Brexit a legrosszabb forgatókönyv
... megszüntetésével, a tagállami befizetések növelésével kellene kezelni - mondta.
Elfogadhatatlannak nevezte az Európai Bizottság (EB) javaslatát, hogy az uniós források kifizetését a jogállamiság megítéléséhez kössék, aláhúzva: a megoldásnak nincs alapja az uniós jogban, az EB nem határozta meg világosan a jogállamisági kritériumokat.
Biztonságpolitikai vonatkozásban Cza...
2019-03-14 12:41:21
Finn miniszterelnök: üdvözlendő az uniós költségvetés és a jogállamiság összekapcsolása
... vélte, hogy az uniós bizottság 2020 utáni, hétéves uniós költségvetésre vonatkozó javaslata előremutató, és reményét fejezte ki, hogy kiegyensúlyozott mechanizmus hozható létre, amely a jogállamiság védelmére is odafigyel.
Kiemelte, az uniós többéves pénzügyi keretnek az uniós politika legfontosabb eszközeként reagálnia kell egyebek mellett a populizmus jelentette veszélyekre...
2019-01-31 13:46:00
Pasquier: Oroszország és az Európa Tanács konfliktusában a szervezet jövője a tét
... tevékenységét a testület munkájában.
A strasbourg...
2019-01-21 20:22:35
Az európai alapértékek védelmére bíztatták Romániát az unió vezető tisztségviselői
... Bizottság elnöke - a korábbi súrlódásokra is utalva - Brüsszel támogatásáról biztosította a román uniós elnökséget. Azt is leszögezte: az Európai Unió nem köthet kompromisszumokat, ami a jogállamiságot, a demokráciát illeti.
A házigazdák nevében elsőként felszólaló Klaus Iohannis román államfő úgy vélekedett: az idei év első fele meghatározó lesz az Európai Unió jövője szempo...
2019-01-10 22:12:38
Az illetékes EP-bizottság megháromszorozná az európai értékeket védő NGO-k tervezett finanszírozását
... Európai Jogok és Értékek nevű új program számára az Európai Bizottság által eredetileg tervezett 642 millió euró helyett.
Mint írták, az EU-nak bővítenie kellene a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok megerősítésére szolgáló forrásokat, egyebek között az ezen a területen tevékenykedő NGO-k határozottabb támogatásával.
Bodil Valero svéd zöldpárti jelentéstevő r...
2018-12-11 11:51:39
Iohannis: a többsebességes Európa nem jelenthet megoldást az Európai Unió számára
... nemzetek szuverenitásának.
Kijelentette, Románia centenáriumi időszakában ne csak a korrupcióval, hanem a "nacionálkommunista gyökerű magyarellenességgel" szemben is védelmezze a jogállamiságot, hogy "a magyarság ne jusson az elfogyatkozott erdélyi szászok sorsára, akiket a Ceausescu-diktatúra űzött el szülőföldjükről".
Sógor Csaba, az RMDSZ európai parlamenti képviselőj...
2018-10-23 14:51:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Címkék: Varga Judit, Európai Bizottság, Európa Tanács, Európai Unió, Világgazdasági Fórum, Európai Bizottságnak, Didier Reynders, Vera Jourová, Calin Stoika, Klaus Iohannis, Európai Jogok, Bodil Valero, Sógor Csaba, éghajlatváltozás elleni, világnak együtt, jogállamiságot egyre, jogállamiság védelmére, jogállamiság magyar, megállapodás nélküli, legrosszabb forgatókönyv, uniós költségvetés, jogállamiság összekapcsolása, szervezet jövője, európai alapértékek, unió vezető, illetékes EP-bizottság, európai értékeket, többsebességes Európa, polgárok jogainak, világ minden, davosi Világgazdasági, igazságügyi miniszter, európai uniós, közösségi források, ember valamit, jogállamiság területét, belga Didier, demokrácia védelme, tagállami befizetések, uniós források, jogállamiság megítéléséhez, megoldásnak nincs, uniós jogban, jogállamisági kritériumokat, uniós bizottság, uniós többéves, uniós politika, populizmus jelentette, testület munkájában, korábbi súrlódásokra, román uniós, demokráciát illeti, házigazdák nevében,
© 2013 TVN.HU Kft.