Belépés
EP-választás - NAIH: a kampányban is érvényesülnie kell a személyes adatok védelmének
... kell a választópolgárra vonatkozó személyes adatokat, ha az kéri, és akkor is törölnie kell az adatokat, ha már nincs szükség azokra abból a célból, amiből gyűjtötte, és akkor is, ha jogellenesen kezelte a személyes adatokat.
Az ajánlás kitér arra is, a politikai pártok tipikusan alkalmazott módszere, hogy a választópolgárok (elsődleges címzettek) a párt kérésére egymásnak aj...
2019-04-18 12:11:22
Megbírságolták magyar útleveléért a beregszászi önkormányzat magyar frakciójának vezetőjét
... hírportálon és a Mirotvorec portál úgynevezett "halállistáján". A képviselő ügyvédje szerint ügyfele nem követett el szabálysértést, miközben az ukrán határőrség igen, azáltal, hogy jogellenesen kiadta a személyes adatait a sajtónak - olvasható a cikkben.
A hírportál szerint a bírósági tárgyaláson Darcsi Karolina elismerte, hogy az ukrán mellett magyar útlevéllel is rendelkez...
2019-03-13 20:32:28
Illegális bevándorlás - Ab: nem alkotmányellenes a jogellenes bevándorlás elősegítését büntető tényállás
... ember érdekében folytat szervező tevékenységet, aki valójában nincs üldözésnek kitéve vagy a közvetlen üldözéstől való félelme nem megalapozott. Tisztában kell lennie azzal is, hogy jogellenesen az országba lépőt vagy jogszerűtlenül itt tartózkodót segít a tartózkodási jogcím megszerzésében, és mindezt a nyomozó hatóságnak kell bizonyítania.
Az Ab szerint a szólásszabadság s...
2019-02-28 10:01:27
Három év börtönre ítélték korrupció miatt Mengyi Rolandot
... lényege, hogy Mengyi Roland 2015-ben fideszes országgyűlési képviselőként megígérte két tiszaújvárosi vállalkozónak: 10 millió forintos kenőpénzért cserébe közbenjár annak érdekében, hogy jogellenesen, valós teljesítés nélkül elnyerjenek mintegy félmilliárd forintos, szociális szövetkezeteknek szóló uniós pályázatot.
Az ügyben a pályázás nem sikerült. A bíró megfogalmazása sz...
2019-02-21 18:21:37
MSZP: az EBRD-vel kötött paktum a bankoknak kedvez a devizahitelesek kárára
... praktikával kikerülte a választ a kérdésre, holott sem a magyar, sem az uniós jog alapján nem lehetne érvényessé nyilvánítani a szerződést, ha a tájékoztatás nem volt megfelelő. A Kúria jogellenesen nem vizsgálta a kérdést, hiszen az uniós bírósági döntés értelmében a bíróságoknak azt hivatalból kell áttekinteniük - mondta.
Szakács László arra a felvetésre, hogy az MSZP az a...
2019-02-20 11:42:01
Jávor Benedek másodfokon is pert nyert a Roszatom és magyar kormány ellen
... hivatkozni, amikor nem a technikai konstrukcióról, hanem a jogi háttérről van szó.
A kormány és a Roszatom ismét pert vesztett, és ez azt is jelenti, hogy a kormány az elmúlt öt évben jogellenesen titkolta el a magyar társadalom elől a paksi szerződéseket - jelentette ki.
A Párbeszéd politikusa ugyanakkor arra számít, hogy kormány és a Roszatom a jogerős döntés ellenére...
2019-02-08 16:12:33
Bundaügy - Felfüggesztett büntetések a vádlottnak a 2013-as botrányban
... lévő III. és IV. rendű vádlottakkal kapcsolatban álló terheltek 2012 második felében megállapodtak egymással, hogy haszonszerzés céljából labdarúgó-mérkőzések eredményeit próbálják jogellenesen befolyásolni. Egyes játékosokat és játékvezetőket megvesztegetve, az így előre megbeszélt eredményekre Ázsiában működő online fogadóirodáknál kötöttek fogadásokat a 2013 márciusa és májusa ...
2019-01-29 11:42:17
Büntetőeljárást indítottak Moszkvában az ukrán biztonsági szolgálat egyik nyomozója ellen
...
Az SZK szerint Andrij Posznyak, az SZBU főcsoportfőnöksége nyomozati osztályának vezetője abban vétkes, hogy jogellenesen vonta felelősségre az orosz és ukrán állampolgársággal rendelkező Kirill Visinszkij főszerkesztőt, és akadályozta őt szakmai tevékenységében. Az Ukrajnában előzetes letartóztatásba helyezett Visinszkijt hazaárulással vádolják.
Az SZK azt állította, ho...
2019-01-22 12:21:39
Évértékelő - Hadiállapot bevezetése, a Moszkvával való konfliktus további mélyülése jellemezte Ukrajna eltelt e
... előzmények nélküli. Az ukrán fél már nyár óta folyamatosan jelezte, hogy a Kercsi-szoroson keresztül a Krím-félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő híd átadása óta az orosz fél jogellenesen rendszeresen akadályozza a kereskedelmi hajóközlekedést, komoly kárt okozva ezzel az ukrán gazdaságnak. A hadiállapot szükségességét a kijevi vezetés azzal indokolta, hogy Oroszország a Kr...
2018-12-31 08:00:55
ORFK: négy halálos baleset történt karácsonykor
... súlyos, 40 könnyű sérüléssel végződött.
A rendőrök 252 embert állítottak elő, köztük 108-at bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, 23-at ittas vezetés miatt.
A rendőrök 60 jog...
2018-12-27 20:37:35
1 2 3 .............41 42 .......62 63 ......82 83 84 
Címkék: Mengyi Rolandot, Jávor Benedek, Darcsi Karolina, Mengyi Roland, Szakács László, Andrij Posznyak, Kirill Visinszkij, személyes adatok, beregszászi önkormányzat, jogellenes bevándorlás, bankoknak kedvez, devizahitelesek kárára, 2013-as botrányban, ukrán biztonsági, választópolgárra vonatkozó, személyes adatokat, ajánlás kitér, politikai pártok, párt kérésére, képviselő ügyvédje, ukrán határőrség, személyes adatait, hírportál szerint, bírósági tárgyaláson, ukrán mellett, közvetlen üldözéstől, országba lépőt, tartózkodási jogcím, nyomozó hatóságnak, bíró megfogalmazása, uniós bírósági, technikai konstrukcióról, jogi háttérről, magyar társadalom, paksi szerződéseket, jogerős döntés, 2013 márciusa, orosz szárazfölddel, kereskedelmi hajóközlekedést, ukrán gazdaságnak, hadiállapot szükségességét, kijevi vezetés, alkotmányellenes, választópolgárra, szövetkezeteknek, választópolgárok, devizahitelesek, szólásszabadság, fogadóirodáknál, letartóztatásba, hajóközlekedést, tevékenységében, büntetőeljárást,
© 2013 TVN.HU Kft.